Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_kr.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
267.94 Кб
Скачать

12. Повністю оптичні мережі, їх особливості, етапи розвитку, елементарна база.

П овністю оптичні мережі являють собою клас мереж, у яких при комутації, мультиплексуванні й ретрансляції переважаючим є не електронні (оптоелектронні), а чисто оптичні технології. Завдяки створенню технологій оптичного мультиплексування з'явилися нові концепції побудови оптичних мереж на локальному, регіональному й глобальному рівнях. Велика увага приділяється при цьому побудові прототипів архитектур, з пасивною й активною хвильовою маршрутизацією, із застосуванням мультиплексоров, демультиплексоров, хвильових конвекторів і оптичних комутаторів. Головний інтерес представляють ті архітектури, які допускають більш плавне нарощування своїх ресурсів у широких межах. У той же час повинна забезпечуватися прозорість мережі, щоб користувачі могли передавати дані будь-якого виду й формату. Розвиток рівнів у таких мережах ілюструє рис.3.72.

У першій фазі підтримується технологія SDH. З появою відкритого оптичного інтерфейсу (ВОІ) існуючі й нові технології передачі, а також служби (наприклад, оренда довжини хвилі) за допомогою ВОІ можуть прямо звертатися до оптичного транспортного рівня.

Більшість оптичних комунікаційних пристроїв і елементів, застосовуваних в AON, використовують цифрову передачу сигналу з модуляцією інтенсивності, при якій бінарної 1відповідає передача світла великої інтенсивності, а бінарному 0 - передача світла низької інтенсивності. Останнє пов'язане з тим, що оптичні підсилювачі EDFA вносять додатковий шум у посилення оптичного сигналу.

13. Трирівнева модель аоn.

І снує декілька багаторівневих моделей глобальних мереж, які пояснюють принципи побудови AON. Однією з яких є трирівнева модель. Положення оптичного рівня, або рівня повністю оптичної мережі, в такій моделі глобальної мережі зображене на рис.3.72.

1 -оптичний рівень (повністю оптична мережа): динамічна транспортна реконфігурация; хвильове мультиплексування; встановлення шляху на високому рівні; 2–транспортний рівень (SDH, ATM, Gigabit Ethernet та ін..):високошвидкісна передача; тимчасове мультиплексування; синхронізація; 3 –рівень користувача: доставка даних до кінцевого користувача.

В оптичному рівні, що у загальному випадку також має ієрархічну структуру, виділяють три підрівня: оптичні термінали (optical carrier,OC), оптичних секцій мультиплексування (optical multiplex section, OMS) і оптичних секцій підсилення (optical amplifier section, OAS)

Підрівень оптичних терміналів - це сукупність тих вузлів мережі, на яких сигнали стандартних мережних технологій перетворюються у форму, придатну для обробки проміжними вузлами AON. На цих вузлах можливі оптоелектронні перетворення. В оптичний термінал можуть бути інтегровані інші елементи AON ( оптичні фільтри, хвильові конвертори, WDM системи й ін.).

Підрівень оптичних секцій мультиплексування визначає AON з пасивною хвильовою маршрутизацією.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]