Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
48
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
48.64 Кб
Скачать

4. Вимоги безпеки після закінчення роботи

  1. Закінчити та записати у пам’ять комп’ютера файл, що знаходиться в роботі. Вийти з програмної оболонки і повернутися у середовище MS DOS.

  2. Вимкнути принтер (якщо він увімкнений), вимкнути дисплей і процесор. Вимкнути стабілізатор, якщо комп’ютер підключений до мережі через нього. Штепсельні вилки витягнути з розеток. Накрити клавіатуру пластмасовою кришкою для запобігання проникненню в неї пилу.

  3. Прибрати робоче місце. Оригінали та інші документи покласти в шухляду стола.

  4. Ретельно вимити руки теплою водою з милом.

  5. Вимкнути кондиціонер, освітлення і загальне електроживлення підрозділу.

  6. Рекомендується в спеціально обладнаному приміщенні провести сеанс психофізіологічного розвантаження і зняття втоми з виконанням спеціальних вправ аутогенного тренування.

5. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях

  1. При раптовому припиненні подавання електроенергії вимкнути настільну видавничу систему в такій послідовності: периферійні пристрої, дисплей, системний блок, стабілізатор напруги і витягнути штепсельні вилки з розеток.

  2. При виявленні ознак горіння (дим, запах гару) вимкнути апаратуру, знайти джерело займання і вжити заходів щодо його ліквідації, повідомити керівника робіт.

  3. У разі виникнення пожежі негайно повідомити пожежну частину, вжити необхідних заходів для евакуації людей і взятися до гасіння первинними засобами пожежогасіння. На дільниці комп’ютерного набору видавництва « ... » встановлено чотири вуглекислотних вогнегасники (ВВ-2).

* Наводиться за [40].

148

Соседние файлы в папке ekonomika_ta_organ_inform_biznesu_lazareva