Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2Метод_КП.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
1.27 Mб
Скачать

4

Міністерство освіти і науки україни

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ

УНІВЕРСИТЕТ РАДІОЕЛЕКТРОНІКИ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсового проекту

з дисципліни

«Електронні та квантові прилади надвисоких частот»

Харків 2010

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ

УНІВЕРСИТЕТ РАДІОЕЛЕКТРОНІКИ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсового проекту

з дисципліни

«Електронні та квантові прилади надвисоких частот»

для студентів денної та заочної форм навчання напряму

6.051004 «Оптотехніка» галузі знань «Метрологія, вимірювальна техніка та інформаційно-вимірювальні технології»

ЗАТВЕРДЖЕНО

кафедрою ФОЕТ

протокол № 9 від 5.11.2010

Харків 2010

Методичні вказівки до виконання курсового проекту з дисципліни «Електронні та квантові прилади надвисоких частот» для студентів денної та заочної форм навчання напряму 6.051004 «Оптотехніка» / Упоряд.: А.В. Васянович, Є.М. Одаренко, К.Ф.Щербина – Харків: ХНУРЕ, 2010. – 56 с.

Упорядники: А.В. Васянович,

Є.М. Одаренко

К.Ф.Щербина

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………….…………………………....... 5

1 Мета курсового проектування…..…………….…………………………......... 7

2 Тематика курсового проекту…………………………………………...…........ 7

3 Структура і зміст курсового проекту…………………………………….......... 8

4 Методичні вказівки з виконання курсового проекту……………………............ 9

4.1 Послідовність виконання проекту..……………………………….….... 11

4.2 Основи роботи математичної системи MathCAD 2000 Professional…………………………………………...……………..…............12

4.3 Приклад оформлення розрахунку в системі MathCAD.………..…....... 15

5 Вимоги до оформлення курсового проекту ...…………………………….......... 23

6 Організація проектування і захист курсового проекту..............…….…............. 27

Перелік посилань………………………………………………….………............ 29

Додаток А. Зразок титульного аркуша пояснювальної записки.…………........... 31

Додаток Б. Зразок листа завдання на курсовий проект..….…………….............. 32

Додаток В. Зразок календарного плану……………….………………….............. 33

Додаток Г. Зразок реферату……………………….………………………........... 34

Додаток Д. Індивідуальні завдання до курсового проекту…………….…............. 35

ВСТУП

Дисципліна „Електронні та квантові прилади надвисоких частот” входить до циклу дисциплін самостійного вибору ВНЗ студентів за напрямом «Оптотехніка”. Однією з найважливіших складових цієї дисципліни є курсовий проект. Курсове проектування є одним із видів індивідуальних завдань навчально-дослідницького характеру, що має на меті не лише поглиблення, узагальнення і закріплення знань студентів з дисципліни, а й застосування їх при вирішенні конкретного фахового завдання і вироблення вміння самостійно працювати з навчальною літературою.

В зв'язку з порівняно великим обсягом курсу "Електронні та квантові прилади НВЧ" студенти, отримавши знання основних фізичних процесів, які використовуються в приладах, що вивчаються, знання принципів дії найбільш розповсюджених приладів, їх параметрів, характеристик, головних областей застосування, повинні навчитися використовувати їх при розробці та експлуатації різно­манітних радіотехнічних пристроїв та систем НВЧ діапа­зону.

Виконуючи курсовий проект, студент повинен продемонструвати вміння здійснювати комп’ютерне моделювання сучасних пристроїв і технологій надвисоких частот за допомогою однієї з систем комп'ютерної математики, які широко представлені розробками різних фірм (MathSoft, MathWorks, Maple, Wolfram та ін.).

Особливе місце серед подібних систем займає математичний пакет MathCAD, який по праву може називатися найсучаснішою, універсальною й масовою математичною системою. Її назва являє собою абревіатуру висловлювання Mathematical Computer Aided Design (математичне автоматизоване проектування), що говорить про призначення системи для вирішування різних обчислювальних завдань в наукових і інженерних розрахунках. Також MathCAD має свої переваги, що дозволяє студентові швидко опанувати навичками роботи в даній системі, яка оснащена потужними засобами візуально-орієнтованого програмування, що полегшують роботу із цією системою й дозволяє готовити документи найвищої якості, тому в даній курсовій роботі рекомендується

використовувати математичну систему MathCAD 2000 і вище компанії MathSoft, але також не виключається застосування інших систем комп'ютерної математики, наприклад, Maple, Mathematica, MATLAB та ін., а також мов програмування високого рівня (Delphi, Fortran, C++ і т.д.).

Система MathCAD споконвічно створювалася для чисельного рішення математичних завдань (1988 р.), і тільки починаючи з 1994 р. в неї інтегровані інструменти символьної математики із системи Maple, що поступово перетворило MathCAD в універсальний інструмент рішення математичних завдань. Вона дозволяє виконати як чисельні, так і аналітичні (символьні) обчислення, має зручний математико-орієнтований інтерфейс і зручні засоби графіки.

Версія MathCAD 2000 працює під керуванням Windows 95/98/2000/XP/NT і має такі системні вимоги: Pentium 200 МГц, не менш 32 Мбайт оперативної пам'яті та принаймні 150 MB вільного простору на жорсткому диску.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]