Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тесты итог 5 курс и с отв. итог ИСХОД.docx
Скачиваний:
152
Добавлен:
09.05.2015
Размер:
77.59 Кб
Скачать
  1. гострий холецистит

  2. Гострий апендицит

  3. гострий панкреатит

  4. гострий пієлонефрит

  5. коліт

83. Визначте попередній діагноз хлопчика 2,5 років, який доставлений в приймальне відділення. Батьки відзначають, що захворів 24 година тому, став капризним, безпосередньо скаржиться на болі в животі навкруги пупка. Була 2 раз блювота їжею, стілець рідкий 3 рази. Погано спав вночі, від їжі відмовляється, при спробі пити виникають позиви на блювоту, температура 39,6. При огляді - стан важкий. Дитина бліда, губи сухі, риси обличчя загострені. Лежить на правому боці, оглянути живіт не дає, відштовхує руку лікаря.

  1. гострий панкреатит

  2. гострий холецистит

  3. Гострий апендицит

  4. гострий пієлонефрит

  5. гострий гастрит

84. Виявіть яке ускладнення виникло у хлопчика 12 років оперованого з приводу гострого апендициту. На 5 добу після операції з'явилися болі внизу живота, часті позиви на стілець, стілець рідкий, температура 390. Болісне, часте сечовипускання, живіт м'який, болить над лоном. Яке ускладнення виникло?

  1. рання спайкова непрохідність

  2. неспроможність культі червоподібного відростку

  3. нагноєння післяопераційної рани

  4. Післяопераційний абсцес малого тазу

  5. цистіт

85. Обміркуйте попередній діагноз дівчинці 8 років, яка звернулася до дільничного лікаря на 3 день захворювання з скаргами на болі по всьому животу, підвищення температури до 38,4 і багатократну блювоту. З анамнезу відомо, що в перший день захворювання біль локалізувалася в эпігастрії. Під час надходження стан дитини важкий, високо лихоманить, дівчинка бліда, пульс 124 уд. в хв., живіт напружений, болісний у всіх відділах.

  1. Гострий апендицит, перитоніт

  2. гострий холецистит

  3. гострий панкреатит

  4. гостра кишкова непрохідність

  5. Кишкова інфекція

86. Встановіть ваш діагноз хлопчику 12 років, у якого на 14 день після операції апендэктомії з'явилися сильні, приступоподібні болі в животі, висока температура до 38, блювота. Стільця не було. При огляді живота в області післяопераційного рубця визначається пухлино подібне, болісне, малорухоме, щільне утворення:

  1. Нагноєння післяопераційної рани

  2. неспроможність культі червоподібного відростка

  3. післяопераційний абсцес

  4. рання спайкова непрохідність

  5. парез кишечнику

87. Встановіть ваш діагноз хлопчику 17 років. який захворів гостро - з'явилися сильні болі в животі. При огляді дитина бліда, стогне, температура 39, губи сухі, язик обкладений, живіт напружений і болісний у всіх відділах. В аналізі крові: високий лейкоцитоз.

  1. гострий панкреатит

  2. Гострий апендицит

  3. Перфорація виразки шлунку

  4. гостра кишкова непрохідність

  5. пневмонія

88. Визначте ваш діагноз дитині 3-х тижнів, у якої раптово підвищилася температура до 39. Стала млявою, часто відригує, відмовляється від грудей. Стілець частий, напіврідкий. Пупкова ранка гноїться, навколо припухлість, почервоніння. Живіт роздутий, при пальпації болісний, пастозність передньої черевної стінки.

  1. флегмона передньої черевної стінки

  2. Гострий апендицит

  3. гостра кишкова інфекція

  4. Виразково-некротичний ентероколіт, перитоніт

  5. пневмонія

89. Визначте ваш діагноз дитині, яка впала з велосипеда, вдарилась животом об кермо. Свідомості не втрачала, але стала млявою, була блювота. Доставлена машиною «швидкої допомоги». Скаржиться на біль у животі, підвищення температури до 39. Стільця не було. Стан прогресивно погіршується, наростає інтоксикація. При огляді: живіт болісний у всіх відділах, більше у верхній половині, але м'який. Симптом Щеткина – Блюмберга слабо позитивний