Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
k_r_docx2.docx1.docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
71.82 Кб
Скачать

Висновок

В умовах сьогодення інвентаризація стає ефективним знаряддям втілення державної політики з питань економіки та соціального розвитку. Потребують змін не тільки види інвентаризації та форми її справляння, а й ставлення до неї

1. Вивчення літературних джерел, періодичних видань, нормативних документів та аналіз фактичного стану обліку інвентаризації активів і зобов'язань в умовах Ф/Г «Південні Лани» Жовтневого району, дозволило зробити наступні висновки.

У результаті дослідження нормативно-правової бази обліку інвентаризації активів і зобов'язань встановлено, що в умовах різного тлумачення сутності окремих господарських операцій фінансовим і податковим обліком застосування окремих можливостей, наданих національними положеннями (стандартами) щодо організації та методики обліку інвентаризації активів і зобов'язань на підприємствах не має достатньої ефективності.

2. В роботі було досліджено виробничо-економічний стан Ф/Г «Південні Лани» Жовтневого району, можна відзначити, що підприємство є малим за розміром та обсягам виробництва. Підприємство спеціалізується на вирощування зернових культур (крім рису),бобових культур і насіння олійних культур. Фактичні показники ліквідності на даному підприємстві не відповідають нормативним. Тому, платоспроможність підприємства незадовільна, тобто низьке значення цих коефіцієнтів вказує на неспроможність його погасити свої зобов’язання.

3. Синтетичний облік інвентаризації активів і зобов'язань підприємства ведеться в журналах-ордерах 3 ( за кредитом рахунка 375), 5-5А (за кредитом рахунків 947, 976, 991, 993, 992,84), 6 (за кредитом рахунків 716, 719, 746). Субрахунку 375 "Розрахунки за відшкодування завданих збитків" ведеться облік розрахунків за відшкодуванням підприємству завданих збитків в результаті недостач і втрат від псування запасів, недостач та розкрадання грошових коштів, якщо винуватця встановлено.

4. З метою вдосконалення обліку інвентаризації активів і зобов'язань виникає потреба в організації аналітичного бухгалтерського обліку на декількох рахунках 4-го і 5-го порядків, відкритих до синтетичного рахунку 375 «Розрахунки за відшкодування завданих збитків», та узгодженого з ним окремого податкового обліку податкових зобов'язань й податкового кредиту щодо операцій, по яких застосовуються загальний й спеціальний режими обкладання ПДВ.

5. Вдосконалення обліку інвентаризації активів і зобов'язань підприємства необхідно здійснювати в умовах автоматизованого опрацювання даних і забезпечення правильного і своєчасного документування операцій з даними розрахунками.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]