Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Vse_testi_M2_M3

.doc
Скачиваний:
678
Добавлен:
11.06.2015
Размер:
368.13 Кб
Скачать

А. Преривання вагітності за медичними показаннями

В. Лікування загрози переривання вагітності

С. Зберігання вагітності в разі компенсації цукрового діабету

D. Переривання вагітності в разі декомпенсації цукрового діабету

Е. Преривання вагітності за наявності вад розвитку плоду

91.У вагітної 25 років з обтяженим алергологічним анамнезом (поліноз) в терміні вагітності 28 тижнів після стресової ситуації раптово з'явилося гучне свистяче дихання, задишка, ціаноз обличча. При аускультації: над легенями дихання ослаблене, багато сухих свистячих хрипів; при перкуссії:коробковий звук. Після нападу у жінки виділилася невелика кількість тягучої мокроти. Який найбільш вірогідний діагноз?

А. Набряк легенів

В. Обструктивний бронхіт

С. Напад бронхіальної астми

D. Тромбоемболія легеневої артерії

Е. Загроза переривання вагітності

92.Вагітна в терміні 20 тижнів доставлена у відділення патології вагітних із скаргами на підвищення температури тіла до 38,5°С, біль в попереку зліва, дизуричні розлади. У анамнезі захворювань нирок не було. Симптом Пастернацкого позитивний зліва. У загальному аналізі сечі - білок 0,066 г/л, лейкоцити покривають всі поля зору. Який найбільш вірогідний діагноз?

А. Загострення хронічного пієлонефриту

В. Сечокам'яна хвороба

С. Прееклампсія вагітних

D. Загроза переривання вагітності

Е. Пієлонефрит вагітних

93.Вагітна 40 років поступила у відділення патології вагітності із скаргамина головний біль, непритомність. Термін вагітності 25-26 тижнів. У анамнезі:З пологів, 2 медаборта, 3 роки знаходиться на диспансерному спостереженніз приводу вузлової лейоміоми матки і у терапевта - у зв’ зку з гіперптонічною хворобою П-а ступеню. Під час надходження АТ 200/100 мм.рт.ст., набряки на ногах і передній черевній стінці, в сечі - 2г/л білка. Яка найбільш раціональна тактика ведення вагітної?

А. Преривання вагітності методом малого кесарева розтину

В. Пролонгувати вагітність з проведенням лікування пізнього гестозу

С. Провести переривання вагітності інтраамніальнш

граміцидину

D. Провести лікування гіпертонічної хвороби

Е. Операція по Порро(видалення матки разом з плодом)

94.Вагітна М., 25 років направлена лікарем жіночої консультації у відділення патології вагітних із скаргами на задишку, навіть під час спокою, набряки нижніх кінцівок, біль в області серця. Обстежена і оглянута кардіологом. Встановлений діагноз: вагітність 9-10 тижнів. Застійна кардіоміопатія. НК ІІ-Б. Яка тактика ведення вагітної?

А. Преривання вагітності

В. Оперативне втручання на серці

С. Перевести вагітну в кардіологічне відділення

D. Переривання вагітності в 24-25 тижнів

Е. Пролонгування вагітності до терміну термінових пологів

95.У гінекологічне відділення ЦРБ з терапевтичного переведена вагітна 37 років з діагнозом гіпертонічна хвороба II ст, яку непокоять головні болі в області потилиці. АТ 180/110 мм.рт.ст. При гінекологічному огляді встановлена вагітність 10 тижнів. Ваша тактика?

А. Штучне переривання вагітності

В. Виношування вагітності

С. Інтраамніальне введення граміцидину

D. Амніотомія

Е. Введення тономоторних засобі

96.У вагітної С, 25 років, з оперованною ниркою термін вагітності 19 – 20 тижнів. Виявлені ознаки ниркової недостатності: креатинін до 280 мкмоль/л, снчовина до 12,8 ммоль/л. Яка подальша тактика ведення вагітності?

А. Пролонгування вагітності

В. Преривання вагітності за медичними показниками

С. Госпіталізація в урологічне відділення

D. Госпіталізація у відділеня патології вагітності

Е. Госпіталізація в терапевтичне відділення

97.У

хворої з тетрадою Фалло, яка оперативно не корегується, вагітність 8 тижнів. Якою має бути тактика лікаря відносно виношування вагітності?

А. Винашивання вагітності не протипоказано

В. Преривання в разі виникнення серцево – судинної декомпесації

С. Кесарів розтин в терміні 34 тижн

D. Переривання в терміні 28 тижнів

Е. Вагітність протипоказана

98.Вагітна Д, 24 роки звернулася в жіночу консультацію для обліку з 1 –ою вагітністю в терміні 11-12 тижнів. Вагітність бажана. Соматичний анамнез обтяжений хронічним пієлонефритом єдиної нирки. При поглибленому обстеженні залишковий азот крові 2,8ммоль/л, сечовина 3,86ммоль/л, сечова кислота 0,165ммоль/л, креатинін 0,010ммоль/л, натрій 132ммоль/л, калій 4,2ммоль/л, в сечі - залишковий азот не виявлений, сечовина 26 г/сут, сечова кислота 9г/сут. Яка подальша тактика ведення вагітної?

А. Штучне переривання вагітності при загостренні хронічного

пієлонефриту

В. Штучне переривання вагітності в разі розвитку акушерських

ускладнень

С. Штучне переривання вагітності в разі розвитку гострої ниркової

недостатності

D. Негайне штучне переривання вагітності

Е. Пролонгувати вагітність до терміну пологів

99.Вагітна М, 25 тижнів вагітності. Впродовж останніх 2-х місяців відзначає слабкість, збочення смаку, підвищену ламкість волосся і нігтів. При лабораторному дослідженні в крові еритроцитів 2,8*1012 /л, Нв 98г/л, ШОЕ 20 мм/час. Призначити лікування.

А. Вітаміни

В. Переливання еритроцитарної маси

С. Препарати, що містять залізо

D. Лікувальне харчування

Е. їммунокоректори

100.Вагітна ЗО років, поступила з першою вагітністю в 36-37 тижнів для визначення тактики розродження. У 5-річному віці проведена хірургічна корекція вродженої вади серця - дефект міжпередсердної перегородки. В даний час порушень з боку серцево-судинної системи не виявлено. Назвіть метод розродження.

А. Кесарів розтин в терміні пологів

В. Кесарів розтин із стерилізацією

С. Розродження через природні родові шляхи в терміні пологів

D. Пологи через природні родові шляхи з виключенням потужного

періоду

Е. Термінове розродження

101.Хвора 14 років надійшла в гінекологічне відділення зі скаргами на кровотечу з полових шляхів протягом 4 днів. З анамнезу: менструація з 12 років, по 7-9 дні рясна, нерегулярна із затримками до 15-20 днів, половим життям не живе. Під час ультразвукового дослідження виявлено: матка нормальних розмірів, яєчники по обидва боки кістознозмінени. Об'єктивно: шкірні покрови бліді, чисті. АТ -90/60 мм. рт.ст., Рз - 82 уд. /хв., НЬ -92 г/л. Діагноз?

А. Аденокарцінома

B. Гіперплазія ендометрія

C. Сіндром полікістозних яєчників

D. Вагітність, що перервалася, малих строків

E. Дисфункциональна маткова кровотеча в пубертатному періоді

102.Хвора 15 років звернулася до гінеколога зі скаргами на рясну менструацію протягом 7 днів, в останні 2 години почалася кровотеча. З анамнезу: менархе з 12 років по 6-7 днів через 40-50 днів, половим життям не живе. Спостерігається у ендокринолога із приводу тиреоидита щитовидної залози з 12 років. Ректальне дослідження:: матка нормальних розмірів яєчники трохи збільшені, з полових шляхів рясні кров'янисті виділення.Ультразвукове дослідження: матка нормальних розмірів, М-луна 8 мм, яєчники по обидва боки кистозноизменены, розміри 4,0*3,5*3,0 см.

Диагноз?

А. Аборт у ході

B Альгодисменорея

C. Ювенільна маткова кровотеча

D. Гіперплазія эндометрія

E. Олигоопсоменорея

103.Пацієнтці 27 років зроблене діагностичне вискаблювання із приводу дисфункціональної маткової кровотечі, результат гістології: проста неатипична гіперплазія; противорецидивирующая гормонотерапія не проводилася. Через 1,5 місяця повторна кровотеча. Гінекологічне дослідження: шейка чиста, матка звичайних розмірів, рухлива, безболісна, щільна. Придатки не визначаються. Виділення рясні кров'янисті. Що робити?

А. Інструментальний кюретаж

B. Гормональний гемостаз комбінованими эстроген-гестагенными препаратами

C. Экстирпация матки

D. Гормональний гемостаз андрогенами

E. Гормональний гемостаз гестагенами

104.Пацієнтка 33 років пред'являє скарги на відсутність менструації протягом 8 місяців після сильного психоемоційного стресу. З анамнезу: менархе з 12 років, менструація по 4-5 днів через 28 - 30 днів безболісна; 1 мимовільний аборт в 6 тижнів. Гінекологічне дослідження: шейка чиста, матка звичайних розмірів, рухлива, безболісна, щільна. Придатки не визначаються. Виділення білі. Діагноз?

А. Психогенна аменорея

B. Альгодисменорея. .

C Гипоменструальный синдром

D Первинна аменорея

E. Фізіологічна аменорея

105.Пацієнтка 33 рокіи пред'являє скарги на відсутність менструації протягом 8 місяців після сильного психоемоційного стресу. З анамнезу: менархе з 12 років, менструація по 4-5 днів, через 28 - 30 днів помірна, регулярна, безболісна; в 28 років мимовільний аборт в 6 тижнів. Гінекологічне дослідження: шейку чиста, матка звичайних розмірів, рухлива, безболісна, щільна. Придатки не визначаються. Виділення білі. Тактика лікаря.

А. Проба з эстрогенами

B. Діагностичне вискаблювання

C. Гормональне обстеження

D. УЗИ, прогестероновая проба

E. Гістероскопія

106.Хвора 60 років надійшла у гінекологічне відділення зі скаргами на періодичні кров'янисті виділення з полових шляхів. З анамнезу: менопауза 8 років, Р - 2, А - 4, в 46 років не вилікуванній поліп ендометрія. Гінекологічне дослідження: шейка чиста, матка звичайних розмірів, щільна, придатки не визначаються.

Зроблено діагностичне вискаблювання, гістологія: проста атитипчна гіперплазія

эндометрия. Що робити?

А. Хіміотерапія

B. Надпіхвова ампутація матки без придатків

C. Гормонотерапія андрогенами

D. Екстерпація матки із придатками

E. Гормонотерапія агоністами Гн-Рг

107.Дівчина 15 років астенічної статури зі слабовираженними вторинними половими ознаками пред'являє скарги на нерегулярний менструальний цикл в осіннє - весінній період, з початком навчального року. Ректальне дослідження без змін. УЗИ без змін.Яка профілактика ювенільного порушення менструльного циклу в цьому випадку.

А. Зниження психоемоційного стресу й розумового перевантаження, вітамінотерапія в осінньо-зимовому періоді (вітаміни Е, В, З), розумне чергування сну й відпочинку

B. Застосування монофазных эстроген-гестагенных контрацептивов

C. Харчування з обмеженням жирної, гострої й солодкої їжі

D. Своєчасна санація інфекційних очагів (тонзиліт, карієс зубів)

E. Індукція овуляції

108.Хвора 54 років звернулася до жіночої консультації зі скаргами на кровотечу з полових шляхів після 2-ух літньої аменореї. УЗИ й гінекологічне дослідження анатомічної патології не виявили. Яка тактика лікаря?

А. Андрогенний гемостаз

B. Эстрогенний гемостаз

C. Гістероскопія, діагностичне вискаблювання порожнини матки

D. Гемостатические, утеротонические препарати

E. Введення гормональної системи «Мирена»

109.У гінекологічне відділення звернулася хвора 49 років зі скаргами на рясну кровотечу з полових органів після затримки менструації протягом 6 місяців. Протягом останнього року відзначає нерегулярну менструацію, короткочасні приливи жару, нічну пітливість. Об'єктивно: шкірні покриви бліді, чисті. АТ -90/60 мм. рт. ст. , Рз - 82 уд. /хв. Гінекологічне дослідження: шейка чиста, матка звичайних розмірів, рухлива, безболісна, щільна. Придатки не визначаються. Виділення білі. Діагноз?

А. Аденоміоз.

B. Аденокарцінома ендометрія

C. Меноррагія

D. Лейоміома матки

E. Клімактеричне дисфункціональна маткова кровотеча

????110.У хворий 68 років у постменопаузальном періоді з'явилися кров'янисті виділення з полових шляхів. З анамнезу: менопауза 16 років, пологів 3, абортів 8.На обліку у терапевта з приводу гіпертонічної хвороби, АТ підвищується до 200/100 мм рт.ст. Гінекологічне дослідження: шейка чиста, матка звичайних розмірів, рухлива, безболісна, щільна. Придатки не визначаються. Виділення рясні кров'янисті. Який метод дослідження необхідно застосувати для уточнення діагнозу?

А.Гістерографія

B. Кольпоскопія

C. Фракційне вискаблювання матки з наступним гістологічним дослідженням

біоптата

D. Ультразвукове дослідження органів малого тазу

E. Гістероскопія

?????111.Хвора 28 років звернулася до гінеколога із приводу первинної безплідності протягом 2,5років. Шлюб 1, контрацепцією не користуються. З анамнезу: менархе з 14 років нерегулярні, останні 5 років відзначає вбогі, безболісні місячні по 5 - 6 через 60 - 90 днів.

УЗД: шейку чиста, матка зменшена в розмірах, яєчники по обидва боки збільшені в розмірах й обсязі 4,5*4,5*3,5 см, капсула яєчників стовщена до 0,4 мм. Діагноз?

А. Эндометріоз яєчників

B. Дермоідные кісты яєчників

C. Фолікулярні кісты обох яєчників

D. Синдром полікістозних яєчників

E. Синдром виснаження яєчників

112.Хвора 28 років звернулася до гінеколога з приводу первинної безплідності протягом 6 роківШлюб 1, контрацепцією не користуються. З анамнезу: менархе з 14 років нерегулярні, останн 5 років відзначає вбогі, безболісні місячні по 5 - 6 через 60 - 90 днів.

Объективно: ожиріння 2-ий ст, підвищене оволосіния на обличчі, кінцівках. УЗД: шейка чиста, матка зменшена в розмірах, яєчники по обидва боки збільшені в розмірах й обсязі 4,5*4,5*3,5 см, капсула яєчників стовщена до 0,4 мм. Які діагностичні обстеження необхідно провести для уточнення діагнозу?

А. Гормональне обстеження, лапароскопія

B. Гістероскопія, гормональне дослідження

C. Тести функціональної діагностики

D. Магнітно - резонансну томограмму органів малого тазу, гормони надпочечників й яєчників

113.До жіночої консультації звернулася жінка 36 років зі скаргами на масталгію й нагрубаннє молочних залоз, дратівливість, плаксивість, періодично головний біль і серцебиття. Зазначені прояви появляються за 14 - 15 днів до менструації, після якої зникають Перераховані скарги відзначає протягом 2 останніх років.Менструальний цикл не порушений. Гінекологічне дослідження: шейка чиста, матка звичайних розмірів, рухливі, безболісні, щільна, придатки не визначаються. Виділення білі. Діагноз?

А. Гіпоталамический нейро-обмінно-ендокринний синдром

B. Посткастраціонний синдром

C.Синдром Шихана

D. Синдром виснаження яєчників

E. Предменструальний синдром

114.Хвора 13 років доставлена в гінекологічне відділення із кровотечею з полових шляхів у період першої менструації. В анамнезі часті носові кровотечі, кровоточивость ясен. Об'єктивно: шкірні покриви бліді, на шкірі петехиальные крововиливу.АТ - 100/60 мм. рт. ст., Рз - 86 уд. /хв., НЬ - 90 г/л, Ні - 28%, кількість тромбоцитів - 84x109/л. При ректальному дослідженні: матка 4x4x3 см, щільна, безболісна, придатки не пальпируются виділення з піхви рясні кров'янисті.

Тактика лікаря.

А. Криоабляція ендометрія

B. Діагностичне вискоблювання

C. Сокращающі матку й гемостатичні препарати, консультація гематолога

D. Гомональний гемостаз монофазнимі контрацептивами

E. Гестагенний гемостаз, консультація гематолога

115.Хвора 30 років звернулася зі скаргами на відсутність менструації протягом 5 місяців. Відзначає виділення молока з молочних залоз. Гінекологічне дослідження шейка чиста, матка звичайних розмірів, рухлива, безболісна, щільна, придатки не визначаються. Виділення білі. На рентгенограмі черепа патології не виявлено. В сироватці крові визначен високий рівень пролактина. Діагноз?

А. Гіпотиреоз

B. Синдром склерокистозних яєчників

C. Аденома гіпофіза

D. Гіперпролактинем ія

E Туберкульоз ендометрія

116.Жінка 24 років звернулася до гінеколога із приводу відсутності менструації протягом 6 місяців після пологів у тазовому предлежані (жива дівчинка 3400,0/52 см). Гінекологічне дослідження: шейка чиста, матка звичайних розмірів, рухлиаі, безболісна, щільна придатки не визначаються. Виділення білі. Діагноз?

А. Синдром Шихана

Б. Вторинна аменорея

В. Гіпоталамична аменорея

С. Синдром виснаження яєчників

Д. Фізіологічна аменорея

117.Хвора 32 років звернулася до гінеколога зі скаргами на порушення в менструальному циклі останні 5 місяців менструація відсутня. Відзначає виділення молока з молочних залоз. З анамнезу: менархе з 12 років, пологи-1, ускладнилися слабістю родової діяльності, родостимуляціею. Гінекологічне дослідження: шейка чиста, рубцовозмінена, матка звичайних розмірів, рухлива, безболісна, щільна. Придатки не визначаються. Виділення білі. На рентгенограмі черепа патології не виявлено. У сироватці крові визначається високий рівень пролактина. Визначите спрямованість у лікуванні даної жінки.

А. Дофаминоенергійні препарати

B. Агоністи Гн-Рг

C. Гестагенні препарати

D. Естрогенні препарати

E. Комбіновані эстроген-гестагенні контрацептиви

118.Хвора 40 років після безуспішного лікування у невропатолога протягом 2-ух років, звернулася до гінеколога зі скаргами на депресію, що переміняється агресивністю, слабість, плаксивість оніміння рук, метеоризм, нагрубание молочних залоз. Зазначені симптоми з'являються за 8 10 дня до початку менструації й зникають після її. При гінекологічному огляді патологічних змін з боку полових органів не виявлено. Був установлений діагноз: предменструальний синдром. Яка клінічна форма предменструального синдрому найбільш імовірна в цьому випадку?

А. Кризовая

B. Отечная

C. Цефалгическая

D. Нервово-психічна

E. Змішана.

119.Хвора 40 років після безуспішного лікування в невропатолога протягом 2-ух років, звернулася гінекологові зі скаргами на депресію, що переміняється агресивністю, слабість, плаксивість оніміння рук, метеоризм, нагрубание молочних залоз. Зазначені симптоми з'являються за 8 - 10 дня до початку менструації й зникають після її. При гінекологічному огляді патологічних змін з боку полових органів не виявлено. Був установлений діагноз предменструальный синдром. Яке лікування необхідно призначити?

А. Дієта, діуретики, транквілізатори

B. Дієта, гестагенні препарати, вітаміни, психотерапія

C. Дієта, агоністи Гн-Рг, вітаміни

D. Дієта, андрогенні препарати, вітаміни

E. Дієта, гімнастика, інгібітори синтезу простагландинов.

120.На прийом до гінеколога звернулася жінка 50 років зі скаргами на періодичні приливи, жару, пітливість, серцебиття, розлад сну. Менструальний цикл проходь ациклічно по типу олігоменореї. Консультована кардіологом, ендокринологом. Патології не виявлено. Гінекологічне дослідження: шейка чиста, матка звичайних розмірів рухлива, безболісна, щільна. Придатки не визначаються. Виділення білі. Діагноз?

А. Пухлина гіпофіза

B. Клімактеричний синдром, психоемоційна форма

C. Діенцефальний синдром

D. Клімактеричні порушення менструального циклу

E. Клімактеричний синдром, нейро-вегетативная форма

121.Хвора ЗО років скаржиться на болі внизу живота, безпліддя на протязі 3 років, хворіє запальними захворюваннями додатків 6 років після аборту. Кілька разів лікувалась в стаціонарі. Об'єктивно: пульс 76 вд/хв., АТ 120/70 мм рт.ст., температура тіла 37,2°С, живіт м'який, при пальпації болючий у пахових областях. Шийка матки без патології. Піхвове дослідження: тіло матки плотне, рухоме, неболюче, звичайних розмірів, додатки з обох боків збільшені, болючі при пальпації, склепіння вільні. Що має бути першим етапом ведення хворої?

А. Визначення проходимості маткових труб

В. Комплексна антибактеріальна терапія

С. Лікування больового синдрому

D Комплексна імунопідсилююча терапія

Е. Інфекційний скрінінг

122.Жінка ЗО років скаржиться на відсутність вагітності протягом 8 років сімейного життя. Менструації з 16 років по 3-5 днів із затримками на місяць і більше. У жінки надмірна вага тіла, гірсутизм. Бімануальне дослідження: тіло матки збільшено в розмірах, в області додатків визначаються збільшені в розмірах яєчники, щільної тконсистенції, безболісні, рухливі при зсуві. Який найбільш ймовірний діагноз?

А. Геніальний інфантилізм

В. Дермоїдні кісти яєчників

С. Хронічний аднексит

D. Полікістоз яєчників '

Е. Туберкульоз статевих органів

123.Жінки 26 років, що страждає безпліддям при вимірюванні базальної температури має місце монотонна базальна температура нижче 37°С на протязі всього менструального циклу. Про що це свідчить?

А. Однофазний ановуляторний цикл

В. Нормальний двуфазний цикл

С. Двуфазний цикл з недостатністю другої фази

D. Двуфазний цикл з недостатністю першої фази

Е. Гіперлютеінізм

124.Жінка 28 років страждає на безпліддя. При бімануальному дослідженні: матка нормальних розмірів, рухома, додатки не пальпуються. При проведенні кольпоцитологічного дослідження на 21 добу менструального циклу встановлено: поверхневих клітин 80%, промежуткових 20%, каріопікнотичний індекс 75%. Як ви оцінюєте цей стан?

А. Нормальний менструальний цикл

В. Однофазний менструальний цикл

С. Недостатність другої фази циклу

D. Є ознаки лютеінізації

Е. Є ознаки проліферації ендометрія

125.Хвора 28 років скаржиться на безпліддя на протязі 5 років. В анамнезі: 1 штучний аборт 7 років тому, хронічний двосторонній аднексит, місячні регулярні, безболісні, 4-5/28 днів. Бімануальне дослідження: матка без особливостей, додатки з обох боків збільшені, безболісні при пальпації, рухомі, склепіння вільні. Спермограма чоловіка - без особливостей. Яка найбільш вірогідна причина безпліддя?

А. Вік жінки

В. Ановуляція

С. Недостатність лютеінової фази циклу

О. Спайковий процес органів малого тазу

Е. Секреторна неповноцінність ендометрія

126.Хвора 27 років поступила до гінекологічного відділення для обстеження та лікування з приводу безпліддя.Пологів - 0, абортів — 1. Менструальний цикл не порушений, дуже часто трапляються рецидиві запальнихзахворювань додатків матки. Яке безпліддя у хворої?

А. Відносне

В. Абсолютне

С. Змішане

D Воринне безпліддя

Е. Первинне безпліддя

127.Жінка 36 років звернулась до жіночої консультації із скаргами на рясні болючі місячні, "мажучі", кров'янисті виділення із піхви до та після місячних. В анамнезі - 1 пологи, 4 аборти. Гінекологічний статус: наружні статеві органи, шийка матки та піхва не змінені, матка у ретрофлексії, розмірами 9X7X7 см, матка обмежено рухома. Додатки не змінені, склепіння піхви вільні. Який діагноз найбільш імовірний?

А.. Міома матки

В. Рак ендометрію

С. Внутрішній ендометріоз

D. Дісфункціональна кровотеча

Е. Хроничний ендометрит

128.Хвора 33 років звернулась зі скаргами на темні кров'янисті виділення із статевих шляхів перед місячними. При дослідженні в дзеркалах шийка матки циліндричної форми, в ділянці зовнішнього зіва знаходяться дрібно-кистозні утворення у вигляді вічків синюшного кольору, з яких при доторканні виділяються темні кровяні виділення. Який найбільш правильний метод лікування захворювання?

А. Гемостатична терапія

В. Естроген-гестагенні препарати

С. Крио деструкція шийки матки

D. Діатермодеструкція шийки матки

Е. Андрогени, кортикостероїди

129.Жінка ЗО років звернулась до жіночої консультації зі скаргами на відсутність вагітності на протязі 6 років. Спермограма чоловіка - без змін. Місячні по 4-5 днів через 40-45 днів, нерегулярні, помірні. Об'єктивно: хвора підвищеного харчування. Гінекологічне дослідження: оволосіння по жіночому типу, матка зменьшена у розмірі, збоку від матки визначаються утворення 5x4x4 та 6x5x5 с, плотні, рухомі, безболючі. Базальна ^: температура монофазна. Яке обстеження може допомогти у постановці діагнозу?

А. Мtтросальпінгографія

В. Гістероскопія

С. Кольпоскопія

D. Лапароскопія

Е. Рентгенографія тазу

130.Хвора 40 років, знаходиться в гінекологічному відділенні зі скаргами на почуття важкості та періодичний біль внизу черева. В анамнезі 3 родів, 7 абортів, страждає порушенням менструальної функції. В стаціонарі поставлен діагноз «двобічни кісти яєчників», жінка обстежена, прооперована. Під час операції виявлені збільшені яєчники з обох сторін з «шоколадним» вмістом. Про яке захворювання йдеться?

А. Рак яєчників

В. Доброякісні пухлини яєчників

С. Аднекстумор з обох боків

D. Ендометріоз яєчників

Е. Полікістоз яєчників

131.Жінка 18 років скаржиться на відсутні вагітності на протязі одного року регулярного статевого життя. Вагітності не запобігає. Вагітностей не було. При бімануальном дослідженні патології не віявлено. З якого метода слід починати обстеження цієї пари?

А. Спермограми

В. гістеросальпінгографії

С. Лапароскопії

D. Тестів функціональної діагностики

Е. Бактеріологічного посіва.

132.У жінкі 42 років на протязі останніх 10 років менструації протікали по типу гіперполіменореї та прогресуючої альгодісменореї. Піхвове дослідження: шийка матки чиста, виділення помірні, «шоколадного» кольору, матка трохи збільшена, бугриста, трохи болюча, додатки не пальпуються, склепіння глибокі, безболісне. Який найбільш імовірний діагноз?

А. Ендометріоз

В. Рак матки.

С. Субмукозна фіброміома матки

D Ендоміометрит

Е. Ендометріоз матки

133.Хвора Н.,25 років, скаржиться на біль внизу живота, який посилюється під час місячних, статевих контактів,біль віддає в піхву. З анамнезу - 2роки тому була підозра на ендометріоз. Під час піхвового дослідження -ззаду від матки виявляються щільні, вузлуваті, болючі утворення. Діагноз?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]