Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
1.08 Mб
Скачать

2.3. Тестування в електронному навчальному курсі «Апаратне забезпечення персонального комп’ютера»

Перед початком тестування з використанням створеного тесту його доцільно переглянути, щоб подивитися як він буде виглядати для студентів. Для цього потрібно перейти на закладку «Перегляд». Перегляд здійснюється у відповідності до налаштувань тесту, зокрема параметра «Питань на одній сторінці». На рис. 2.3.1. показано приклад перегляду питань тесту. В режимі перегляду викладач може змоделювати процес проходження тесту студентом, щоб перевірити коректність його роботи, правильність обраних відповідей і виставлення адекватної оцінки як за кожне питання, та і за весь тест.

Рис. 2.3.1. «Перегляд тестів»

Для того, щоб розпочати тестування, потрібно за допомогою миши натиснути на посилання, що відповідає потрібному тесту, наприклад «Тест для вхідного контролю». Після цього з’явиться вікно з повідомленням про обраний тест і обмеженість часу на виконання тесту (якщо це передбачено налаштуваннями тесту). Далі потрібно натиснути кнопку «Почати тестування». В результаті цього з’явиться повідомлення про необхідність введення паролю (якщо це передбачено налаштуваннями тесту). Після введення паролю студенту потрібно натиснути кнопку «ОК», або кнопку «Вімінити», якщо він цього паролю не знає.

Студент може відповідати на питання і завдання тесту послідовно, натискаючі на номер наступного питання чи на посилання «Далі», або може відповідати на питання і завдання тесту у довільному порядку. Щоб убезпечити себе від збоїв роботи сервера під час тестування, студенту бажано періодично натискати кнопку «Запам’ятати, але не перевіряти». Це надасть можливість при збої системи відновити проходження тестування зі збереженням витраченого часу і введеними відповідями. Коли буде дано відповідь на останнє питання тесту, студент може проглянути ще раз дані ним відповіді, а також, при необхідності, змінити їх, якщо на це залишиться час. Після цього потрібно натиснути на кнопку «Завершити тест». Завершення огляду результатів здійснюється натисканням кнопки «Закінчити огляд». Після чого з’являється сторінка з відомостями про проходження студентом тесту. Після проходження студентами відповідного тесту викладач може переглянути результати тестування. Для цього необхідно на головній сторінці електронного навчального курсу обрати відповідний тест і в режимі керування тестом відкрити вкладку «Результати», яка містить такі закладки: «Огляд», «Переоцінити», «Ручне оцінювання», «Аналіз питання». Викладач може зберегти подану на сторінці таблицю результатів тестування для подальшого її використання та аналізу. При цьому можна обрати, в якому форматі ці дані будуть завантажуватися:

– формат відкритого документу (ODS) – отримується документ електронної таблиці у форматі .ods;

– формат Excel – отримується документ електронної таблиці у форматі .xls;

– текстовий формат – отримується звичайний текстовий файл, в якому рядки - це рядки таблиці, а колонки розділяються табуляцією. В будь-якому варіанті відомості подаються у вигляді таблиці, що розміщена на екрані. Якщо таблиця розділяється на кілька сторінок, то все-одно вона буде зберігатися у вигляді одного файлу.