Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
псп дніпровські зорі.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
416.77 Кб
Скачать

6.Механізація переробки сільськогосподарської продукції

Організація післязбиральної обробки зернових мас на ПСП «Дніпровські зорі» здійснюється в основному на зерновому току. Зерновий тік господарства являє собою комплекс споруд, де відбуваються такі технологічні операції, як очищення, охолодження зернових мас. Очищення і висушування зернових мас відбувається на зерноочисно-сушильному комплексі КЗС-10Ш.

Базовою моделлю КЗС є комплекс КЗС-10. Комплекс КЗС випущений в одній із трьох модифікацій. Наш комплекс випущений на базі однієї шахтної сушарки СЗШ-8. До складу КЗС входить додатково машина для попереднього очищення зерна, двопоточна норія з двома циклами (тільки для очищення зерна або подачі йог в сушарку) та завальна двосекційна яма.

Технологічна схема роботи КЗС-10 така: з приймального бункера завальною норією ворох подається в машину для попереднього очищення, а далі зерно, якщо воно сухе, спрямовується на другу секцію завальної норії, а потім — на вторинне очищення. Зерносушильні комплекси для обробки насіннєвого зерна комплектуються насіннєвими приставками відповідної продуктивності.

Окрім зерноочисного комплексу в господарстві використовують І іншу техніку. Це здебільшого прості машини, які виконують лише один вид роботи. Так використовують такі машини як "Петкус", зерно метальники ЗМ-20. Похилі гумові стрічки для завантаження зерносховищ.

Основними типами зерносховищ є споруди місткістю 400-500 тон. Завантаження і вивантаження даних сховищ проводиться за допомогою пересувних транспортерів. Вони побудовані із цегли, підлога сховища вистелена шаром бетону. Покрівля виготовляється за допомогою металевих конструкцій до яких прикріплюють листи шиферу.

Зернові маси здебільшого зберігають в сухому стані. Сухими вважаються зерно і насіння, в яких немає вільної вологи, а є тільки зв'язана волога, малодоступна для активної життєдіяльності як насіння, так і мікроорганізмів. Цей принцип ґрунтується на принципі ксероанабіозу, тобто усуненні дії на сухе зерно основного фактора його псування під час зберігання - мікроорганізмів. Даний режим зберігання дозволяє підтримувати зерно і насіння на високому рівні життєздатності в партіях.

Оптимальна волога при якій тривалий час можна зберігати зерно для зернових культур становить 13-14% вологості, для олійних культур оптимальною буде вологість 7-8%.

7.Суспільно-громадська робота

Директор ПСП «Дніпровські зорі» Сіора Володимир Іванович за фахом агроном випускник Полтавської дегжавної аграрної академії. Приймає активну участь у суспільному та громадському житті села Недогарки , в якому сам мешкає з 2001 року.

За рік після заснування підприємства провів повний капітальний ремонт всіх доріг села,та проклав дорогу до залізничної станції «Недогарки».

В 2004 році Сіора Володимир Іванович провів повну зовнішню реставрацію будинку сільської Ради села, та відремонтував її з середини.

Він бере активну участь в житті сільської школи,підтримує інтелектуальний розвиток учнів. На 55-річчя від дня заснування Недогарківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів зробив подарунок у вигляді кабінету з капітальним євроремонтом.А також підтримує футбольну команду школи,забезпечив всю команду новою формою,м’ячами та всим необхідним обладнанням для тренувань.Всі футбольмі змагання проводяться за його підтримки.

За рахунок допомоги Володимира Івановича зараз проводиться ремонт та добудова сільського стадіону. А також в цьому році він придбав для сільської амбулаторії нову карету швидкої допомоги.

Володимир Іванович підтримує розвиток майбутнього покоління,за його сприяння було відремонтовано дитячий садок. Також вінне забуває про ветеранів села, кожного року саме за його сприяння проводиться свято Дня Перемоги.