Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6,7 laba / LR_07.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
160.77 Кб
Скачать

Варіант 3.5

  1. Створіть таблицю продажу комп'ютерної літератури, що складається з п'яти стовпців і чотирьох рядків. Застосуйте один зі способів створення таблиці.

  2. Перший рядок визначте як шапку заголовка таблиці з назвами стовпців "№", "Назва книги", "Ціна", "ПДВ", "Вартість".

  3. Встановіть ширину першого стовпця 1,5 см, другого — 4 см, третього — 2 см, а четвертий і п'ятий стовпці вирівняйте по ширині.

  4. Введіть дані в кожну комірку таблиці, використовуючи порядковий номер, назви книг (Windows, Excel тощо), ціну (від 20 до 200), а два останніх стовпці залиште порожніми. Для введення тексту користуйтеся шрифтом Times New Roman, розмір 12.

  5. Між третім і четвертим рядками вставте додатковий рядок і внесіть у нього дані.

  6. Перед третім стовпцем вставте один стовпець завширшки 3 см, назвіть його "Дата" і заповніть датами виходу книг (від 01.01.95 до 31.12.01).

  7. Повторно вирівняйте ширину п'ятого і шостого стовпців таблиці.

  8. В передостанній стовпець введіть формулу для розрахунку ПДВ (ціна : 5), а в останній вставте формулу для розрахунку вартості книг (ціна + ПДВ).

  9. Відсортуйте дані таблиці за вмістом третього стовпця за збільшенням дат виходу книг.

  1. Додайте в кінець таблиці ще один рядок, об'єднайте перші три комірки останнього рядка і введіть у них текст "Разом", а в комірку шостого стовпця — формулу для розрахунку загальної вартості всіх книг.

  2. Виберіть висоту рядка 1 см і вирівняйте їх висоту починаючи з другого.

  1. Усі комірки третього стовпця починаючи з другої до передостанньої включно, поділіть на дві комірки та використайте другу з них для введення дати попереднього накладу книги (будь-яка дата, не раніше за першу).

  2. Додайте перший рядок таблиці, об'єднайте у ньому всі комірки і введіть текст "Компанія Microsoft Press пропонує". Збережіть документ у своїй папці під назвою "BЛP_35.doc".

  3. Використайте команду " Повторять строки заголовков" для перенесення першого рядка на наступні сторінки, додайте рядки в таблицю і переконайтеся, що перший рядок перенесено. Здайте роботу на перевірку викладачеві.

Мета:Навчитись створювати текстові таблиці, форматувати та редагувати їх; проводити прості розрахунки в таблицях за допомогою формул і функцій

Варіант 3.6

  1. Створити таблицю передплати на періодику, що складається з 5 стовпців і 4 рядків. Застосуйте один зі способів створення таблиці.

  2. Перший рядок визначте як шапку заголовка таблиці з назвами стовпців "№", "Назва", "Кількість", "Ціна", "Вартість".

  3. Встановіть ширину першого стовпця 1,5 см, другого — 3,5 см, третього — 2,5 см, а четвертий і п'ятий стовпці вирівняйте по ширині.

  4. Введіть дані в кожну комірку таблиці, використовуючи порядковий номер, назву видання ("Голос України", "Вітчизна" тощо), кількість випусків за рік (від 12 до 250), ціну (від 0,30 до 2,50), а останній стовпець залиште порожнім. Для введення тексту користуйтесь шрифтом Times New Roman, розмір 12.

  5. Між третім і четвертим рядками вставте додатковий рядок і внесіть у нього дані.

  6. Перед третім стовпцем вставте один стовпець шириною 1,5 см, назвіть його "Тип" і заповніть інформацією про тип видання (Г або Ж).

  7. Повторно вирівняйте ширину п'ятого і шостого стовпців таблиці.

  8. В останній стовпець введіть формулу для розрахунку вартості видання (ціна х кількість).

  9. Відсортуйте дані другого стовпця за абеткою.

  1. Додайте в кінець таблиці ще один рядок, об'єднайте перші три комірки останнього рядка і введіть у них текст "Разом", а в комірку шостого стовпця введіть формулу для розрахунку загальної вартості всіх видань.

  2. Виберіть висоту рядка 1 см і вирівняйте їх висоту починаючи з другого.

  3. Комірки п'ятого стовпця починаючи з другої до передостанньої включно поділіть на дві комірки та використайте другу з них для введення ціни видання в минулому році (будь-яке число, не менше за перше).

  4. Додайте перший рядок таблиці, об'єднайте в ньому всі комірки і введіть текст "Преса України". Збережіть документ у своїй папці під назвою "BЛP_36.doc".

  5. Використайте команду " Повторять строки заголовков" для перенесення першого рядка на наступні сторінки, додайте рядки в таблицю і переконайтеся, що перший рядок перенесено. Здайте роботу на перевірку викладачеві.

Соседние файлы в папке 6,7 laba