Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект процес. документів / Взірці / ст.380 Заява про розяснення судового рішення

.doc
Скачиваний:
75
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
32.26 Кб
Скачать

0

Слідчому судді

Н-ського міського суду

Н-ської області

З А Я В А

про роз’яснення судового рішення

м. Н. 1 січня 2013 року

Вироком Н-ського міського суду Н-ської області від 25.12.2012 (суддя А.) І. засуджено за ч. 1 ст. 307 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. На підставі ст.75 КК України І. звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 2 роки.

При ознайомленні з вироком мною встановлено, що окремі його положення потребують додаткового роз’яснення. Так, у мотивувальній частині вироку зазначено, що при призначенні покарання судом враховано пом’якшуючі та обтяжуючі покарання обставини. При цьому суд обмежився перерахуванням указаних обставин без відповідного їх розмежування та обґрунтування. Також у вироку зазначено, що суд враховує дані про особу обвинуваченого, однак які саме дані про особу враховано судом, не наведено.

Відповідно до п. 4 постанови Пленуму Верховного Суду України № 7 від 24.10.2003 «Про практику призначення судами кримінального покарання» (зі змінами, внесеними згідно з постановою Пленуму Верховного Суду України № 8 від 12.06.2009), виходячи з того, що встановлення пом’якшуючих та обтяжуючих покарання обставин має значення для правильного його призначення, судам необхідно всебічно досліджувати матеріали справи щодо наявності таких обставин і наводити у вироку мотиви прийнятого рішення.

Таким чином, необхідно зробити висновок, що неможливо зрозуміти, які саме дані кримінального провадження дали підстави суду призначити І. покарання з випробуванням, зрозуміти неможливо.

Відповідно до ч. 1 ст. 380 КПК України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз’яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

На підставі викладеного, керуючись ст. 380 КПК України, -

П Р О Ш У:

Роз’яснити, які саме обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання, а також дані про особу І. враховано судом при призначенні йому покарання з випробуванням.

Прокурор у кримінальному провадженні _____________