Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
С-р_3-9_Зарецький.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
27.96 Кб
Скачать

Самостійна робота №3

 Одними ізактуальних тем сьогодення є теми про торгівлю людьми. Якбироків сто тому хтось сказав, що у ХХІ ст. буде процвітатиработоргівля – у це  ніхто не повіривби. І все ж цеявище – ще одна ознака часу – людство не вчиться на своїхпомилках. Грошізновуграютьголовну роль, а людськідолітисячпотерпілихнічого не варті. І торгівля людьми сьогодні – це один ізнайприбутковішихтіньовихбізнесів у світі. Нині  предметом торгівлі стали жінки, чоловіки і діти. І, власне, з метою запобіганняработоргівлі та запобіганняцьомутіньовомубізнесу, якийниністоїть на рівні з торгівлеюзброєю та наркотиками, присвяченацяпублікація.

     Вартопам’ятати, щооголошення в газетах про працевлаштування в іншікраїниніким не перевіряються. І якщовжехтосьвирішиввлаштуватися на роботу за кордон через фірму, то перш за все, перевірте в обласномучи Державному центрізайнятості, чимаєцяфірмавідповіднуліцензію. Є фірми, які не спеціалізуються на працевлаштуванні людей, а укладають з іноземною  фірмоюдоговір на виконанняпевногообсягуробітіз  залученнямспеціалістів. Тодівартопереглянутицейдоговір. А також контракт з іноземноюфірмою, яка безпосередньобере вас  на роботу.

     Їдучинароботу за кордон, знайте, щови можете опинитися у небезпеці. Вашінеобачні кроки, які  виробите в пошукахкращогожиття, можуть стати  оманливими. За цеплатятьздоров’ям, молодістю, розлученням. А трапляється, і самим життям...

Самостійна робота №4

Шановний Миколо Івановичу!

Будемо раді бачити Вас 30 жовтня 2014 року

0 10.00 (дата, час) у Сумському машинобудівному коледжі Сумького державного університету на урочистому вечорі, присвяченомуДню інженера.

Запрошеннядійсне на 1 особу.

Сподіваємося, що Ви приймете наше запрошення.

З повагою Адміністрація коледжу.

Самостійна робота №5

Перш ніж зробити дзвінок, дайте відповідь на три питання:

- Чи дійсно важливий ваш дзвінок?

- Припускаєте ви, що відповість реципієнт?

- Чи можна зустрітися, а не дзвонити?

Також важливо прм’ятати:

1) намагайтесь не користуватися телефоном у громадському транспорті, але, якщокористуєтесь, не говорітьголосною.

2) намагайтесь уважно слухати співрозмовника;

3) у вихідні дні неетично дзвонити раніше 10 годин;

4) не робіть паралельно ніяких справ під час розмови;

5) посміхайтесь розмовляючи по телефону

Між звичайною розмовою і телефонною є багато відмінностей. Якщо ви розмовляєте по мобільному телефону на вулиці, тримайте дистанцію більше трьох метрів від людей, які в цей момент теж розмовляють.

Будьте етичними, дотримуйтесь всіх правил спілкування і Ваше життя буде кращим!

Самостійна робота №6

Подарунок – це справжнє мистецтво. Як і все в протоколі, подарунок – це знак, символ, який необхідно прочитати, розгадати. Чи то це благовоління, чи то попередження. Хочу сказати, що в ті роки, коли настільки високі гості відвідували Україну, в подарунках толк знали. Та й самі гості часто віддавали належне нашим досягненням .

Приміром, багато з них цінували якість наших фотоапаратів. Королі Швеції та Непалу відвезли їх із собою.

Існує стереотип, що між СРСР і Західною Німеччиною були жахливі стосунки. Але в протоколі є закон: політики повинні спілкуватися, незалежно від того, є вони ідеологічними противниками, як Хрущов і Аденауер, чи ні. Незважаючи на те, що періодично в пресі з'являлися обличающие статті та шаржі на Аденауера (його малювали з величезним носом-дзьобом і сокирою, з якого стікає кров), офіційна делегація з СРСР доставляла йому подарунок - саджанці троянд, оскільки він любив кримські троянди! ... (Г. Науменко).