Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тесты итог 5 курс и с отв. итог ИСХОД.docx
Скачиваний:
152
Добавлен:
09.05.2015
Размер:
77.59 Кб
Скачать
  1. зашиб передньої черевної стіни

  2. розрив шлунку

  3. тупа травма живота з розривом внутрішніх органів

  4. Розрив підшлункової залози

  5. перелом ребер

90. Встановіть яке ускладнення виникло, якщо на 4 добу після операції апендектомії у дівчинки 11 років з'явилися сильні приступоподібні болі в животі. Блювота застійним вмістом, затримка стільця і газів. Живіт роздутий, болісний у всіх відділах.

  1. рання спайкова кишкова непрохідність

  2. абсцес черевної порожнини

  3. Динамічна паретична кишкова непрохідність

  4. неспроможність культі червоподібного відростка

  5. пневмонія

91. Встановіть ваш діагноз дівчинці 2-х місяців, яка занепокоєна, кричить, сучит ніжками. Вперше отримала з прикормом яблучне пюре. Була один раз блювота. Батьки помітили припухлість в правій паховій області, дуже болісну.

  1. Гострий апендицит

  2. Гостра інвагінація кишечнику

  3. защемлення пахвиної грижі

  4. гострий холецистит

  5. пневмонія

92. Встановіть ваш діагноз дитині 6 місяців, яка поступила в клініку через 3 годин від початку захворювання з скаргами на різкий неспокій, блювоту. При огляді дитина періодично (5-7 хвилин), кричить, сучить ніжками, страждальний вираз обличчя, блідий. Стільця не було. Відомо, що мати напередодні давала нову їжу (кашу) у великій кількості. Ваш діагноз.

  1. гострий холецистит

  2. Гострий апендицит

  3. пухлина черевної порожнини

  4. Інвагінація кишечнику

  5. пневмонія

93. Встановіть ваш діагноз хворій 14 років, яка поступила до приймальний покою з сильними болями в животі, блювотою, високою температурою, затримкою стільця. Під час нападу встає на коліна, покривається холодним потом. Стілець і гази не відходять. Відомо, що рік тому дівчинка оперована з приводу флегмонозного апендициту, що ускладнився нагноєнням рани.

  1. гострий холецистит

  2. абсцес черевної порожнини

  3. гостра кишкова інфекція

  4. Гостра спайкова кишкова непрохідність

  5. Ваш діагноз

94. Встановіть ваш діагноз дитині 5 років, у якій несподівано виникли гострі болі в епігастральній області, блювота, неспокій. Стільця не було. Температура субфебрильна. Живіт асиметричний, помірно роздутий, напружений і болісний . Аускультативно послаблення дихання зліва, зміщення тонів серця вправо, а в черевній порожнині відсутність шуму перистальтики. На оглядовій рентгенограмі черевної порожнини нерівномірний розподіл газу, рівні рідини. Над куполом діафрагми газовий пузир з рівнем, зміщення середостіння вправо, ліва легеня піджата у верх.

  1. гостра деструктивна пневмонія

  2. Діафрагмальна грижа

  3. Гострий апендицит

  4. гострий холецистит

  5. пневмоперітонеум

95. Визначте ваш діагноз дитині, якій мати вперше дала суміш. Дитина смоктала охоче, але через деякий час стала турбуватися, кричати, сучит ніжками. Блювота однократна. Стілець із слизом, не переварений, навкруги стільця рожева пляма на пелюшці. Напади болів в животі повторюються неодноразово з більшою інтенсивністю. Стан середньо тяжкий . Температура нормальна. Живіт м'який безболісний у всіх відділах. Поступово наростає інтоксикація.

  1. Інвагінація кишечнику

  2. Гострий апендицит

  3. гостра кишкова інфекція

  4. гострий холецистит

  5. ахалазія кардіїї

96. Визначте ваш діагноз хлопчику 10 років, який впав з дерева висотою біля 2-х метрів. Відчув біль у животі, не міг встати відразу, було порушення зору, затруднення дихання, але через декілька хвилин все пройшло, сам прийшов додому. Поступово болі в животі стихли. Живіт при огляді лікарем невідкладної допомоги був м'яким, але болісний в лівій половині. Болі іррадирували в ліву лопатку, руку. Мочився нормально.