Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПР 10 Робота з арх_ваторами.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
39.87 Кб
Скачать

Створення розподіленого архіву, що само розпаковується

  1. Запустите програму WinZip 7.0.

  2. Дайте команду File > Open Archive (Файл > Відкрити архів). Розшукайте і відкрийте раніше створений архів Media.zip.

  3. Дайте команду Actions > Make .Exe File (Дії > Створити здійснимий файл) – відкриється діалогове вікно WinZip Self-Extractor (Генератор архіву, що саморозпаковується).

  4. В групі елементів управління Spanning Support (Підтримка розподіленого архіву) включите перемикач Safe Spanning Method (Захищений метод розподілу) або Old Spanning Method (Звичайний метод розподілу).

  5. Захищений метод створює на першому гнучкому диску два файли: здійснимий файл, що виконує автоматичне розпаковування, і перший том розподіленого архіву. На подальших дисках створюється продовження розподіленого архіву. Такий підхід підвищує рівень безпеки, оскільки навіть у тому випадку, коли здійснимий файл пошкоджений, наприклад комп'ютерним вірусом, інформація не пропадає і залишається в архівному файлі. Після застосування антивірусних засобів для «лікування» зараженого здійснимого файлу також не відбувається порушень в структурі архіву, оскільки здійснимий файл автономний. Цей метод застосовують для передачі архівних матеріалів на гнучких дисках.

  6. Звичайний метод вважається «застарілим», оскільки він забезпечувався минулими версіями програми WinZip. Цей метод не створює окремого здійснимого файлу, і важ архів зберігається в одному здійснимому файлі, розподіленому по декількох носіях. Даний метод використовують для архівів, що саморозпаковуються, передаються по каналах комп'ютерних мереж.

  7. Клацніть на командній кнопці ОК - відкриється діалогове вікно WinZip Self-Extractor (Генератор архіву, що саморозпаковується).

  8. Встановите прапорець Erase any existing files on the new disk before continuing (Заздалегідь стерти всі існуючі файли на гнучких дисках).

  9. Клацніть на кнопці ОК - почнеться процес створення першого тому розподіленого архіву. Після закінчення процесу по вказівці від програми витягніть записаний гнучкий диск і вставте новий.

  10. Створивши останній том, програма запропонує витягнути останній диск і вставити перший для внесення правок до заголовка архіву.

Ви навчилися створювати розподілені архіви, що саморозпаковувалися. Такий метод архівації знайшов особливо широке застосування при розповсюдженні програмних продуктів.

Звіт по роботі №6:

Відповіді на питання стосовно роботи з програмами-архіваторами: створення архіву, створення архіву, що само розпаковується, встановлення захисту на архів тощо.

5