Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketingoviy_menedjment_3 / Pract_pidg MM.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Етапність та методика проведення міжпредметних тренінгових занять для студентів 5-го курсу програми «Маркетинговий менеджмент» факультету управління персоналом та маркетингу

Заняття проводяться в активній формі у вигляді тренінгів, в основу яких покладено вирішення ситуаційного завдання на прикладі реально діючих організацій.

Заняття проводяться з розбиттям студентських груп на підгрупи (міні групи). Чисельність одної міні групи становить 4-5 осіб. (5 курс факультету маркетингу налічує 4 групи, у середньому з 25 студентами в кожній).

Результатом студентських робіт мають стати комплексні проекти щодо впровадження нового соціального продукту (Соціальної програми спрямованої на зменшення тютюнопаління). Проекти повинні бути економічно обґрунтованими, та побудованими на маркетингових засадах. Захист результуючих проектів відбувається в останній день тренінгів, з обов’язковою мультимедійною презентацією.

Початок (день перший)

В перший день відбувається презентація Проекту, за участі представників організацій, викладачів та керівництва факультету, зазначаються цілі, завдання, та бажані результати тренінгів, обговорення проблематики тренінгу.

Також в перший день відбувається розподіл груп на міні групи. Формування міні груп повинно здійснюватись з урахуванням бажань студентів працювати в одній міні групі, в даному випадку є небажаним подальше перемішування учасників міні груп. Міні групи повинні визначити капітанів. Загальний склад міні групи не може перевищувати 5 осіб.

Завдання з виконання ситуаційної вправи містить:

  • опис ситуації;

  • набір обов’язкових питань з кожного предмету, які є логічно побудованими (відповіді на питання повинні визначити новий соціальний продукт (Соцільний прокт) та методику його просування);

  • обмежуючі умови;

  • вимоги до оформлення проміжних робіт та кінцевої роботи.

Тренінги.

На кожне заняття кожна студентська міні група повинна підготувати домашнє завдання, відповідно до заздалегідь отриманих завдань з кожного предмету.

На занятті відбувається обговорення міні групами виконаних домашніх завдань. В свою чергу викладач ставить додаткові питання, які допомагають студентській міні групі знайти відповідь на основне питання «Який новий соціальний проект має бути запроваджено, та як його просувати?» та підготувати результуючий проект.

Викладач оцінює активність та якість виконання роботи студентів на тренінгу.

Також викладач перевіряє завдання виконані студентами самостійно.

Відповідним чином відбуваються заняття з кожного предмету.

Підчас занять може бути присутній представник від організації, який спостерігатиме за роботою студентів, задавати додаткові питання давати відповіді на питання студентів.

Остаточна робота (Проектна робота), є основною роботою, яка презентується та захищається привселюдно на остаточному занятті.

Вимоги до результуючої роботи її структури, змісту, тощо містяться в розділі «Завдання».

Презентація проектів

Кожна міні група, захищає власний проект з розробки та впровадження нового соціального проекту. На захисті присутні викладачі університету, представники організацій та студенти.

Головним завданням доповідачів є обґрунтування розробленого проекту.

Вимоги щодо поточних робіт та результуючої роботи зазначені в завданні з виконання ситуаційної вправи.

Захист результуючих робіт відбувається за заздалегідь встановленим регламентом.

Оцінка результуючої роботи відбувається колегіально за участі представників організацій та викладачів.

Детальний опис системи оцінювання з тренінгів наведено окремо в файлі «Оцінювання».

Соседние файлы в папке marketingoviy_menedjment_3