Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кришень В.В. ЕД-13м.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
57.89 Кб
Скачать

2.5. Характеристика економічних партнерів

Наші партнери – найбільші експортери і трейдери ринку зернових і макаронних виробів:

  1. ООО "Агросс, Дніпродзержинск, Дніпропетровська область, Україна.

  2. ООО Геркулес и Ко Дніпропетровськ, Дніпропетровська область, Україна.

  3. ООО НПП "Украгрокомплекс" Дніпропетровськ, Дніпропетровська область, Україна.

Для ефективної діяльності ТОВ «Буштрук» веде активну співпрацю з нашими партнерами, що дає змогу виступати на ринку,як надійний виробник та постачальник макаронних виробів.

З підтримкою наших партнерів можливий успіх виходу нашого підприємства з новим продуктом на ринок. Вони дозволяють виявити перспективи підприємницької справи, як ефективно організувати одержуватимуться перші прибутки, як зменшити ризик, вижити і перемогти в конкурентній боротьбі.

ТОВ «Буштрук» не веде зовнішньо – економічну діяльність, тому не може йти мови про міжнародне оточення та макроекономічні чинники.

Підприємство здійснює свою діяльність тільки на території Дніпропетровської області. Це не заважає продукції ТОВ «Буштрук» займати провідне місце на ринку.

Експерти пояснюють, що виробництво макаронів - бізнес прибутковий. Його рентабельність може досягати 50%. Все необхідне сировину (а це в основному борошно і вода) виробляється у підприємства. До речі, в цьому році ТОВ «Буштрук» повинно порадувати споживачів якістю своєї продукції: у сезоні-2012 вітчизняні аграрії змогли отримати набагато більше пшениці твердих сортів. Тому для нашого підприємства важлива підтримка його економічних партнерів.

Ііі. Визначення характеристик складових внутрішнього середовища підприємства

    1. Дослідження організаційної структури тов «Буштрук»

ТОВ «Буштрук» велике українське господарство з виробництва макаронних виробів з часткою ринку близько 30. Підтвердженням високого статусу й визнання продукції ТМ «Київ Мікс» є присудження на всеукраїнській виставці «Сто кращих товарів» у м.Київ щорічного призу в 2010 і 2012 році, а це вже визнання! Професіонали по гідності оцінили внесок ТОВ «Буштрук» у сферу виробництва продуктів харчування на Україні!

Управління ТОВ «Буштрук» за функціональною організаційною структурою. Для виконання певних функцій управління утворюються окремі управлінські підрозділи, які передають виконавцям обов’язкові для них рішення, тобто функціональний керівник в межах своєї сфери діяльності здійснює керівництво виконавцями .

За застосування функціональної структури принципи єдності керування і розподілу завдань порушуються, що призводить до дублювання функцій і повноважень. Така система керування прийнятна для підприємства середнього розміру.

Перевагами функціональної структури організації підприємства є:

  • стимулювання ділової і професійної спеціалізації;

  • зменшення дублювання функцій і споживання матеріальних ресурсів у функціональних сферах;

  • поліпшення координації у функціональних сферах.

До недоліків функціональної структури належать:

  • збільшення можливості конфліктів між функціональними сферами;

  • подовження ланцюга команд від керівника до безпосереднього виконавця.

Управлінською та поточною діяльністю ТОВ «Буштрук» займається директор. Інспектор відділу кадрів виконує функції управління та мотивації персоналу. На підприємстві. Комерційний відділ займається питаннями реалізації товарів, налагодженням зв'язків із споживачами. У функції бухгалтерії входять завдання ведення бухгалтерського обліку в організації, калькулювання собівартості продукції. Виробничий відділ займається питаннями виробничого характеру, веденням складського господарства. ТОВ «Буштрук» забезпечене висококваліфікованими працівниками, які відповідають за якість виготовленої продукції. З персоналом постійно проводять тренінги та семінари по підвищенню кваліфікації. Що потім забезпечує ефективну роботу підприємства.