Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
53.25 Кб
Скачать

Міністерство охорони здоров’я України

У складi першої черги галузевої медичної комп’ютерної мережi прямого доступу «УкрМедНет» функцiонують три видiленi внутрiш­ньомiськi канали, якi з’єднують МОЗ з Українським iнститутом громадського здоров’я, а iнститут — з провайдером мережi Iнтернет. У Харковi створено мiжрегiональний та обласний вузли та органiзовано мiжмiський галузевий видiлений канал Київ — Харкiв.

Функцiонують сервери Українського iнституту громадського здоров’я, Української асоцiацiї «Комп’ютерна медицина», Харкiвського iнституту вдосконалення лiкарiв.

Для об’єднання мереж Науково-дослiдного iнституту МОЗ та Академiї медичних наук налагоджується видiлений канал зв’язку мiж Українським iнститутом громадського здоров’я та Iнститутом нейрохiрургiї Академiї медичних наук України.

Базовий вузол комп’ютерної мережi державної санітарно-епідеміоло­гічної служби (СаНет) створено на базi Українського науково-дослiдного iнституту екогiгiєни та токсикологiї iм. Л. I. Мєдвєдя (ЕКОГIНТОКС). Планується приєднання до цiєї мережi всiх обласних санiтарно-епiде­мiологiчних станцiй та установ державної санiтарно-епiдемiологiчної служби для здiйснення електронного документообiгу.

Центр iнформацiйних ресурсiв МОЗ створено на базi Українського наукового гiгiєнiчного центру (УНГЦ) МОЗ. В УНГЦ дiє локальна мережа у складi 70 робочих станцiй, яка з’єднана цифровим каналом з локальною мережею МОЗ (15 робочих станцiй). Цi мережi мають вихiд до Iнтернету.

З серпня 1998 р. на базi Української асоцiацiї «Комп’ютерна медицина» органiзовано український сервер Європейської експертно-аналi­тичної групи з питань телемедицини, що належить до європейської мережi серверiв країн ЄС (Бельгiя, Фiнляндiя, Францiя, Грецiя, Iспанiя, Португалiя та Румунiя). Це своєрiдний iнформацiйний мiст мiж Сходом i Заходом, розробниками та користувачами сучасних медичних технологiй. Вiн дає унiкальну можливiсть встановлювати науковi контакти з провiдними європейськими медичними органiзацiями, а також змогу поiнформувати свiтову медичну громадськiсть про досягнення української медичної науки.

Міністерство праці та соціальної політики України

У Мiністерстві використовуються, зокрема, такi системи:

  • автоматизована система обробки документацiї одержувачiв пен­сiй та соцiальної допомоги;

  • iнформацiйна система адресної соцiальної допомоги «Наша сiм’я»;

  • автоматизована система оброблення документацiї одержувачiв субсидiй на житлово-комунальнi послуги «Наш дiм» (система забезпечує використання службами житлових субсидiй баз даних з призначення, нарахування i виплати пенсiй та допомоги районних, мiських управлiнь соцiального захисту населення);

  • iнформацiйно-довiдкова система «Зайнятiсть» — для зберiгання iдентифiкацiйних даних, даних про професiйний досвiд, трудову дiя­льнiсть за останнiм мiсцем роботи тощо.

Мiнiстерство екологiї і природних ресурсiв України

У Мiнiстерствi використовуються, зокрема, такi iнформацiйно-аналiтичнi системи:

  • «Вiдходи» — для реєстрацiї операцiй з вiдходами, видачi дозволiв на утворення і розмiщення вiдходiв;

  • «Норма» — для пiдготовки проектiв і реєстрацiї видачi дозволiв і лiмiтiв на викиди;

  • «AРM ECO» — для забезпечення комплексної технологiї обчислення даних за викидами забруднювальних речовин в атмосферне повiтря промисловими пiдприємствами;

  • «Iнвентаризацiя» — для оброблення даних iнвентаризацiї джерел викидiв;

  • «FON» — для розрахунку фонових концентрацiй.

Для реєстрацiї видачi дозволiв на операцiї з небезпечними речовинами використовується розподiльно-iнформацiйна система «Дозвiл».

Соседние файлы в папке ekonomika_ta_organ_inform_biznesu_lazareva