Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
53.25 Кб
Скачать

Міністерство економіки та з питань Європейської інтеграції України

У Мiнекономiки України для моделювання макроекономiчних процесiв використовується iнформацiйна система «Вiкторiя».

Для забезпечення виконання покладених на Мiнiстерство завдань здiйснюються розроблення та впровадження таких систем:

  • Єдиної iнформацiйно-довiдкової системи Мiнекономiки;

  • системи оброблення вартiсних даних стану промислового виробництва країни.

Мiнiстерство аграрної полiтики України

У Мiнiстерствi використовуються, зокрема, такi системи:

  • iнформацiйно-аналiтична система агропромислового виробництва;

  • iнформацiйно-аналiтична система поточного та рiчного аналiзу та оцiнки стану економiки галузей агропромислового комплексу;

  • Вiдомча пiдсистема «Агропродовольчий захист» Урядової iнфор­мацiйно-аналiтичної системи з питань надзвичайних ситуацiй. Мiнiстерство палива та енергетики України

У Мiнiстерствi в експлуатацiї знаходиться закрита корпоративна телекомунiкацiйна мережа «Енергiя» та ряд автоматизованих iнфор­мацiйних систем Нацiонального диспетчерського центру електроенергетики. Вiдомча iнформацiйна система з питань надзвичайних ситуацiй зв’язана з МНС. Технiко-економiчнi показники роботи галузi передаються до iнформацiйної системи Нацiональної комiсiї регулювання електроенергетики, поточна та перiодична iнформацiя, яка стосується роботи галузi, передається до iнформацiйної системи Ради нацiональної безпеки i оборони України. Для iнформацiйного обмiну використовуються видiленi канали зв’язку власної вiдомчої мережi.

Міністерство транспорту України

У Мiнтрансі України для виконання завдань використовуються, зокрема, такi системи:

  • iнформацiйно-аналiтична система «IАС-транспорт» — для пiд­вищення ефективностi управлiнської дiяльностi Мiнiстерства (безпаперова технологiя документообiгу), забезпечення доступу користувачiв до баз даних, надання вiддаленим користувачам телекомунiкацiйного доступу до iнформацiйних ресурсiв системи (обмiн iнформацiєю здiйс­нюється комутованими мiськими лiнiями зв’язку загального користування, а також з використанням мережi «Iскра-2»);

  • галузева система iнформацiйно-аналiтичного забезпечення прогнозування транспортних вантажних потокiв через кордони України «IАС-прогноз» — для надання заiнтересованим органiзацiям iнформацiї про вантажнi потоки через кордони України (передавання даних до системи з вiдповiдних iнформацiйних баз дiючих iнформацiйних систем здiйснюється каналами зв’язку).

Міністерство фінансів України

У структурi Мiнфiну України експлуатується автоматизована багаторiвнева система фiнансових розрахункiв. На рiвнi центрального апарату у межах цiєї системи впроваджено автоматизованi робочi мiсця на базi 48 програмних комплексiв, на обласному рiвнi — 12 типових програмних комплексiв.

У 25 облфiнуправлiннях упроваджено програмне забезпечення автоматизацiї основних функцiй, а у 620 райфiнвiддiлах — автоматизованi робочi мiсця (АРМ) бухгалтера.

Державна податкова адмiнiстрацiя України

У Державнiй податковiй адмiнiстрацiї використовуються, зокрема, такi централiзованi iнформацiйно-аналiтичнi системи:

  • «Галузь»;

  • «Пiльги»;

  • «Облiк платникiв податкiв — юридичних осiб»;

  • «Облiк платникiв податкiв — фiзичних осiб»;

  • «Пошуково-довiдкова система»;

  • «Банк — зв’язок».

Дiє автоматизована мiжвiдомча система обмiну iнформацiєю мiж базами даних Державної податкової адмiнiстрацiї та Держмитслужби.

Використовуються рiзноманiтнi системи пiдтримки для 72 типiв автоматизованих робочих мiсць (АРМ).

Соседние файлы в папке ekonomika_ta_organ_inform_biznesu_lazareva