Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курсовая робата.doc
Скачиваний:
87
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
1.07 Mб
Скачать
  1. Забезпечення індивідуального підходу на уроках фізичної культури до учнів різних вікових груп

.

В основу виконання даної теми роботи повинно лягти питання, реалізація принципу доступності і індивідуалізації процесу фізичного виховання. Автору необхідно розкрити технологію здійснення процесу індивідуалізації навчання фізичних вправ та виховання фізичних якостей учнів молодших, середніх та старших класів. Насамперед – це підбір засобів і методів з урахуванням стану здоров’я та рівня фізичної підготовки. Поряд з цим в роботі треба зазначити, як можна здійснювати індивідуальний підхід в залежності від зацікавленості школярів до засвоєння різних варіативних модулів шкільної програми.

Робота повинна бути ілюстрована прикладами із досвіду роботи вчителів фізичної культури.

  1. Здоров’язберігаючі технології на уроках фізичної культури школярів різних вікових груп

Насамперед в роботі необхідно показати, значення та сутність здоров’язберігаючих технологій, що можуть використовуватися в процесі вивчення різних варіативних модулів програми з фізичної культури школярів різних вікових груп.

Окремо слід розкрити питання використання окремих технологій в залежності від завдань уроку, типу, вікових особливостей учнів. Надати комплекси вправ та визначити дозування навантаження. Розкриваючи питання про використання засобів здоров’язберігаючих технологій вчання, слід показати їх ефективність в справі активізації діяльності учнів.

Роботу треба ілюструвати.

  1. Особливості оцінювання учнів різних вікових груп на уроках фізичної культури

В даній роботі в першу чергу необхідно відмітити значення оцінювання учнів на уроках фізкультури як засобу, що формує стійкий інтерес до предмету, стимулює осмислений підхід учнів до оволодіння знаннями, вміннями і навиками.

Важливо показати вміння використовувати оцінку як засіб виховання школярів у контексті сучасних вимог (бонусні бали, тематичне оцінювання тощо), що є елементом педагогічної майстерності.

Вказати на те, що оцінювати діяльність учнів можна усно і оцінкою, вираженою в балах. Оцінка – це показник успіхів і невдач учня в його навчанні, а тому оцінка повинна бути обов’язково об’єктивною. Індивідуальний підхід в оцінюванні учнів – необхідна умова в роботі вчителя. Формальне відношення вчителя до оцінки результатів навчальної діяльності учнів – одна з головних причин небажання вчителя.

Роботу слід ілюструвати прикладами з особистого досвіду та досвіду передових учителів з фізичної культури.

  1. Методика виховання швидкісних якостей в учнів на уроках фізичної культури.

Розкриваючи цю тему необхідно насамперед дати характеристику методів і засобів виховання швидкісних якостей в учнів. Висвітлити питання виховання швидкості простої реакції, швидкості складової реакції та швидкості рухів. Показати шляхи подолання швидкісного «бар’єру», використовуючи різноманітні методичні прийоми, а також роль силової і технічної підготовки в зв’язку з вихованням швидкості.

Головне місце в роботі займе питання розвитку швидкісних якостей учнів в процесі проходження програмованого матеріалу на уроках фізкультури. Тут необхідно характеризувати засоби і ті методи, що широко можуть бути використані на уроках фізкультури. Вказати на необхідність випереджаючого розвитку фізичних якостей. Коротко зупинитися на значенні самостійної роботи, самоконтролю і ролі експрес-тестів. Роботу бажано ілюструвати і провести дослідження з метою виявлення ефективності того чи іншого методу у вихованні швидкісних якостей.