Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оригінал_Усі любчики мої_17.01.docx
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
266.82 Кб
Скачать

39. Створення та розвиток грошової системи України.

По становленню України як незалежної держави постала необхідність створення нової грошової системи.

На першому етапі: ЗУ "Про банки та банківську діяльність" 1991р.:

  • надав монопольне право НБУ здійснювати емісію грошей,;

  • проводити єдину ГКП.

1992р - паралельне використання двох валют - рублі та купоно-карбованці.

На другому етапі;

1. розбудову власного емісійного механізму;

2. формування механізму регулювання НБУ пропозиції грошей;

3. розроблення методики та методології грошово-кредитної політики НБУ, накопичення досвіду практичного застосування інструментів грошово-кредитної політики, розмежування сфер застосування фіскально-бюджетної та грошово-кредитної політики;

4. розбудова національної платіжної системи;

5. формування механізму валютного регулювання;

6. розроблення та випробування на практиці спеціальних заходів з подолання гіперінфляції та регулювання інфляції.

На третьому етапі відбувається подальше вдосконалення механізмів та інструментів грошової системи, що були розроблені на попередньому етапі. Важливою віхою тут стало прийняття Верховною Радою України в травні 1999 р. Закону «Про Національний банк України». У них чітко виписані права та обов’язки НБУ щодо забезпечення стабільності національних грошей, регулювання грошо­вого обороту, визначені методи та інструменти грошово-кре­дитної політики та інші види діяльності НБУ, що формують грошову систему країни.

40. Державне регулювання грошового обороту як складова економічної політики, його за методи та наслідки.

Регулятивний вплив держави на ринкову кон’юнктуру – реалізація кон’юнктурної політики, співвідношення сукупного попиту і сукупної пропозиції. Оскільки сукупний платоспроможний попит формується і реалізується в грошовій формі то в процесі формування, розподілу і використання НД, кон’юнктурна політика забезпечується насамперед державним регулюванням грошового обороту.

Через регулювання окремих грошових потоків, маси грошей, %, швидкості обігу грошей держава має можливість впливати не лише на зміну попиту, а й пропозиції.

За способом та характером впливу на поведінку економічних суб’єктів усі заходи кон’юнктурної політики можна поділити на 3 групи:

  • заходи фіскальної політики, що зводяться до ек. регулювання через механізми оподаткування. Якщо рівень фіскальних вилучень доходів економічних суб’єктів зростає, це зменшує їх можливості і послаблює інвестиції;

  • заходи грошово-кредитної політики – через механізми зміни пропозиції грошей та їхньої ціни може бути експенційна – неконтрольоване зростання пропозиції грошей і як наслідок інфляція та рестрикційна відбувається різке обвальне скорочення пропозиції грошей і вони швидко дорожчають.

  • пряме втручання держави в економічне життя допускається в таких випадках, коли заходи фіскальної та монетарної політики не діють. До таких заходів належать заморожування цін, раціонування споживання. Такі заходи суперечать ринковому господарюванню і застосовуються як виняток.

Головним завданням кон’юнктурної політики є згладжування коливань ринкових процесів з метою підтримання загального стану ринкової кон’юнктури на рівні, що забезпечував би досягнення визначених цілей економічної політики. Таке регулювання забезпечується впливом певного її заходу або їх поєднанням.