Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_KPUbolon.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
258.05 Кб
Скачать

2. Мета вивчення навчальної дисципліни

Метою навчальної дисципліни є:

 Допомогти студентам в опануванні системою знань з Кримінального права України (Загальна частина);

 акцентувати увагу студентів на складних теоретичних та практичних проблемах з даної дисципліни, а у зв’язку з цим запропонувати їм знайти шляхи та методи їх розв’язання;

 на основі конкретно-предметного матеріалу сприяти виробленню навиків аналітичного мислення у студентів;

 на практичний заняттях виробити у студентів вміння правильно застосовувати норми КК України.

Студенти повинні володіти такими якостями:

 Знати обумовлений теоретичний обсяг з Кримінального права України (Загальна частина);

 Знати та тлумачити норми КК України;

 Вміти толерантно відстояти свою точку зору, а за її відсутності, уважно вислухати думку інших і зробити відповідні висновки.

3. Зміст програми

Вид заняття

Кількість академічних годин

Кількість модулів

Кількість кредитів

Спосіб контролю

І СЕМЕСТР

Лекція

38

2

1,5

залік

Семінарське заняття

24

ІІ СЕМЕСТР

Лекція

40

2

2,5

іспит

Семінарське заняття

28

Всього

130

4

4

4. Тематичний план лекцій з дисципліни Модуль і.

ТЕМА №1: Поняття, завдання та система українського кримінального права. Наука кримінального права.

Поняття українського кримінального права. Виникнення та розвиток українського кримінального права. Роль кримінального права на різних етапах розвитку України. Предмет кримінального права. Специфічні риси українського кримінального права. Соціальний зміст інститутів та норм українського кримінального права. Основні методи кримінально-правового регулювання. Українська кримінальна політика, її зміст, значення та тенденції розвитку. Завдання подальшого зміцнення законності та посилення боротьби зі злочинністю. Система українського кримінального права. Загальна та Особлива частини українського кримінального права. Поняття та система Загальної частини кримінального права. Українське кримінальне право та суміжні галузі права. Наука кримінального права, її зміст та завдання.

ТЕМА №2: ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА УКРАЇНИ.

Поняття i сутність принципів кримінального права. Їх роль у виконаннi завдань кримінального права. Класифікація принципів кримінального процесу, їх система. Особливості дії принципів кримінального права України

ТЕМА №3: ЗАКОН ПРО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.

Поняття кримінального закону, його значення та основні риси. Кримінальний закон єдине джерело кримінального права. Види кримінального закону. Завдання кримінального права щодо охорони правопорядку в країні від злочинних посягань. Етапи створення та розвитку кримінального законодавства України. Структура кримінального закону. Диспозиція, санкція, їх види.

ТEМA №4: МЕЖІ ЧИННОСТІ ЗАКОНУ ПРО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.

Принцип чинності кримінального закону в просторі. Чинність кримінального закону щодо діянь вчинених на території України. Чинність кримінального закону щодо злочинів вчинених за межами території України. Принципи чинності кримінального закону в часі. Зворотна сила кримінального закону.

TEМA №5: ПОНЯТТЯ ЗЛОЧИНУ.

Соціальна природа злочину. Поняття та ознаки злочину. Відмінність злочинів від інших правопорушень. Класифікація злочинів.

ТЕМА №6: ПОНЯТТЯ ТА ПІДСТАВИ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ.

Положення кримінального права про кримінальну відповідальність. Поняття кримінальної відповідальності. Підстава кримінальної відповідальності. Виникнення, форми реалізації та припинення кримінальної відповідальності.

TЕМА №7: СКЛАД ЗЛОЧИНУ.

Поняття складу злочину. Структура та зміст складу злочину. Співвідношення злочину та складу злочину. Види складів злочину. Простий і складний склади злочинів. Матеріальний та формальний склади злочинів. Поняття кваліфікації злочинів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]