Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шк.курс..doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
95.74 Кб
Скачать

Програма «11 уроків ...»

Програма «11 уроків ...» включає в себе граматичні явища, що вивчаються в 6-7 класах загальноосвітньої школи: часи, модальні дієслова. Кожен урок присвячений окремій темі і включає в себе велику кількість вправ, які можна використовувати як для тренування та закріплення, так і для контролю знань учнів. На перших сторінках розташований довідковий матеріал, до якого учень може: вдаватися при необхідності, і лексика, використовувана у вправах. Вправ багато, і рівень складності йде по наростаючій. Учитель має можливість знайти кожному учневі завдання під силу, що є гарним стимулом у роботі.

Наприклад, робота над темою «пасивного стану», що вперше вводиться в 7 класі. Тема важка і потрібно чимало часу для її засвоєння. Осьприклад вправи, що використовується на етапі тренування і закріплення освоюваного матеріалу.

The Passive Voice.

Вставте потрібну форму допоміжного дієслова в теперішньому часі:

  1. The letter ... written. The letter is written.

  2. The cups ... broken. The cups are broken.

Для виконання завдання учень підводить курсор і друкує потрібне слово на місці трьох крапок. Він має можливість сам виправити помилки, допущені під час набору. За кожне виконане завдання учень, натиснувши кнопку F10 отримує оцінку «very good», «good», «not bad», «bad». На екрані видно всі помилки, допущені учням під час роботи, вони висвічуються червоним кольором. Таким чином, є можливість відразу ж проаналізувати зроблене, а це дуже важливо. Вчитель пояснює учневі отриману оцінку, якщо це необхідно, і записує результат на контрольному листі, щоб в кінці уроку підвести підсумок.

Обсяг виконаних завдань приблизно на третину більше того, що було б зроблено на звичайному уроці. Незадовільних оцінок на таких уроках, як правило, не буває, тому з базовим рівнем справляються всі учні.

Програма «Репетитор»

Програма «Репетитор» відрізняється від програми «11 уроків ...» тим, що її можна використовувати як для навчання усного мовлення, так і для освоєння граматичного матеріалу. Програма включає в себе досить багато вправ по різних граматичних темами: модальні дієслова, ступені порівняння прикметників і прислівників, артиклі та ін. З даних форм дієслова учень повинен вибрати правильну, натиснувши клавішу миші. Якщо варіант, обраний ним, виявився невірною, то комп'ютер дає йому можливість виправити помилку.

Виконуючи цю вправу, учень працює тільки мишею, тому темп роботи досить швидкий. Оцінку учень отримує відразу після закінчення роботи з цією вправою: на екрані з'являється оцінка «відмінно» («вельми непогано», «задовільно» або «необхідно попрацювати ще»).

У випадку утруднення учні можуть скористатися допомогою програми. У розділі «Розбираємо важкі місця з основного тексту» є граматичний довідник, в якому можна знайти всю необхідну інформацію: правило того чи іншого граматичного явища і приклади його вживання в мові.

Програма «Репетитор» може бути використана на уроках у 8-9 класах, а в якості комп'ютерного супроводу і в інших класах, наприклад при повторенні граматичного матеріалу.