Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samostiyna_robota (2).doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
10.06.2015
Размер:
59.39 Кб
Скачать

Тема 4.

  1. Як розподіляться умови праці за Гігієнічною класифікацією праці?

  2. Дайте визначення мікроклімату виробничих приміщень.

  3. Як впливають ненормовані мікрокліматичні умови на організм людини під час праці?

  4. Що називають оптимальними та допустимими мікрокліматичними умовами?

  5. Назвіть засоби та заходи нормалізації параметрів мікроклімату на виробництві.

  6. Що розуміють під терміном «шкідлива речовина»? Як вона діє на організм людини?

  7. Що розуміють під терміном «хімічна речовина»? Як вона діє на організм людини?

  8. Що таке виробничий пил? Як він діє на організм людини?

  9. Як нормуються шкідливі речовини?

  10. Як захиститися від дії шкідливих речовин?

Практична робота 7

  1. Яке призначення вентиляції? Дайте класифікацію вентиляційним системам.

  2. Які існують вимоги до систем вентиляції?

  3. Для чого призначене кондиціонування повітря?

  4. Для чого призначені системи опалення?

  5. Дайте класифікацію системам опалення.

Практична робота 8

Тема 5.

  1. Якими нормативними документами регламентується безпека праці користувачів комп’ютерів?

  2. Які вимоги висуваються до виробничих приміщень з комп’ютерною технікою?

  3. Як повинно бути обладнане робоче місце користувача ВДТ?

  4. Які існують вимоги до режимів праці та відпочинку при роботі з ВДТ?

  5. Для чого застосовується психофізіологічне розвантаження?

  6. Які висуваються вимоги до профілактичних оглядів для користувачів ВДТ?

Практична робота 9

Тема 6.

  1. Як діє електричний струм на організм людини?

  2. Які види електричних травм можуть виникнути при ураженні електричним струмом?

  3. Які чинники впливають на наслідок враження електричним струмом?

  4. Як надати першу допомогу при ураженні людини електричним струмом?

  5. Які способи захисту від статичної електрики існують?

  6. Які способи захисту від атмосферної електрики існують?

  7. Як класифікуються приміщення за ступенем небезпеки ураження електричним струмом?

  8. Як конструкція електроустановок впливає на безпеку експлуатації цих установок?

  9. Які існують технічні способи та засоби захисту для безпечної експлуатації електроустановок?

  10. Які існують організаційні та технічні заходи для безпечної експлуатації електроустановок?

РЕФЕРАТИ

Тематика індивідуальних завдань з дисципліни „Основи охорони праці”.

  1. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані Законом України „Про захист людини від впливу іонізуючих випромінювань”

  2. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані Законом України „Про основи соціальної захищеності інвалідів України”

  3. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані Законом України „Про пожежну безпеку”

  4. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані Законом України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благопо­луччя населення”

  5. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані Законом України „Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку”

  6. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані Законом України „Про об'єкти підвищеної небезпеки”

  7. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані Законом України „Про відпустки”

  8. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані НПАОІІ 0.00-4.21-04 „Типове положення про діяльність уповноваже­них найманими працівни­ками осіб з питань охорони праці”

  9. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані НПАОІІ 0.00-4.12-05 „Типове положення про порядок проведення навчання і перевірку знань з охорони праці”

  10. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані НПАОІІ 0.00-4.21-04 „Типове положення про службу охорони праці”

  11. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані НА „Порядок проведення медичних оглядів праців­ників певних категорій” затверджений наказом МОЗ України 21.05.2007 р. № 246, зареєстрований в Мін'юсті 23.07.2007р. №846/14113.

  12. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані НПАОП 0.00-4.01-08 „Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту”

  13. Аналіз засад державної політики у сфері охорони праці, прав та обов'язків фізичних та юридичних осіб, які гарантовані НПАОП 0.00-7.06-94 „Єдина державна система показників обліку умов та безпеки праці”

  14. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП №14 про щотижневий відпочинок на промислових підприємствах, 1921 р. (ратифіковано 29.05.68).

  15. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП №45 про застосування праці жінок на підземних роботах у будь-яких шахтах, 1935 р. (ратифіковано 30,06,61).

  16. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП №103 про охорону материнства, 1952 р. (ратифіковано 11.08.56).

  17. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП № 115 про захист трудящих від іонізуючої радіації, 1960 р. (ратифіковано 29.05.68).

  18. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП №158 про припинення трудових відносин з ініціативи підприємства, 1982 р. (ратифіковано 04.02.94).

  19. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП №156 про рівне ставлення і рівні можливості для трудящих чоловіків і жінок: трудящі із сімейними обов'язками, 1981 р. (ратифіковано 22.10.99).

  20. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП № 132 (1970 p., ратифікована в 2001) про оплачувані відпустки.

  21. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП № 140 (1974 p., ратифікована в 2002) про оплачувані навчальні відпустки.

  22. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП № 159 (1983 p., ратифікована в 2003 р.) про професійну реабілітацію та зайнятість інвалідів.

  23. Аналіз відповідності державної політики у галузі охорони праці, права та обов'язки фізичних та юридичних осіб, які гарантовані конвенцією МОП № 150 (1978 p., ратифікована в 2004 р.) про адміністрацію праці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]