Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контрольная работа № 61.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
66.05 Кб
Скачать

1. Соціально-демографічна характеристика злочинця (стать; сімейний стан; національність; в якій сім’ї виховувався (повна чи не повна).

Стать – чоловіча;

Сімейне положення – не одружений;

Національність – американець;

Сім’я – не повна, з двома дітьми хлопчиками – близнюками, є тільки мати, батько помер.

2. Місце проживання відносно до місця, де було вчинено злочин; житлові умови.

Перший злочин – вбив свого рідного брата, за те, що мати більше його кохала, як старшого, вбивство інсценував, як нещасний випадок, під час прогулянки по річці, скинув брата у воду біля великого гострого каменя. Поліції і мамі сказав, що він впав за борт, а брат кинувся його спасати, але швидка течія відкинула його на камені, трапилось це у 14 років. Далі у 16 років він уходить з дому, і відбувається друге вбивство – спонтанне. Вбив зустрічного хлопця з яким познайомився в автобусі, колесо в автобуса спустило і вони вирішили обоє зняти машину на прокат. Під час їх подорожі також спустило колесо, хлопці вийшли його міняти, Мартін замітив, що його супутник одного з ним зросту і товкнув його під проїжджаючий грузовик. Хлопець відлетів на далеку відстань. Мартін вирішив стати ним і вкрасти його документи, а свої залишити йому, щоб мам думала, що це він загинув. Підійшовши до хлопця побачив, що той ще живий узяв у руку камінь і почав що є сили бити його по обличчю, таким чином спотворюючи його до невпізнанності. Щоб повністю не залишати слідів, відрубав хлопцю кисті рук, а потім ще і задушив. Такий стиль вбивства злочинець і надалі пропаганду є, тобто користується їм в усіх вбивствах. А за 20 років, що його не могли спіймати, він вбив більше 100 чоловік (точна цифра поліцією не була встановлена, але вони вважають, що набагато більше). Усі його жертви жили замкнуто і самотньо, в них не було родичів близьких, які могли б їх шукати. Але тим самим, всі його жертви вели життя, якого в нього не було. Він ніколи не забажав би бути собою.

3. Склад сім’ї; матеріальне становище та соціальний статус сім’ї.

Батько помер, коли дітям не було і 2-х років, старший брат – близнюк Різ – помер у 14 років, мати. Та Мартін, молодший син.

Матеріальне становище завжди було і є добрим.

На соціальній сходинці сім’я займала також значне становище.

4. Фізичне здоров’я всіх членів сім’ї; психічне здоров’я.

Усі члени сім’ї були здоровими фізично, але психічно. Після того як старший син Різ загинув, мати поселила Мартіна, молодшого сина, жити в потаємній кімнаті у підвалі, де темно, сиро, багато пилу, криси, плісень, де замість ліжка – згнивший матрац, а замість іграшок – солдатики з соломи, з розбитим обличчям, петлею на шиї і без рук. Це іграшки, які самостійно створив Мартін. Це незважаючи на те, що сама мати живе в великому, багатому домі. Я не вважаю матір психічно здоровою, якщо вона заставила сини жити в таких умовах.

5. Стосунки між членами сім’ї.

Мати більше кохала іншого сина а не Мартіна. Вона кохала Різа, який загинув в трагедії на річці, рятуючи Мартіна. Мати дуже яскраво завжди підкреслювала свою любов до Різа. У її будинку були дитячі фото тільки Різа, біля 25 фото і лише одне єдине фото Мартіна. Мартін хотів любити матір, але вона не дозволяла йому це робити. Він в кінці перед тим як її вбити, звинувачує в усьому її.

6. Дотримання асоціального стилю життя членами сім’ї (зловживання алкоголем, наркотиками, здійснення протиправних дій, сексуальна розбещеність тощо).

Мати після смерті Різа, стала зловживати алкоголем. У фільмі є момент, коли до неї зранку заходить агент ФБР, а вона вже п’є мартіні, а пляшка вже майже по

7. Спосіб життя злочинця (наявність кваліфікованої праці; наявність постійної роботи; кримінальний досвід; частота зміни місця роботи, тривалість трудової діяльності на одному місці).

Кваліфікаційної праці – немає;

Постійної роботи – немає;

Змінює сферу діяльності і роботу з вбивством кожної своєї жертви;

Тривалість трудової діяльності на одному місті – від 2 – 4 місяців;

Останнє місце роботи – власник галереї;

Кримінальний досвід – 20 років, більш ніж 100 вбивств.

8. Джерело матеріального доходу (випадковий заробіток, утримання, жебрацтво, здійснення злочину); дозвільний спосіб життя; бродяжництво.

Починаючи з 16 років він живе за рахунок своїх жертв, імя, кредитка, історія, особистість, професія – усе це трофеї маніяка. Він проживає 2 – 4 місяці життям своїх жертв.

9. Спілкування з друзями; спілкування з сім’єю; спілкування з випадковими знайомими.

Друзів – немає;

З сім’єю не спілкується, в 14 років – вбив брата, в 35 – мати;

Майже завжди випадкові знайомі перетворюються в жертву.

10. Звички; ставлення до алкоголю; ставлення до наркотичних речовин.

Наркотичні речовини не вживає і негативно до них відноситься, але він курить і дуже часто курить. Може спокійно дозволити собі розслабитись вживаючи незначну кількість алкоголю.

11. Сексуальна орієнтація та поведінка.

Він традиційної орієнтації, але його сексуальна поведінка, обумовлюється також у вбивстві жертв. Він душе ззаду, відсікає кісті рук, б’є каменем по обличчю, таким чином він торкається жертви, тобто в нього є тактильна емоція, яка його дуже збуджує і не обов’язково по відношенню до жінки, але у ліжку – тільки жінка. Якщо жертва жіночої статі – він полюбляє її зваблювати, закохувати в себе, грає з нею, спить з нею, а потім тільки через деякий час вбиває.

12. Спрямованість особистості (ставлення до навчання, праці; ставлення до сім’ї;

Навчання – не потрібне;

Праця – лише праця його жертв;

Ставлення до своєї сім’ї в якій виріс байдуже – усіх вбив. А ось ставлення до агента ФБР Ілліани Скот, яка розслідувала серію цих вбивств, спочатку було схоже на почуття, особливо коли він побачив, що вона від нього «вагітна», він запропонував створити їй сім’ю. Але вона відмовила йому і він вирішив її вбити своїм улюбленим методом не зважаючи на те, що вона на 8 місяці вагітності.

13. Прагнення до оволодіння знаннями та професією;

Немає. Відсутнє.

14. Бажання та шляхи досягнення матеріального добробуту;

Немає. Відсутнє.

15. Оцінка прожитого етапу життя (досвід минулого); плани на майбутнє (цілі та перспективи).

Вбивав, вбиває, буде вбивати – він психічно і психологічно хвора людина, якій просто необхідно жити, життям його жертв.

16. Інтелектуальні особливості (рівень освіченості; якості розуму (здатність до аналізу та синтезу, швидкість, гнучкість розумових процесів); властивості пам’яті; властивості уяви; словниковий запас тощо).

Якщо брати до уваги комбінацію, яку провернув злочинець ( сам прийшов до спеціального агента ФБР, зробив з себе жертву маніяка, брехав завжди і вдало, пропонував не правдиві теорії для слідства, наводив на не той слід, навіть маніяка іншого їм запропонував замість себе), це все говорить, якщо не об освіченості, то вже впевнено про високу якість розуму, складну його характеристику і будову. Здатність до аналізу та синтезу, здатність швидко на все реагувати, а також здатність думати на багато кроків вперед інших. Розумові процеси різносторонні та багатофункціональні. Пам'ять добре розвинена, особливо коли запам’ятовує погані речі. Уява дуже різноманітна, адже усі свої жертви він ховає під носом у агентів ФБР, у підготовлених могилах, які спеціально не ховає і їх моно знайти.