Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кришень В.В. ЕД-13м.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
57.89 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

Для набуття практичних навичок в галузі стратегічного управління організацією було проведено ряд аналізів, в ході яких були зроблені відповідні висновки.

Аналізуючи внутрішнє середовище підприємства бачимо, ТОВ «Буштрук» - це підприємство зі стабільним асортиментом продукції, що випускається, яке існує вже довгий період часу, що свідчить про фінансову стійкість підприємства, але явним недоліком виробничих потужностей вже наявного високоякісного обладнання, що є результатом недостатньої маркетингової діяльність (відсутність відділу маркетингу на підприємстві та низька ефективність застосовуваної моделі збуту), що є серйозною перешкодою на шляху до реалізації стратегії підприємства.

Для виконання завдань, поставлених у цій роботі було проведено PEST-аналіз, що дозволив виявити політичні, економічні, соціальні та технологічні аспекти зовнішнього середовища, що впливають на підприємство та його діяльність. А також було розглянуто мікросередовище: постачальників ТОВ «Буштрук»,споживачів і конкурентів цього підприємства.

Також було проведено аналіз внутрішнього середовища підприємства та його конкурентоспроможності, проведено SWOT-аналіз, що дозволяє розглянути сильні і слабкі сторони підприємства, і розглянути можливості та загрози з боку ринку.

Використавши ці методи аналізу можна сказати,що підприємству слід звернути увагу ринкові можливості та загрози. Це дасть можливість систематизувати отримані дані. Необхідно переглянути роль маркетингу, а саме, сформувати відділ маркетингу, який буде займатися рекламною кампанією, розробляти систему мотивування співробітників, а також реалізовувати маркетингову концепцію підприємства: участь у виставках, директ-маркетинг, що дозволить підприємству вийти більш широкий ринок. гнучкою, переглянути асортимент і намагатися мінімізувати витрати.

Список використаної літератури

1.Сільськогосподарський портал [Електронний ресурс] / Режим доступу http://silgosp.com/articles/category-2/

2.Система державного регулювання безпечності харчових продуктів в Україні. Робочий документ конференції IFC «Реформа системи харчової безпеки» [Електронний ресурс]/Аналітичний звіт; Режим доступу - http://vlasnasprava.info/files/docs/Food_safety_report_UKR.pdf.

3.Формування якості товарів [Електронний ресурс]/Назаренко В.О.; Режимдоступуhttp://pidruchniki.ws/16180805/tovaroznavstvo/tehnologichna_shema_virobnitstva_makaronnih_virobiv.html

4.Якість і безпечність зерноборошняних продуктів [Електронний ресурс]/ Сирохман І.В.; Режим доступу -http://pfor.com/book_336_glava_30_28._POLІPSHENNJA_JAKOSTІ_І_.html

5.Ансофф И., Новая корпоративная стратегия. –[Текст] СПб:Издательство"Питер", 1999. – 416 с.

6.Абалкін, Л.І. Національна економіка [Текст] / Л.І. Абалкін, М.А. Атрамова, А.І. Олексіїв. – М.: Видавництво «Економістъ», 2007. – 864 с.

7. Боумен К. Основы стратегического менеджмента [Текст]/ Пер. с англ. М.:Банки и биржи, ЮНИТИ, 1997.-175 с.

8.Винокуров В.А. Организация стратегического управления на предприятии [Текст] / М.: АОЗТ «Центр экономики и маркетинга», 1996.

9.Виханский О.С. Стратегическое управление [Текст] – М.: МГУ, 1995.-252 с.

10.Гапоненко А.Л.,Стратегическое управление [Текст] / Панкрухин А.П. Учебник. – М.: Омега-Л, 2004. – 472с.

11.Коробов, М.Я. Фінансово–економічний аналіз діяльності підприємств [Текст]: навч. посібник / М.Я. Коробов – К.: т-во “Знання”, КОО, 2000. – 378 с.

9. Маркова В.Д., Кузнецова С.А. Стратегический менеджмент[Текст]:Курс лекций. - М.: Инфра-М, 1998.-288 с.

10. Мовсесян А. Современные тенденции в развитии и управлении ТНК [Текст] / Проблемы теории и практики управления. - 2001. -№1. -С.54-59.

11. Томпсон А.А., Стрикленд А.Дж. Стратегический менеджмент: конкуренция и ситуации[Текст]/ Уч. для вузов. - М.: Инфра-М, 200.-412 с.

12. Фатхутдинов Р.А. Стратегический менеджмент[Текст] /Учебн. для студ.вузов – М.: ЗАО "Бизнес-школа", 1998.-416 с.

13. Хан Д. Стратегическое и оперативное управление в концерне Даймлер-бенц [Текст]философия и инструментарий // Хан Д. Планирование и контроль: концепция контроллинга. - М., 1997. - С.559-650.

15. Экономическая стратегия фирмы [Текст] / Под ред. Градова А.П. – СПб.:

Специальная литература, 1995.-270 с.