Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
14.04.2015
Размер:
726.53 Кб
Скачать

Плата управління

У кожному накопичувачі, у тому числі і на жорстких дисках, є хоча б одна плата. На ній вмонтовуються електронні схеми для управління двигуном шпінделя і приводом головок, а також для обміну даними з контроллером (представленими в наперед обумовленій формі). У накопичувачах IDE контроллер встановлюється безпосередньо в накопичувачі, а для SCSI необхідно використовувати додаткову платню розширення.

Досить часто несправності виникають не в механічних вузлах накопичувачів, а в платні управління. На перший погляд це твердження може показатися дивним, оскільки загальновідоме, що електронні вузли надійніші механічних, проте факт залишається фактом. Тому багато несправних накопичувачів можна відремонтувати, замінивши лише платню управління, а не весь пристрій. Ця можливість особливо приваблива тому, що ви зможете знов дістати доступ до записаних в накопичувачі даних, чого, природно, не вдасться зробити, якщо його повністю замінити.

Знімати і замінювати платню управління дуже просто, оскільки вони підключаються до накопичувачів за допомогою роз'ємів і кріпляться стандартними гвинтами. Якщо накопичувач вийшов з ладу, а у вас є запасний екземпляр, перевірте працездатність платні управління, замінивши її явно справною. Якщо підозри підтверджуються, замовте нову платню у виготівника. Можете купити відремонтовану платню і навіть продати окремо несправну платню і старий накопичувач. Всі подробиці можна взнати в сервісних центрах відповідних компаній.

Плата управління випускається багатьма компаніями, причому частіше всього вони коштують набагато дешевше, ніж вироби-оригінали, випущені виробниками накопичувачів.

Соседние файлы в папке Lekciyi