Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
39
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
242.69 Кб
Скачать

3. Організація роботи Центру

3.1. Організація роботи Центру визначається Положенням про республіканський АР Крим, обласний (міський) гастроентерологічний центр.

3.2. Посадові інструкції персоналу затверджуються головним лікарем закладу охорони здоров`я, структурним підрозділом якого є Центр.

3.3. Планова госпіталізація до Центру проводиться за направленням гастроентерологічних кабінетів консультативних поліклінік республіканської у АР Крим і обласних лікарень, міських поліклінік, поліклінік центральних районних лікарень, госпіталізація за екстреними показами проводиться за направленням бригад швидкої медичної допомоги.

3.4. Контроль за діяльністю Центру здійснюють адміністрація лікувально-профілактичного закладу та відповідний орган охорони здоров`я.

4. Структура та штатна чисельнісь Центру

4.1. Структура та штатна чисельність медичного та іншого персоналу Центру затверджується згідно з наказом МОЗ України від 23 лютого 2000 р.№ 33 року «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров'я».

Директор Департаменту

розвитку медичної допомоги М.П. Жданова

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ МОЗ України

від 28.12.2009 № 1051

Примірне положення про гастроентерологічне відділення

1.Гастроентерологічне відділення (далі - відділення) організовується на 40-60 ліжок. Ліжковий фонд відділення визначається фактичною необхідністю у стаціонарному лікуванні гастроентерологічних хворих території обслуговування.

2. Відділення виконує лікувально-діагностичну, консультативну та організаційно-методичну роботу з питань надання спеціалізованої стаціонарної допомоги дорослим хворим гастроентерологічного профілю (за винятком гострої хірургічної, гострої інфекційної, онкологічної).

3. Відділення може входити до складу гастроентерологічного центру, як його структурний підрозділ.

4. Штати відділення встановлюються відповідно до діючих штатних нормативів (наказ МОЗ України від 23 лютого 2000 року № 33 «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров'я»).

5. На посаду завідувача відділення призначається лікар-гастроентеролог, котрий має кваліфікаційну категорію зі спеціальності «Гастроентерологія» не нижче першої та стаж роботи за спеціальністю не менше семи років.

6. Завідувач і лікарі відділення у своїй роботі керуються чинним законодавством, нормативними документами МОЗ України, наказами МОЗ України, Розпорядженнями Ради міністрів у АР Крим, обласної (міської у містах Києві та Севастополі) державних адміністрацій, посадовими інструкціями, даним Положенням.

7. До відділення направляються хворі на хронічні захворювання органів травлення, котрі потребують спеціальних методів обстеження та лікування в умовах стаціонару, а також хворі, лікування котрих в амбулаторних умовах не дає ефекту.

8. Відділення є базою для підвищення кваліфікації лікарів-гастроентерологів гастроентерологічних кабінетів, дільничних терапевтів, лікарів загальної практики-сімейної медицини лікувально-профілактичних закладів АР Крим, області (міста).

9. Відділення впроваджує в практику роботи терапевтичних стаціонарів сучасні методи діагностики та лікування, сприяє їх впровадженню шляхом проведення семінарів, конференцій, занять.

10. Відділення співпрацює з терапевтичним, хірургічним, інфекційним, реабілітаційним, іншими стаціонарними відділеннями і відповідними профільними кабінетами, лабораторно-діагностичними та іншими службами обласної (міської) лікарні.

11. Лікарі відділення надають організаційно-методичну допомогу з питань гастроентерології терапевтичним відділенням закладів охорони здоров’я регіону. Відділення може бути базою для проведення наукових досліджень з гастроентерології співробітниками кафедр вищих медичних навчальних закладів та лікарями відділення.

12. Завідувач відділенням несе відповідальність за роботу відділення, впровадження в практику сучасних досягнень гастроентерологічної науки.

13. Відділення для виконання своїх функцій забезпечується необхідними лікарськими засобами, оснащується сучасним обладнанням та інструментарієм відповідно до Примірного переліку спеціального медичного обладнання та інструментарію гастроентерологічного відділення, затвердженого МОЗ.

Директор Департаменту

розвитку медичної допомоги М.П. Жданова

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ МОЗ України

від 28.12.2009 № 1051

Соседние файлы в папке Гастроэнтерология