Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
413ukr / МЕТОД_ПРАКТ_УКР / Тема_06-07.doc
Скачиваний:
150
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
172.54 Кб
Скачать

Модуль 1. Дерматовенерологія

Змістовий модуль 3. Піодермії.

Тема 6. Основні прояви піогенного ураження гладкої шкіри.

Тема 7. Основні прояви піогенного ураження придатків шкіри.

Ситуаційні задачі підсумкового контролю. Етап 4

Задача №1 У молодого чоловіка 16 років на тлі підвищеної сальності шкіри обличчя, верхньої частини шкіри спини, передньої поверхні грудей – численні комедони, періодично з'являються фолікулярні вузлики, пустули. Суб’єктивних відчуттів немає. Який найбільш ймовірний діагноз?

A Вторинний сифіліс

B Звичайні вугри

C Вульгарний сикоз

D Фурункульоз

E Рожеві вугри.

Задача №2 Пацієнт хворіє на вульгарний сикоз понад 2 роки. Терапія антибіотиками та зовнішніми засобами результату не дає. На який можливий патогенетичний момент треба звернути увагу лікареві?

A Ураження нервової системи

B Ураження потових залоз

C Вогнища фокальної інфекції

D Ураження сальних залоз

E Ураження судинної системи

Задача №3 У хлопчика 10 років діагностовано стрептококове імпетиго. Які з названих препаратів найбільш прийнятні для лікування даної хвороби?

A Мазь тетрациклінова

B Флуцинар

C Зовіракс

D Нізорал

E 20 % водно-мильна емульсія бензил-бензоату.

Задача №4 Хворий, 26 років, скаржиться на висипку на обличчі, свербіж, жар, біль. Хворіє 1,5 року. Об’єктивно: на шкірі обличчя в ділянці підборіддя інфільтровані ділянки яскраво-червоного кольору, з пустулами, кірками та численними ерозіями, по периферії розташовані папуло-пустульозні елементи. Який попередній діагноз?

A Звичайні вугри

B Екзема

C Нейродерміт

D Контактний дерматит

E Звичайний сикоз

Задача №5 Хворий скаржиться на болюче утворення на ділянці шкіри правої щоки, головний біль, загальне нездужання. Об’єктивно: гостро запальний конусоподібний щільний вузол, шкіра над ним напружена, в центрі – виразка із звислими краями та некротичним стрижнем зеленувато-брудного кольору. Шийні лімфатичні вузли справа збільшені та болючі. Ваш попередній діагноз?

A Третинний гумозний сифіліс

B Глибока трихофітія

C Фурункул

D Ектима звичайна

E Вульгарне імпетиго.

Задача №6 У хлопчика 7 років на шкірі верхньої губи та підборідді висипка у вигляді пухирів з дряблою покришкою та гнійним вмістом. По периферії – запальник валик. Поряд розміщені ерозії, кірки. Ваш діагноз?

A Стрептококове імпетиго

B Простий пузирковий лишай

C Дитяча екзема

D Оперізуючий лишай

E Пузирчатка.

Задача №7 Жінка 53 років зі скаргами на біль в правій поперековій ділянці, через який не може нахилятись. Хворіє 4 доби. Пульс 88 уд/хв. Температура тіла 38,10 С. Права поперекова ділянка має вогнище в формі конуса діаметром 3 см з гіперемією, гіпертермією, болем, суцільним набряком. В центральній частині на верхівці конуса гнійна пробка білого кольору діаметром 3 мм. Діагноз ?

A Карбункул

B Фурункул

C Абсцес

D Флегмона

E Гангрена

Задача №8 Жінка 28 років зі скаргами на біль в лівій пахвовій ділянці. Хворіє 5 діб, спочатку виникла цільна болюча кулька під шкірою. Пульс 84 уд/хв. Температура тіла 380С. В лівій пахвовій ділянці випинання розміром 2 см, шкіра над ним темно-червоного забарвлення занадто тонка, під час пальпації виділяється густий білий гній. Діагноз?

A Фурункул

B Карбункул

C Гідраденіт

D Флегмона

E Лімфаденіт

Задача №9 Хворий при розроблюванні свинини травмував І палець лівої кисті. Через добу підвищилася температура тіла, з'явився розпираючий біль у пальці. Контури пальця згладжені за рахунок набряку, рухи обмежені, болючі, шкіра гіперемійована на всьому протязі, пальпація болюча. Сформулюйте попередній діагноз.

A Пандактиліт

B Екзема

C Пароніхія

D Еризипелоїд

E Піодермія.

Задача №10 Хвора після виконання манікюру відчула біль в ІІІ пальці правої кисті. Під час огляду стан задовільний, температура 370 С, на боковій поверхні нігтьової фаланги в місці проекції нігтьового валика припухлість та гіперемія шкіри з виділенням з-під нього незначної кількості гною. Сформулюйте попередній діагноз.

A Фурункул

B Панарицій підшкірний

C Панарицій піднігтьовий

D Пароніхія

E Еризипелоїд.

Соседние файлы в папке МЕТОД_ПРАКТ_УКР