Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори до друку.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
656.9 Кб
Скачать

104.Середньооблікова чис. Промислово-виробничого персоналу на п-ві у

Середньооблікова чис. праців. за звітний місяць обчислюється шляхом підсумовування чисельності праців. облікового складу за кожний календарний день звітного місяця, включаючи святкові (неробочі) і вихідні дні, і ділення одержаної суми на кількість календарних днів звітного місяця. Чис. праців. облікового складу за вихідний або святковий (неробочий) день приймається на рівні облікової чисельності праців. за попередній робочий день. У разі наявності двох або більше вихідних чи святкових (неробочих) днів підряд чис. праців. облікового складу за кожний з цих днів приймається на рівні чисельності праців. облікового складу за робочий день, що передував вихідним та святковим (неробочим) дням. Для правильного визначення середньооблікової чисельності праців. необхідно вести щоденний облік чисельності праців. спискового складу, який має уточнюватись на основі наказів (розпоряджень) про прийняття, переведення праців. на іншу роботу, припинення трудового договору тощо. Чис. праців. облікового складу за кожний день має відповідати даним табельного обліку використання р/ч, на основі якого установлюється чис. праців., які фактично з’явилися на роботу, та причини їх неявок. Треба відзначити, що середньооблікову чис. праців. можна отримати, якщо скласти кількість людино-днів явок і неявок на роботу за всі дні періоду та поділити їх на кількість календарних днів. При розрахунку середньооблікової чисельності не враховуються: а) жінки, які перебувають у відпусках у зв’язку з вагітністю та пологами або в додатковій відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею відповідного віку, передбаченого чинним законодавством або колективним договором підприємства, включаючи тих, які усиновили новонароджену дитину безпосередньо з пологового будинку; б) студенти та учні навчальних закладів, які проходять виробничу практику або на період літніх канікул зараховані на робочі місця та посади; в) студенти денних відділень навчальних закладів і аспіранти, які залучені науково-дослідним сектором цих закладів для виконання робіт, якщо вони зараховані на штатні посади; г) студенти навчальних закладів, які працюють на підприємствах у складі студентських загонів (незалежно від профілю діяльності), якщо за ці роботи вони одержують заробітну плату; ґ) учні відомчих професійних навчально-виховних закладів, навчально-курсових комбінатів, курсів, шкіл тощо, що перебувають на балансі підприємства, у разі здійснення виплат (крім стипендій) з фонду оплати праці за виконану роботу; д) громадяни інших держав, які працюють за договором на підприємствах, включаючи спільні, що розташовані на території України, незалежно від форм господарювання, якщо вони згідно з законодавством України одержують доход (заробітну плату); Якщо підприємство починає свою діяльність і заповнює списки не з першого дня звітного періоду (наприклад, місяця), то суму облікових чисел ділять на кількість календарних днів у періоді.

105.Штатно-посадова книга

Облік особового складу організації забезпечується веденням особових карток працівників, штатно-посадової книги (штатного формуляра) та алфавітної книги.

Штатно-посадова книга (штатний формуляр) — це основний робочий документ відділу кадрів, який відображає стан укомплектування персоналу підприємства .

Штатно-посадову книгу веде працівник відділу кадрів на основі штатного розпису. Облік працівників у штатно-посадовій книзі ведеться за цехами, відділами та іншими структурними підрозділами. Усі записи в штатно-посадовій книзі повинні вестись регулярно одночасно з оформленням наказів про прийняття на роботу або призначення на посаду, переведення працівника в інший структурний підрозділ.

На випадок зміни штатного розпису після записів працівників за структурними підрозділами необхідно залишати місце для змін та продовження записів.Порядкові номери працівників у штатно-посадовій книзі надаються їх особовим справам та особовим карткам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]