Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5. - Загальні посадові інструкції Н.К. .doc
Скачиваний:
78
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
83.46 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ ДПРЧ - 2

№ 90 від 27.08.2013

Посадова інструкція

начальника караулу ДПРЧ – 2 Управління ДСНС України у Черкаській області

1. Загальні положення

  1. Призначення на посаду начальника караулу ДПРЧ-2 Управління ДСНС та звільнення з неї здійснюється наказом начальника Управління ДСНС за поданням начальника частини та погодженням з начальником Черкаського міського відділу з дотриманням вимог Положення про порядок проходження служби особами рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту.

  2. Начальник караулу безпосередньо підпорядковується начальнику підрозділу і його заступнику. Він є прямим начальником усього особового складу караулу. Несе особисту відповідальність за стан дисципліни в караулі. Свою роботу будує у співпраці з населенням.

  3. Начальник караулу у своїй роботі керується:

  • Конституцією України;

  • Законами України;

  • постановами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України;

  • указами і розпорядженнями Президента України;

  • наказами ДСНС України, УДСНС у Черкаській області, Черкаського міського відділу;

  • положеннями про ДПРЧ-2та Черкаського міського відділу;

  • іншими нормативно-правовими актами та даними посадовими інструкціями.

2. Завдання та обов'язки

Начальник караулу:

  1. Здійснює керівництво діяльністю караулу аварійно – рятувальної частини.

  2. Забезпечує виконання поставлених перед частиною завдань. Керує його діями за сигналом тривоги та під час проведення робіт із гасіння пожеж, рятування людей та евакуації матеріальних цінностей з використанням спеціальної техніки та обладнання.

  1. Виїжджає на чолі караулу на пожежі, аварії, катастрофи, стихійне лихо і, відповідно до вимог Статуту дій у надзвичайних ситуаціях органів управління та підрозділів Оперативно – рятувальної служби ЦЗ і встановленого у Гарнізоні порядку, керує гасінням пожеж або роботою особового складу караулу при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

  2. При виході з ладу телефонів на пункті зв’язку підрозділу задіює радіозв'язок, повідомляє оперативно-диспетчерську службу оперативно координаційного центру про обстановку, що створюється, і діє відповідно до вимог інструкції обов’язків начальника караулу.

  3. Контролює збір даних про наявність людей у нічний час у дитячих, лікувальних закладах та інших установах, при необхідності доводить ці дані до особового складу караулу.

  4. Організовує і проводить роботу з вивчення протипожежного водопостачання в районі виїзду.

  5. Повинен знати сигнали цивільної оборони і вміти діяти при їх отриманні.

  6. Здійснює керівництво ГДЗС у підпорядкованому йому караулі і забезпечує її готовність до роботи у небезпечному для дихання середовищі.

  7. Контролює проведення перевірок ЗІЗОД особовим складом чергового караулу.

  8. Особисто керує роботою особового складу ГДЗС під час ліквідації пожеж, наслідків аварій, катастроф або стихійного лиха, очолює ланку ГДЗС або входить до складу ланки ГДЗС, якщо її очолює старший начальник.

  9. Вносить записи до особистих карток газодимозахисників про їх роботу в захисних дихальних апаратах.

  10. У разі раптової хвороби або з інших обставин, що не дозволяють надалі нести службу, негайно доповідає про це начальнику підрозділу або оперативному черговому по Гарнізону і в подальшому діє за їх вказівкою.

  11. Підтримує взаємодію з іншими службами стосовно ліквідації пожеж, аварій та стихійного лиха.

  12. Забезпечує підтримання готовності до дій у надзвичайних ситуаціях караулу аварійно – рятувальної частини, виконання планових заходів та розпорядку дня.

  13. Перевіряє несення караульної служби особовим складом караулу аварійно – рятувальної частини, контролює дотримання ними вимог безпеки праці під час несення караульної служби та при виконанні установлених завдань.

  14. Оцінює оперативну обстановку до прибуття старшого начальника, визначає головний напрямок дій особового складу караулу.

  15. У разі відсутності старшого начальника виконує його функції під час ліквідації надзвичайної ситуації.

  16. Керує особовим складом караулу на всіх етапах дій щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

  17. Забезпечує утримання у справному стані протипожежної техніки, пожежно-технічного оснащення, засобів зв'язку і сигналізації, систем водопостачання.

  18. Вживає термінових заходів щодо усунення виявлених несправностей та проведення ремонтних робіт.

  19. Контролює дотримання вимог щодо зовнішнього вигляду особового складу караулу.

  20. Розробляє та веде оперативну, службову та облікову документацію щодо діяльності караулу аварійно – рятувальної частини, готує звітні матеріали з цих питань та подає їх в установленому порядку за призначенням.

  21. Аналізує стан службової підготовки підрозділу щодо виконання поставлених перед караулом завдань, планує та реалізує заходи щодо її поліпшення.

  22. Організовує та здійснює службову підготовку та перепідготовку, контролює проходження стажування.

  23. В межах службової підготовки організовує та проводить заняття з особовим складом щодо роботи в ЗІЗОД, з технічними засобами зв'язку, реєстрації інформації.

  24. Сприяє підвищенню кваліфікації особового складу підрозділу.

  25. Складає навчально-методичні документи з проведення тактичних занять.

  26. Організовує забезпечення особового складу спеціальним одягом та спорядженням.

  27. Здійснює надання першої медичної допомоги потерпілим при пожежах.

  28. Забезпечує контроль за дотриманням особовим складом вимог безпеки при надзвичайних ситуаціях, під час навчань, занять та інших робіт.

  29. Розробляє та впроваджує заходи щодо посилення несення служби залежно від обставин, що склалися.

  30. Проводить виховну роботу серед особового складу караулу.

  31. Забезпечує підтримання порядку у службових приміщеннях, носіння встановленого форменого одягу підлеглими.

  32. Забезпечує правильну експлуатацію службових та побутових приміщень підрозділу, дотримується інструктивних вимог щодо роботи з документацією, збереження документів.

  33. Ознайомлюється при заступанні на чергування з оперативною обстановкою в районі, що охороняється, а також отримує необхідні вказівки від начальника підрозділу про додаткові заходи щодо охорони району.

  34. Доповідає начальнику підрозділу, за необхідності, при отриманні від постових, чергових та інших осіб повідомлень про наявність у районі виїзду обстановки, що створює загрозу виникнення пожежі, іншої надзвичайної ситуації, вживати заходів до усунення виявлених порушень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]