Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Історія, методичні рекомендації.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
307.2 Кб
Скачать

Критерії поточної та модульної оцінки знань студентів

Усний виступ, експрес-тесту-

вання, самостійне письмове завдання, оцінка

Письмова контрольна робота, (модульний контроль)

бали

Критерії оцінки

6

19-20

У повному обсязі володіє навчальним матеріалом, вільно та аргументовано його викладає під час усних виступів та в письмових відповідях, глибоко та всебічно розкриває зміст теоретичних питань та практичних завдань, використовуючи при цьому обов'язкову та і додаткову літературу. Правильно вирішив усі письмові завдання.

5

16-18

Достатньо повно володіє навчальним матеріалом, обґрунтовано його викладає під час усних виступів та в письмових відповідях, в основному розкриває зміст теоретичних питань та практичних завдань, використовуючи при цьому і обов'язкову літературу. Але у викладі деяких питань не вистачає глибини та аргументації, допускаються при цьому окремі несуттєві неточності та незначні помилки. Правильно вирішив більшість тестових завдань.

Продовження таблиці

Усний виступ, експрес-тестування, самостійне письмове завдання, оцінка

Письмова контрольна робота,

бали

Критерії оцінки

4

11-15

У цілому володіє навчальним матеріалом, викладає його основний зміст під час усних виступів та в письмових відповідях, але без глибокого всебічного аналізу, обґрунтування та аргументації, не використовує необхідну літературу, допускає окремі суттєві неточності та помилки. Правильно вирішив половину тестових завдань

3

6-10

Не в повному обсязі володіє навчальним матеріалом. Фрагментарно, стисло (без аргументації та обґрунтування) викладає його під час усних виступів та в письмових відповідях, поверхнево розкриває зміст теоретичних питань та практичних завдань, допускає при цьому суттєві неточності, правильно вирішено незначну частину тестових завдань

2

1-5

Частково володіє навчальним матеріалом, не в змозі викласти зміст більшості питань теми під час усних виступів та в письмових відповідях, допускає при цьому суттєві помилки. Не вирішив більшість тестових завдань

1

1

Не володіє навчальним матеріалом та не в змозі його викласти, не розуміє змісту теоретичних питань та практичних завдань. Вирішив лише окремі тестові завдання.

Підсумковий контроль знань студентів означає поступове накопичення балів та отримання певного підсумкового бала.

Критерії оцінювання знань студентів

За системою КНТЕУ

За

шкалою

ECTS

За

національною

системою

Визначення

90-100

А

5

Відмінно

Повно та ґрунтовно засвоїв усі теми навчальної програми, вільно та самостійно викладає зміст усіх питань навчальної дисципліни, розуміє її значення для своєї професійної підготовки, повністю виконав усі завдання поточного модульного контролю. Брав участь в олімпіадах, конкурсах, конференціях

82-89

В

4

Дуже добре

Достатньо повно та ґрунтовно засвоїв окремі питання навчальної програми. Вміє самостійно викласти зміст основних питань навчальної дисципліни, виконав усі завдання модульного поточного контролю

75-81

С

4

Добре

Не достатньо повно та ґрунтовно засвоїв деякі теми навчальної програми, не вміє самостійно викласти зміст деяких питань навчальної дисципліни, окремі завдання модульного поточного контролю виконав не повністю

69-74

D

3

Задовільно

Засвоїв лише окремі теми навчальної і програми. Не вміє самостійно викласти зміст основних питань навчальної дисципліни, окремі завдання модульного контролю не виконав

60-68

Е

3

Недостатньо

Засвоїв лише окремі питання навчальної і програми. Не вміє самостійно викласти зміст навчальної дисципліни, виконав лише окремі завдання модульного контролю

35-59

Fx

2

Незадовільно

Не засвоїв більшості тем навчальної програми, не вміє викласти зміст більшості основних питань навчальної дисципліни, не виконав більшості завдань модульного контролю

1-34

F

Незадовільно

Не засвоїв навчальної програми, не вміє викласти зміст навчальної дисципліни, і не виконав завдання модульного 1 контролю

Студент допускається до складання іспиту з навчальної дисципліни за умови повного виконання завдань, передбачених робочою навчальною програмою. Таким чином, до іспиту з дисципліни допускаються лише ті, хто виконав всі види обов'язкових робіт (індивідуальні завдання, реферати, високі бали за результатами модульного контролю тощо), передбачені робочою навчальною програмою з дисципліни.

Якщо навчальним планом формою підсумкового модульного контролю знань з дисципліни передбачено іспит, то його здійснює викладач, який читає лекції в період екзаменаційної сесії відповідно до графіку навчального процесу.

В умовах системи сесійного контролю якості знань здавати іспит зобов'язані всі студенти, чий сумарний рейтинг з дисципліни становить понад 60 балів.

Критерії оцінювання з дисципліни «Історія України» на іспиті

І завдання складається з двох теоретичних питань; потребує повної аргументованої відповіді (оцінюється від 0 до 60 балів за 2 питання )

50-60 балів отримує студент, який правильно, повно та аргументовано розкрив основне теоретичне питання, продемонстрував уміння самостійно аналізувати матеріал, володіє політологічною термінологією і викладає матеріал чітко та логічно.

40-50 бали отримує студент, який достатньо повно розкрив суть питання, володіє політологічною термінологією, але назвав не всі ознаки або види явища, процесу, інституту, теорії, категорії, проблеми, не до кінця розкрив зміст понять, припускався деяких неточностей, які не вплинули на правильне розуміння понять.

30-40 балів отримує студент, який у цілому розкрив суть питання, дає відповідь аргументовано і в цілому правильно володіє політичною термінологією, але назвав не всі теорії, функції, ознаки політичного явища, інституту, процесу, допустив декілька помилок, які не вплинули на правильне розуміння понять.

20-30 балів отримує студент, який не повністю розкрив основний зміст питання, деякі суттєві ознаки явища, поняття, проблеми розкрив частково, припускався певних помилок та неточностей, які свідчать про неповне розуміння сутності питань. Не володіє достатньо мірою політологічною термінологією.

10-20 балів отримує студент, який частково розкрив зміст питання, не повністю визначив його істотні аспекти: ознаки, функції, види, форми тощо, допустив деякі помилки принципового характеру.

0-20 балів отримує студент, який недостатньо розкрив зміст питання, не вміє його аналізувати, не може послідовно та логічно викласти. Допустив суттєві помилки.

ІІ завдання потребує короткої відповіді, в якій має бути розкрито сутність поняття (0-10 балів за кожне).

8-10 балів отримує студент, який повністю розкрив зміст питання, правильно розуміє його сутність, демонструє вміння та навички аналізу й самостійного мислення, знає основні джерела з цієї проблематики - наукові праці, політико-правові документи держави.

5-7 балів отримує студент, який розкрив основний зміст питання, правильно розуміє його сутність, демонструє навички аналізу, знає, але не повністю, джерела з цієї проблематики – наукові праці, політико-правові документи держави.

2-4 балів отримує студент, який демонструє знання основного змісту питання, в цілому правильно розуміє його сутність, але бракує аргументованості та вміння самостійно мислити, знає частково джерела з цієї проблематики - наукові праці, політико-правові документи держави.

0-1 балів отримує студент, що не розуміє сутності питання та не знає змісту першоджерел.

ІІІ завдання складається з 5 тестів (0-20 балів, кожна правильна відповідь - 4 бали).