Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая_Ткачук (1).docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
30.04.2015
Размер:
216.84 Кб
Скачать

2. Опис предметної галузі застосування програмного забезпечення, що було розроблене в ході курсової роботи.

Тематика проекту курсової роботи тісно пов’язана із грошовими операціями, при чому будь-де: чи то в банківській сфері, чи то в сфері купівлі продажу тощо.

Відносини між країнами завжди пов’язані на розподілі, обміні чи продажу. А всі ці сфери базуються на грошових обертах, причому у іноземних валютах, частіш за все. Наприклад, якщо брати нашу країну, то імпортований товар з інших країн купується, частіш за все, за такі валюти як долар чи євро, які в свою чергу мають постійно змінний курс до гривні. І це стосується не тільки експорту чи імпорту, але й економічних, та,навіть, політичних відносин.

В банківській сфері дана програма використовується на постійній основі, оскільки велика частина операцій в банку пов’язана із обміном валют,який має тенденцію до змін. Завдяки інформаторам курсів валют люди роблять висновки та роблять прогнози щодо купівлі чи продажу своїх збережень в банку.

Також актуальною функція даного проекту є для загальнодержавних питань. Країни, що не мають потрібної кількості ресурсів змушені купувати їх у інших країн, зазвичай за міжнародну валюту-долар чи євро. Від цього залежить рівень інфляції в країні, ціни не тільки на ці ресурси,але й на всі, продукти, виготовлення яких пов’язане з цими ресурсами. Наприклад ціна на нафту прямо пропорційно впливає на ціну хліба або інших продуктів, для збирання або вирощування яких потрібне пальне.

Аналогічні програми виконують ту ж функцію, але їх об’єктом є не курси валют, а світові акції, чи індекси акцій тощо. За принципом роботи проекту можна виводити будь-які дані та записувати їх у таблицю. Схожими за принципом є також інформатори погоди,які виводять погоду у вигляді чисел,які позначають температуру,силу вітру і т.д.

Серед недоліків можна виділити лише: залежність від доступу до мережі Internet та обмеження у кількості інформації, що виводиться, оскільки при збільшенні кількості – зменшується швидкість обробки даних.

3. Опис специфічних просторів імен, класів, функцій, що були використані при роботі з системними процесами.

Простори імен:

  1. using HtmlAgilityPack цей простір імен має 20 основних класів, які дають можливість парсити Web-сторінку(витягувати курси валют з нашого xml файлу). Назви методів цієї бібліотеки відповідають інтерфейсам DOM. Html перетворюється на xml , але для роботи доступні такі можливості: Linq to Objects,XPATH,XSLT.

  1. Простір імен System.Runtime.Serialization складється з класів,які дозволяють виконувати серіалізацію та десеріалізацію об’єктів(процес перетворення об’єкта в лінійну послідовність для збереження або передачі на інший комп’ютер або отримання збережених даних та відновлення з них об’єкту).

  1. using System.ServiceModel представляє нам класи, що пов’язані з моделлю служби Windows

  1. Простір імен  System.Collections.Generic містить класи та інтерфейси, що визначають універсальні колекції,які дозволяють створювати строго типізовані колекції(це забезпечує високу продуктивність та безпеку типів)

  1. using System.IO містить типи, дозволяючі здійснювати читання та запис в файли та потоки даних, а також типи для базової підтримки файлів та папок.

  1. using System.Net представляє загальні методи обміну даними з ресурсом, заданим URI.

  1. using System.Linq містить класи та інтерфейси,що підтримують запити, що використовують LINQ.

Функції:

1) public List<Bank> ParseThePages(List<string> urls)

/*функція, використовуючи url адреси, виконує парсинг даних, що знаходяться на даних сторінках

3) private static Bank GetBank(HtmlDocument doc)

/*функція створює нову строчку, обирає таблицю та вибирає з неї назву банку, перетворює його на об’єкт

4) private static string GetHtml(string url

/* функція отримання html сторінки через запит HttpWebRequest request та перевід сторінки в формат строчки