Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркетинг заочн 3курс / Зм__ст навчальної дисципл__ни Маркетинг.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
58.37 Кб
Скачать

Тема 13. Стратегічне планування маркетингу. Стратегії маркетингу

Поняття та сутність стратегічного планування. Прогнозування ринкових змін у довгостроковій перспективі. Коливання ринкової кон’юнктури. Вибір стратегічного напрямку функціонування підприємства. Оцінка сильних та слабких сторін діяльності підприємства, виявлення ринкових можливостей. Визначення системи цілей, завдань підприємства. Розробка комплексу маркетингових заходів. Розрахунок бюджету реалізації програми маркетингу.

Тема 14. Організація служби маркетингу на підприємстві

Сутність і завдання організації служби маркетингу на підприємстві. Принципи та умови ефективної діяльності служби маркетингу. Основні вимоги до побудови організаційних структур служб маркетингу, їх види, переваги і недоліки.

Характеристики, особливості та умови застосування функціональної, товарної, географічної, ринкової та матричної організаційної структури, їх спільні риси та відмінності.

Тема 15. Ревізія та контроль маркетингу

Маркетинговий контроль: за виконанням річних планів, за відповідністю результатів діяльності підприємства обраній маркетинговій стратегії.

Тема 16. Маркетинг персоналу

Поняття персоналу, маркетинг персоналу. Підбір персоналу, кадрова стратегія в залежності від загальних цілей підприємства. Поняття внутрішнього маркетингу. Особливості маркетингу персоналу виробничої сфери та сфери послуг. Сучасні системи стимулювання персоналу. Оцінка кадрового потенціалу. Атестація кадрів. Оптимізація кількісно-якісного складу маркетингових підрозділів підприємства

6