Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ИНДЗ.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
144.06 Кб
Скачать

Висновок

Підводячи підсумок роботи хотілося б в першу чергу відмітити , що ринок цінних паперів є одним з важливих джерел отримання зовнішніх інвестицій для акціонерних товариств , зокрема комерційних банків. Проаналізувавши ринок цінних паперів можна зробити декілька висновків:

  • Формування фондового ринку проводиться тільки на основі створення первинного ринку шляхом розміщення акцій акціонерних товариств і підприємств що приватизуються .

  • Брак інфраструктури біржового та позабіржового ринків стримує їх розвиток, оскільки гальмує зростання обігу цінних паперів.

  • Формується первинний облігаційний ринок шляхом аукціонів чи розміщенням облігацій у банках за допомогою електронних записів .

  • Кількість цінних паперів зростає але ще не працює ринок капіталів , котрі можна використати з метою портфельних інвестицій і для проведення спекулятивних операцій, що законодавчо не визначені.

Також можна відзначити, що зростання фондового ринку набуває якісно нової динаміки за умови тривалого періоду політичної та економічної стабільності, розвитку ринкової інфраструктури. Існує реальна можливість збалансованого росту обсягів ринкової торгівлі.

Цілком природно, що розвиток приватного сектору відіграє найвагомішу роль у розвитку ринку капіталу, особливо щодо збалансування попиту та пропозиції. Але держава, у свою чергу, є відповідальною за створення та впровадження «правил гри» у фінансовому секторі.

Прозоре і передбачуване законодавче та регуляторне середовище має стимулювати розвиток фінансового ринку, підтримувати повне та чесне розкриття всієї фінансової інформації про емітента, а також забезпечувати чітке здійснення процедур банкрутства, спрямованих на реалізацію прав кредиторів.В загалом способствуэ розвитку фондового ринку.

Фондовий ринок України має стати складовою частиною світового ринку фінансових ресурсів, надаючи іноземним інвесторам надійний механізм для здійснення портфельних інвестицій в економіку Україну.

Необхідною передумовою для цього має стати створення мережі підприємств, які спеціалізуються на роботі з цінними паперами, фондових бірж та систем національного депозитарію. Національний депозитарій повинен увійти в міжнародну мережу центральних депозитарних установ торговельних систем і Міжнародних організацій зі стандартизації для забезпечення представництва суб'єктів фондового ринку України на світовому ринку.

Найважливішим кроком у процесі інтеграції українського фондового ринку в міжнародні ринки капіталів є прийняття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в члени Міжнародної організації комісій з цінних паперів - авторитетної організації, яка координує діяльність світового ринку капіталів і об'єднує комісії з цінних паперів 78 країн світу.

Зокрема , хочеться звернути увагу на роль банків у структурній ланці фондового ринку. Із розглянутих попередньо питань випливає, що банки є найактивнішою фігурою на ринку цінних паперів. Адже вони виконують майже всі операції пов’язані із цінними паперами. Банк може діяти на фондовому ринку як емітент або інвестор.

Тому в Україні впроваджується модель правової рівності на ринку ЦП банків, брокерських компаній та інших його учасників. Це неминуче призведе до гострої конкуренції , яка і виявить у найближчі роки лідера цього ринку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]