Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Юридична деонтологія МВ1 сам робот.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
135.17 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Сумський державний університет

Методичні вказівки

для організації самостійної роботи студента-заочника з дисципліни “Юридична деонтологія” для

студентів спеціальності 5.060101

Правознавство” заочної форми навчання

Суми

Вид-во СумДУ

2007

Методичні вказівки для організації самостійної роботи студента-заочника з дисципліни “Юридична деонтологія”

/Укладач Т.Б. Петракова .– Суми: Видавництво СумДУ, 2007.- 20с.

Кафедра права

3

Загальні методичні вказівки

Самостійна робота є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов'язкових навчальних занять. Навчальний час, відведений для самостійної роботи студента, регламентується робочим навчальним планом.

Зміст самостійної роботи студента над дисципліною "Юридична деонтологія" визначається навчальною програмою "Юридичної деонтології", методичними матеріалами, завданнями та вказівками викладача. Самостійна робота студента забезпечується підручником навчальним посібником, конспектом лекцій тощо.

Для самостійної роботи студенту також рекомендується відповідна наукова та фахова монографічна і періодична література, рекомендується користуватися нормативно-правовими актами, що публікуються у виданнях: "Офіційний вісник України", "Відомості Верховної Ради України", "Голос України", "Урядовий кур'єр", а також наукові статті, роз'яснення, які даються з правової тематики у журналах "Право України", "Віче", "Підприємництво, господарство і право", у газеті "Юридичний вісник України" тощо.

Вміння та навички самостійної праці можуть формуватися на свідомій основі, потрібно чітко уявляти собі мету, завдання, форми і методи, навчитися свідомо організовувати і контролювати її. Треба враховувати, що розумова діяльність у своїй основі є функцією нормальної, продуктивної роботи мозку, особливостей функціонування організму.

Для того, щоб набути навичок розумової праці, треба починати із загальної її організації. Сюди належать організація режиму дня, робочого місця, навички планування і ведення обліку зробленого, ведення різноманітних записів тощо.

Самостійну навчальну працю найкраще планувати на ранок і на пообідній час, оскільки заняття пізньої пори малорезультативні. Ввечері можна лише повторити матеріал.

Самостійна робота студента над засвоєнням навчального матеріалу з "Юридичної деонтології" може виконуватися у бібліотеці навчального закладу, комп'ютерному класі.

Навчальний матеріал "Юридичної деонтології", передбачений навчальною програмою для засвоєння студентом у процесі самостійної роботи, виноситься на підсумковий контроль поряд з навчальним матеріалом, який опрацьовувався при проведенні навчальних занять.

4

ПИТАННЯ, ЩО ВИНОСЯТЬ ДЛЯ САМОСТІЙНОГО ВИВЧЕННЯ СТУДЕНТАМИ

Номер

роз­ділу

Тема та питання для самостійного вивчення

Норма часу СРС

Посилання на

літературу

денна форма

заочна

форма

1

Вступ. Юридична деонтологія: історія та сучасність. Соціальне значення юридичних деонтологічних знань. Методологічні підходи до розуміння (вивчення) юридичної діяльності

5

6

1,2,4,6,11, 12,13,14,15

2

Загальна характеристика юридичної

наукової діяльності та навчальної

діяльності.

Функції юридичної науки. Методологія юриспруденції: види та зміст. Основні шляхи вдосконалення вищої юридичної освіти в Україні. Закон України "Про освіту"

10

6

1,2,3,4,5, 6,7,8,10, 11,15

3

Юридична практична діяльність.

Юридична практична діяльність і право. Обов'язки та права суб'єктів юридичної

практичної діяльності. Основні вимоги та умови набуття права на здійснення юридичної практичної діяльності. Правовий та соціальний захист юристів

5

10

1,3,4,5,6, 8,9,10,12,

13,14,15

4

Духовно-національна свідомість та

почуття. Морально-правова свідомість та почуття. Психолого-естетична свідомість та почуття.

Причини професійної деформації співробітників правоохоронних органів. Фактори формування професійної свідомості та культури юриста

6

7

1,2,15

Загалом за семестр

26

29

Розрахунок СРС, ІРС:

- написання контрольної роботи (заочна форма);

- на опрацювання матеріалу лекції;

- підготовка до семінарських занять

10

21

ЗАГАЛОМ ЗА СЕМЕСТР

36

50

5