Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
nova_metoda_po_tvarinnitstvu.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
2.14 Mб
Скачать

1.3.4. Технологічні карти

Технологічні карти на виробництво продукції є обов’язковою частиною курсового проекту і виділені в окремий розділ з тим, щоб дати економічну оцінку розроблюваних технологічних процесів, засобів виробництва і організації праці. Це, в свою чергу, дозволяє зробити висновки про техніко – економічну доцільність і ефективність проекту. Якість проектних рішень виявляють порівнянням техніко – економічних показників розробленого проекту і об’єкта, прийнятого за аналог.

За аналог може бути прийняте типове проектне рішення, підприємство /ферма/ конкретного господарства. При визначенні економічної ефективності систем машин і потокових ліній, технологічних рішень за аналог приймаються економічні показники кращої техніки і технологій.

Вихідні показники об’єктів, що порівнюються, повинні бути однаковими. За вихідні дані приймають техніко-економічні показники аналога, а для розрахунку використовують показники, що характеризують виробництво продукції тваринництва, діючі нормативи, тарифи і прейскуранти цін. При визначенні натуральних показників необхідно звернути увагу на дійсну продуктивність тварин і ціни на корми, тому що вони мають вирішальний вплив на ефективність капіталовкладень.

1.3.5. Охорона праці та техніка безпеки

В розділі вказуються вимоги по створенню безпечних умов праці на тваринницьких: фермах і комплексах при експлуатації машин і електроустановок, а також правила пожежної безпеки, міроприємтсва по охороні навколишнього середовища, вимоги по забезпеченню обслуговуючого персоналу захисним одягом і окулярами.

1.4. Графічна частина проекту загальні вказівки

Графічна частина курсового проекту складається з 3-4 листів креслень формату А1. Кількість листів обумовлюється завданням і керівником.

1.4.1. На першому листі студент виконує генеральний план ферми чи комплексу. Як варіант може бути план виробничих будівель із засобами механізації.

1.4.2. На другому листі студенти виконують в двох чи трьох проекціях в масштабі загальний вид спроектованої машини, приводять специфікацію всіх вузлів.

1.4.3. На третьому листі викреслюється в двох чи трьох проекціях вузол проектуємої машини, агрегата або установки. Складається специфікація, в яку зносяться всі деталі даного вузла.

1.4.4. На четвертому листі виконуються робочі креслення 6-8 деталей основного вузла, що зображений на листі №3. В число цих деталей повинно входити декілька відлитих і декілька оброблених на станку. Стандартні деталі не викреслюються.

Креслення кожної деталі виконується окремо, для чого лист розбивається на форматки. На кресленнях всіх деталей необхідно проставити розміри, допуски або посадки, чистоту обробки поверхні, матеріал деталі, термічну обробку з зазначенням твердості.

Оформлення креслень виконується у відповідності з діючими стандартами та ЕСКД. Графічна частина виконується на листах формату А1 олівцем. Специфікацію представляють на окремих форматах. Будівельні креслення повинні відповідати вимогам стандартизації і спеціальним стандартам по будівельним кресленням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]