Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Разное / ІНДЗ.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.08.2023
Размер:
467.78 Кб
Скачать

3. Характеристика впровадження функції організації в Заболоттівській об’єднаній територіальній громаді

Проекти та рішення втілює у життя виконавчий комітет. Організація роботи виконавчого комітету здійснюється таким чином: для забезпечення організації роботи селищний голова своїм розпорядженням здійснює розподіл функціональних обов’язків між секретарем селищної ради, заступниками та керуючим справами виконавчого комітету. Організацію роботи виконавчого комітету забезпечують заступник селищного голови та керуючий справами виконавчого комітету відповідно до розпорядження селищного голови щодо розподілу обов`язків. Планування роботи виконавчого комітету є одним із засобів організаційного забезпечення його діяльності. Порядок планування роботи виконавчого комітету селищної ради встановлює селищний голова. Основною формою роботи виконавчого комітету селищної ради є його засідання. Організація контролю та роботи з документами у виконкомі здійснюється відповідно до Інструкції з діловодства та цього Регламенту.

Таким чином організація роботи ОТГ здійснюється в першу чергу вищою ланкою громади.

Таким чином процес організації роботи передається по ієрархії.

Організація роботи апарату виконавчого комітету селищної ради.

Апарат виконавчого комітету селищної ради створюється відповідно до затвердженої радою структури та чисельності і витрат на його утримання.

Крім членів виконавчого комітету, які працюють у раді на постійній основі, всіх інших працівників селищний голова призначає у відповідності до чинного законодавства. На кожну посаду відповідно до штатного розпису в двотижневий термін після затвердження радою структури і чисельності апарату, розробляється посадова інструкція. Посадові інструкції можуть переглядатися в разі необхідності у зв’язку зі змінами структури, штатного розпису, функцій відділів.

Початок роботи апарату виконкому -0 9:00 год, закінчення роботи – 18:00 год.

Обідня перерва з 13.00 до 14.00 години. Вихідні дні: субота та неділя.

Перебування працівників апарату виконкому із службових питань в робочий час поза приміщенням повинно бути попередньо узгоджено з селищним головою чи його заступниками, або керуючого справами виконкому. Селищний голова, заступники голови, керуючий справами виконкому повинні доводити до відома про свою відсутність працівника приймальні.

Табельний облік робочого часу веде керуючий справами виконавчого комітету. Підписаний селищним головою табель обліку робочого часу здається в бухгалтерію до 26 числа кожного місяця. Кожен з працівників апарату виконавчого комітету повинен підтримувати нормальний морально-психологічний клімат установи. Порядок та режим роботи в приміщенні виконкому регламентуються відповідними розпорядженнями селищного голови. Селищним головою до 25 грудня щорічно затверджується графік планових відпусток працівників на наступний рік. Всі інші питання про надання відпусток вирішуються селищним головою, а в разі його відсутності заступником селищного голови відповідно до Закону України "Про відпустки" та колективного договору. Розпорядження про виїзд у відрядження працівника виконавчого комітету видає селищний голова. Звіт про відрядження працівника апарату виконкому затверджується селищним головою.

Таким чином діяльність громади повністю має бути здійснена у відповідності до регламенту виконавчого комітету.

Загалом організація функцію організації здійснює ефективно, хоча має певні недоліки, наприклад, відсутність делегування повноважень керівника, іноді голова селищної ради не може делегувати обов’язки через страх, що ніхто не виконає його краще ніж він сам, це не дає змогу керівнику у повному обсязі виконувати його безпосередні обов’язки, які більш важливі для керівника його рівня.

Ще одним недоліком здійснення функції організації є те, що відбувається розтягування термінів підготовки управлінських рішень, адже це бюрократична установа, де все має документуватися, постійно ухвалюються рішення, часто всі завдання на день не здійснюються за браком часу та при неправильному плануванні дня.

Соседние файлы в папке Разное