Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОБОЧА ПРОГРАМА З СЕСТРИНСЬКОЇ ПРАКТИКИ (МОДУЛЬ 3).doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
09.05.2015
Размер:
148.99 Кб
Скачать

Форми контролю та критерії оцінювання студентів

Форми контролю і система оцінювання здійснюються відповідно до вимог програми виробничої практики «Догляд за хворими» та Інструкції про систему оцінюван­ня навчальної діяльності студентів при кредитно-модульній системі організації навчального процесу, затвердженої МОЗ України (2005)

Оцінка за модуль визначається як сума оцінок поточної на­вчальної діяльності (у балах) та оцінки підсумкового модульного контролю (у балах), яка виставляється при оцінюванні практичних навичок відповідно до переліку, визна­чених програмою практики.

Максимальна кількість балів, що присвоюється студентам при засвоєнні кожного модулю (залікового кредиту) - 200, в тому числі за поточну навчальну діяльність -120 балів (60%), за результа­тами модульного підсумкового контролю - 80 балів (40%).

Оцінювання поточної навчальної діяльності:

Для контролю рекомендується застосовувати такі засоби діагностики рівня підготовки студентів: контроль практичних навичок, вирішення ситуаційних і тестових завдань.

Одним з видів діяльності студента та його контролю з боку викладача є ведення Щоденника виробничої практики (додаток 1), який заповнюється студентом після кожного дня проходження сестринської практики та підписується викладачем після завершення самостійної роботи студента у стаціонарі. Після закінчення кожного модуля виробничої практики студент заповнює Підсумковий звіт про виконану роботу (додаток 2).

Наявність заповненого та завіреного підписом викладача Щоденника та Підсумкового звіту є обов’язковим для допуску студента до підсумкового модульного контролю.

Поточне оцінювання студентів проводиться за 4- бальною шкалою (Відмінно, добре, задовільно, незадовільно), які потім перераховуються у багатобальну шкалу за такою схемою:

Відмінно -15 балів,

Добре -11 балів,

Задовільно – 8 балів,

Незадовільно -0 балів.

Максимальна кількість, яку може набрати студент за поточну навчальну діяльність, дорівнює 120 балам. Вона вираховується шляхом множення кількості балів, що відповідають оцінці “відмінно” (15), на кіль­кість практичних занять у модулі: 15х 8 =120.

Мінімальна кількість балів, яку може набрати студент при ви­вченні модуля, вираховується шляхом множення кількості балів, що відповідають оцінці “З”, на кількість на кіль­кість практичних занять у модулі: 8х 8 =64.

Підсумковий модульний контроль:

До підсумкового контролю допускаються студенти, які виконали програму виробничої практики, мають належно оформлені звітні документи та за поточну діяльність набрали кількість балів, не меншу за мінімальну.

Підсумковий модульний контроль передбачає демонстрацію виконання практичної навички, вирішення двох ситуаційних завдань і відповіді на питання тест – контролю.

Максимальна кількість балів підсумкового модульного контр­олю дорівнює 80, при цьому:

  1. Максимальна оцінка за практичну частину – 60 балів:

– практична навичка – 40 балів

  • ситуаційні завдання – 20 балів (по 10 балів кожне).

  1. Вирішення питань тест – контролю (20 питань) – 20 балів.

Підсумковий модульний контроль вважається зарахованим, якщо студент набрав не менше 50 балів.

Кількість балів з дисципліни, яка нарахована студентам, кон­вертується у шкалу ЕСТS таким чином:

Оцінка EСТS

Статистичний показник

А

Найкращі 10% студентів

В

Наступні 25% студентів

С

Наступні 30% студентів

D

Наступні 25% студентів

Е

Останні 10% студентів

Відсоток студентів визначається на виборці для студентів даного курсу в межах відповідної спеціальності.

Кількість балів з практики, яка нарахована студентам, кон­вертується у 4-ри бальну шкалу таким чином:

Оцінка EСТS

Оцінка за 4-ри бальною шкалою

А

“5”

В, С

“4”

D, Е

“3”

FХ, F

“2”

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3