Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мероприятия по ликвидации бронхопневмонии телят.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
332.29 Кб
Скачать

24

Міністерство аграрної політики України.

Дніпропетровський державний аграрний університет.

Факультет ветеринарної медицини.

Кафедра епізоотології та

інфекційніх хвороб

Курсова робота

ПЛАНУВАННЯ, ОРГАНІЗАЦІЯ І ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВЕТЕРИНАРНИХ ЗАХОДІВ ЩОДО ЛІКВІДАЦІЇ БРОНХОПНЕВМОНІЇ ТЕЛЯТ В ДПДГ «ЧЕРВОНИЙ ШАХТАР» КРИВОРІЗЬКОГО РАЙОНУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Виконавець: студент 5 курса, ___________________________

Керівник курсової роботи

ст. викладач Проценко О.В.

2008

ЗМІСТ

Вступступ

  1. Коротка характеристика господарства

2.1. Наявність та стан обєктів ветеринарно-санітарного конторолю та нагляду

2.2. Забезпеченість спеціалістами ветеринарної медицини

2.3. Планування ветеринарної діяльності

2.4. Ветеринарна документація

2.5. Фінансування ветеринарної діяльності

2.6. Організація ветеринарного постачання

2.7. Економічна ефективність ветеринарних заходів

Висновки і пропозиції

Список використаних джерел

Додаток

  1. Коротка характеристика господарства

Господарство ДПДГ «Червоний шахтар» організоване в 1929 році на базі селянських господарств. До 1992 року мало статус державного племінного заводу, з 1992 року – дослідне господарства Інституту розведення і генетики тварин, а з жовтня 2000 року – державне дослідне господарства “Червоний шахтар” з червня 2004 року – державне підприємство дослідне господарство “Червоний шахтар” Інституту тваринництва центральних районів в УААН. Господарство засноване з ціллю вирощування племінного молодняку великої рогатої худоби для забезпечення тваринних господарств. Один з основних напрямків діяльності господарства активне сприяння Інституту тваринництва та іншим науковим установам по проведенню наукових досліджень, виробничої перевірки і впровадження науково технічних розробок, поширено розробок серед сільськогосподарських виробників з наукових досягнень.

МТФ №1 знаходиться в селі Вільне, має статут як державне підприємство дослідне господарства по розведенню корів червоної степної породи і створенню високо продуктивних стад ВРХ голштинської породи.

В тваринництві головним є молочне скотарство, його питома вага в товарній продукції складає 75% Поряд з виробництвом молока ця галузь забезпечує отримання 90% м’яса від загального виробництва.

Наявність поголів’я

Таблиця №1

Звітний 2008 рік

п п

Показник

Одиниця виміру

Минулий 2007 рік

План

фактично

% до мин-го 2007

1.

Велика рогата худоба всього

гол

984

985

873

89

2.

в т.ч. корови

гол

400

400

440

110

3.

Свині

гол

484

500

644

133

4.

в т.ч. основні свиноматки

гол

30

40

50

166

В господарстві велика рогата худоба утримується на одній фермі, на ній знаходяться імпортне поголів’я голштинської породи а також червоної степової породи. Комплектування поголів’я великої рогатої худоби в господарстві проводиться за рахунок власного відтворення. Вирощування молодняку великої рогатої худоби проводиться згідно встановленої технології переводять в спеціальні загони. Комплектація та ремонт основного стада проходить на МТФ№ 1 проводиться за рахунок вирощування яких відбувається на відкритих площах, телиць червоної степової породи вирощують за рахунок внутрішньо фермерського вирощування.

Тваринництво господарства забезпечено літніми таборами. Тварини утримуються на внутрішніх двориках біля тваринницьких приміщень. Водопій централізований з закритих джерел. Ферма огороджена функціонує дезбар’єр.

На СТОФ №1 проводиться вирощування тільки свино - маточного поголів’я, йдуть на продаж населенню.

Крім цього в приватних секторах утримуються 3651 гол. великої рогатої худоби, голів свиней 496 гол. Дрібної рогатої худоби 1703 голів і 87003 голів птиці.

Основні показники молочного тваринництва.

Таблиця №4