Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pravove_reg_econ / Zagal_informat.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
286.21 Кб
Скачать

1.1.4. Класи професійних завдань

Магістр у межах спеціальності 8.060101 «Правознавство» на основі базової юридичної освіти здобуває спеціальну підготовку у певній галузі юриспруденції. Діяльність випускника спрямована на здійснення правозастосовчої, правоохоронної, нормотворчої, правоосвітньої та наукової (у галузі юридичної науки) та іншої юридичної діяльності.

Основні напрями професійної діяльності юриста визначаються Галузевим державним стандартом вищої юридичної освіти, потребами сучасної правозастосовчої, нормотворчої та іншої юридичної практики та юридичної науки, з урахуванням позитивного досвіду провідних країн світу.

Компетенції магістра права формуються на основі фахових знань, а також професійних і комунікативних компетенцій бакалавра з права та з урахуванням вимог з боку практики. До сфери професійної діяльності, що впливає на формування професійних компетенцій бакалавра, належать: пошук, правильне тлумачення і застосування положень законів та інших нормативно-правових актів; складання документів правового характеру; юридично правильна кваліфікація фактів; прийняття правових рішень та вчинення інших юридичних дій згідно із законом; розкриття та встановлення фактів правопорушень; застосовування необхідних заходів щодо відновлення порушених прав інших осіб; систематичне підвищення своєї професійної кваліфікації, вивчення законодавства та практики його застосування. Комунікативними компетенціями бакалавра є: здатності здійснювати планування діяльності, управління часом; коректне ведення діловодства; пошук інформаційних ресурсів; ведення обліку та звітності; підтримка і розвиток громадських зв’язків; робота з оргтехнікою, ПК, із правовими базами даних тощо; планування контактів; постановка питань; аргументація позиції; встановлення та підтримка контактів; використання різних мов і техніки спілкування.

На формування компетенцій магістра права впливають: здатність вільно орієнтуватись у системі права України, знання основних положень найважливіших правових інститутів, фундаментальних і спеціальних правових категорій. Випускник магістерської програми здатен чітко уявляти сутність, характер та взаємодію правових явищ, орієнтуватися в основних проблемах тієї галузі права, яка визначає конкретну сферу його фахової діяльності, розуміє їхній зв'язок з іншими інститутами правової системи. Він є професіоналом, який на основі кваліфікації бакалавра або спеціаліста здобув поглиблені спеціальні юридичні знання та навички інноваційного характеру, має певний досвід їх застосування та продукування нових правових знань для вирішення проблемних професійних завдань у галузі юридичної науки та практики.

До вимог, що впливають на формування компетенцій магістра права, поряд з володінням професійними здатностями, належать: наявність таких особистісних якостей, як відповідальність, доброзичливість, людяність; усвідомлення соціальної значимості професії юриста; активна громадянська позиція, професійна етика, психологічна культура, глибока повага до закону.

Магістр права має бути наділений високою правовою свідомістю, принциповістю і незалежністю в охороні й забезпеченні прав, свобод і законних інтересів особи, відчуттям справедливості та наполегливістю у виконанні прийнятих правових рішень, нетерпимістю до порушень закону у власній професійній діяльності. Усю свою професійну діяльність магістр права має спрямовувати на захист гуманістичних цінностей демократичного суспільства.

Випускники освітньо-кваліфікаційного рівня “магістр” підготовлені до виконання таких класів професійних завдань:

  1. Консультативно-правові (К74.11.1, К74.11.2, К74.14.0; J65, J66, J67)2:

      1. Правове супроводження діяльності юридичної особи.

    1. Надання правових послуг.

  1. Організаційно-правові (L75.11.1, L75.11.3, L75.11.4, L75.11.6, L75.13.0, L75.21.0):

    1. Нормотворчі.

    2. Управлінські.

  2. Правоохоронні (L75.24.1 ; К74.60.0; К74.11.2, К74.11.1; L75.23.0).

  3. Правозахисні (К74.11.1, К74.11.2; L75.23.0).

  4. Експертно-аналітичні.

  5. Науково-дослідні (К73.20.2).

  6. Правоосвітні і правовиховні (М80.21.1, М80.22.0, М.80.30.0, М80.42.0).

    1. Науково-педагогічні.

    2. Правопросвітницькі.

Соседние файлы в папке pravove_reg_econ