Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контрольная работа № 61.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
66.05 Кб
Скачать

9

Міністерство освіти і науки України

Дніпропетровський національний університет

імені Олеся Гончара

факультет заочної та дистанційної освіти

Контрольна робота

з курсу: «Кримінальна психологія»

на тему:

«Основні мотиви злочинної поведінки головного героя фільму «Поймай меня, если сможешь»; «Психологічний портрет злочинця з кінофільму «Забирая жизни (2004 год)».

Виконала:

студентка 4 – го курсу

факультету психологія

групи ЗДС – 08 – 1

Панченко

Дар’я Сергіївна

Перевірив:

Старший викладач

Терновська

Дар’я Юріївна

м. Дніпропетровськ 2012 р.

«Основні мотиви злочинної поведінки головного героя фільму «Поймай меня, если сможешь».

Починаючи дивитись даний фільм я спочатку не зрозуміла, до чого тут ток – шоу, у якому розповідають про трьох вдалих злочинців, але наступний сюжет, дав зрозуміти, що це зав’язка, а історія головного героя кінофільму починається у далекому минулому, а саме у підлітковому віці. Віці коли завершується формування характеру, віці коли дитина чітко починає усвідомлювати реальність і баче світ очима скептичного, затравленної тварини.

Його батьки які прожили разом щасливе подружнє життя, але були бідними, змушені переїжджати. Нова школа, нові друзі, а також нові вороги. Все це набридає підлітку, особливо беручі до уваги, що він не може себе забезпечити. Мені сподобався момент у фільмі, там де він рекомендує своїй однокласниці скласти записку ніби то ві матері навпіл, обумовлюючи це тим, що так зазвичай усі і роблять.

Цей момент привернув мою увагу тим, що дозволив замислитись, він не такий добрий, чистий і прозорий хлопчик, яким він хотів здаватись.

Основні мотиви злочинної поведінки:

  • Побуждаючим мотивом можна назвати низький рівень життя сім’ї героя, Френк, завжди мріяв не від кого не залежати і бути багатим;

  • Другим мотивом можна назвати інтерес до своїх здібностей, а чи правда я зумію провернути першу аферу;

  • Основним мотивом можна вважати любов до азарту і ризику, навіть коли його переслідує ФБР, він все рівно дзвонить їм і спеціально залишає підкази, таке відчуття, що йому подобається бути на грані, ризик, адреналін, цікавість пізнати свої нові можливості, все це стимулює його д і навіть після одруження.

  • Також можна вважати, що у ньому загинув великий актор. Бо починаючи з самого початку він грав підмінного вчителя французької мови і вчителі тиждень не могли запідозрити, що він учень, потім він перевтілювався для усіх своїх махінацій, діло навіть не в змінах різних прізвищ, а в ролях, котрі він собі обирав у справжньому житті. На мою думку це справжні не реалізовані його мрії: лікар, адвокат, пілот. Потрібно уточнити, що усі ці професії йому давались дуже легко. Незважаючи ні на що. Він проводив професійній у цій сфері людей, які мають вищу освіту. І жодного разу, коли сам того не побажав, він не показував своєї некомпетентності.

  • Але врешті решт, йому набридло бігати і він вирішив найти собі справжню професію яка підходить до його вольовничого характеру, до його яскраво виражених лідерських здібностей, до його не стандартного розуму, до його жаги до пригод та небезпеки. Він стає агентом ФБР, тобто знову обводить у сіх людей виграючи джек – пот.

«Психологічний портрет злочинця з кінофільму «Забирая жизни (2004 год)».