Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота (Проектування) Наташа.doc
Скачиваний:
300
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
726.02 Кб
Скачать

20 Місць – 1000 жителів,

Х місць – 369000 жителів.

Звідси, Х==7380 (місць)

В місті Вінниця нараховується 18 закладів готельного господарства, які мають відповідну зірко вість та контингент споживачів (табл.1.2).

Таблиця 1.2

Заклади готельного господарства у м. Вінниця

№ п/п

Назва закладу розміщення

Адреса

Кількість місць

1

2

3

4

1.

Готель «Феріде»*****

вул Пирогова, 23а

45

2.

Готельний комплекс «Версаль»***

вул. Тиврівське шосе, 2

84

3.

Готель «Поділля»***

вул. Пушкіна, 4

124

4.

Готель «Савой Вінниця»

вул. Соборна, 69

120

5.

Готель «Гостинний двір»

вул. Пирогова, 135

48

6.

Готель «Буржуй»

вул. Театральна, 42

12

7.

Готель «Добродій»

вул. Медвєдєва, 7а

24

8.

Готель «Енергетик»

пров. Ясний, 12

18

9.

Готель «Жовтневий»

вул. Пирогова, 2

56

10.

Готель «Ідеал»

вул. Некрасова, 73

48

11.

Готель «Катрін»

вул. Артема, 5

45

12.

Готель «Південний Буг»

пл. Жовтнева, 1

360

13.

Готель «Профспілковий»

вул. Хмельницьке шосе,2

90

Продовження табл. 1.2

1

2

3

4

14.

Готель «Ритм»

вул. Тарнагродського,45

21

15.

Готель «Страйк»

вул. Станіславського, 7

5

16.

Готель «Статус»

вул. Київська, 39

15

17.

Готель «Товмед»

вул. Лебединського, 7

15

18.

Готель «Ria Hotel»

вул. Фрунзе, 712

21

Разом місць у готелях

1146

Як видно з табл. 1.2, загальна кількість готельних місць у місті Вінниця становить 1304. На основі цих даних можна зробити висновок, що місто недостатньо забезпечене готельними номерами. При чому, переважна більшість готелів є приватного типу і не відповідають вимогам нормативних документів. В районі ж, де планується побудова нашого готелю, взагалі немає закладів розміщення, тому побудова готелю категорії 3*** буде дуже доцільною.

1.3. Вивчення дислокації закладів готельного господарства у районі, режиму роботи, типу, реальної кількості місць у мережі закладів готельного господарства району

Вінниця характеризується великою кількістю закладів ресторанного господарства. В умовах жорсткої конкуренції власники великих ресторанів Вінниці стараються усіляко виокремити спеціалізацію кухні та стиль свого закладу, аби отримати постійних споживачів.

Знання про конкурентів, їх реальні і планові дії є основою для стратегічної орієнтації підприємства в конкурентному середовищі. Технологія формування стратегії конкуренції, орієнтована на використання сильних сторін діяльності підприємства з урахуванням активності конкурентів і особливостей розвитку ринку, є важливим інструментом формування стратегічних конкурентних переваг.

Оскільки категорія нашого готелю 3***, то його конкурентами можна вважати наступні заклади готельного господарства: готель «Поділля***», готель «Вінниця – Савой***», готельний комплекс «Версаль***». Конкурентами також є готелі, які знаходяться поблизу. (табл. 1.3).

Таблиця 1.3

Дислокація закладів готельного господарства міста Вінниця

№ п/п

Заклади - конкуренти

Адреса

Кількість місць

Режим роботи

1

Готель Поділля***

вул. Пушкіна, 4

124

Цілодобово

2

Готель Вінниця – Савой***

вул. Соборна, 69

120

Цілодобово

3

Готель Версаль***

Тиврівське шосе,2

84

Цілодобово

4

Готель

Гостинний двір

вул. Пирогова, 135

48

Цілодобово

5

Готель Жовтневий

вул. Пирогова, 2

56

Цілодобово

Готельний комплекс «Поділля***» розташований у центрі міста Вінниці. Поруч з готелем знаходяться міська та обласна адміністрації, торгово-промислова палата, кінотеатри, музично-драматичний театр, міська наукова бібліотека, торгові центри. Зручна транспортна розв’язка дозволяє легко проїхати до готелю, що істотно заощаджує час відвідувачів, основну частину яких складають ділові люди.

Унікальною пропозицією готелю «Поділля***» є надання готельних послуг: розміщення в комфортабельних номерах готелю, харчування в ресторані, забезпечення ділового аспекту перебування гостей, туристично-екскурсійні послуги.

Готельний комплекс складається із п’ятиповерхового спального корпусу і приєднаної до нього двоповерхової споруди з ресторану, банкетними залами, конференц-залами і бізнес-центром.

В готелі 94 номери різної категорії на 124 місця: однокімнатні одномісні і двомісні, однокімнатні одномісні поліпшені, двокімнатні люкси, V.I.P. номер і номер з умовами для проживання інвалідів. Номери готелю з усіма зручностями, телефонізовані, обладнані супутниковим телебаченням та холодильником. Номери підвищеної комфортності оснащені кондиціонерами і сейфами. У вартість проживання включено сніданок у ресторані.

Зала ресторану «Поділля» розрахована на 150 місць і обладнана кондиціонерами. Комплекс також має у розпорядженні 2 банкетні зали на 15 і 30 місць, 2 бари і літній майданчик. У меню ресторану близько 100 страв української та європейської кухні, 75 з яких – фірмові, великий вибір алкогольних та безалкогольних напоїв.

Діловий спектр послуг готельного комплексу «Поділля***» представлений трьома конференц-залами на 250, 38 та 40 місць та бізнес центром на 15 місць. Надаються послуги з організації кави –брейк, фуршету чи бізнес-ланчу для учасників заходів.

Готельний комплекс пропонує своїм гостям паркінг, що охороняється. За додаткову плату надаються послуги бронювання квитків на авіа-, залізничний та автотранспорт, туристсько-екскурсійні послуги.

Готель «Вінниця – Савой» також розташований у центрі міста. Вартість за добу від 240 до 840 грн. Вартість бронювання відсутня.

Готель знаходиться в діловому і культурному центрі міста. Тризірковий готель відноситься до розряду комфортабельних. У готелі представлені номери категорій люкс, напівлюкс, стандарт. Готельні номери оснащені сучасними зручними меблями, кабельним телебаченням. До послуг гостей готелю: харчування, охорона автомобілів, спортивно-оздоровчий міні-зал, сауна, конференц-зал, банкетний зал.

Клуб-готель «Версаль» - це 3-поверховий готель, який знаходиться на в’їзді до Вінниці. Вартість за добу від 350 до 900 грн.. Вартість бронювання відсутня

Готель-клуб став переможцем конкурсу кращих архітектурних будівель України, введених в експлуатацію 2001 року. Особливо привабливим видасться комплекс мешканцям інших міст та іноземним гостям, котрі зможуть оселитись у найкомфортабельнішому готелі, де створені усі умови для приємного відпочинку.

Номерний фонд складається зі стандартних одномісних номерів (холодильник, телевізор, кабельне TV, мін-бар, душ); двомісних (холодильник, телевізор, кабельне TV, мін-бар, душ, кондиціонер); номерів класу люкс (холодильник, телевізор, кабельне TV, мін-бар, фен, душ, кондиціонер).

Додаткові послуги: кафе-бар на поверсі; конференц-зал на 30 осіб, обладнаний відеотехнікою; банкетний зал на 20 осіб; автостоянка; сауна; фітнес-зал: послуги інтернет-мережі.

Готель «Гостинний двір», працюючи з 1993 року, зберігає високий рівень обслуговування, свої традиції. У номерах готелю є холодна та гаряча вода, кабельне та супутникове телебачення, кондиціонер. Надається можливість замовити сніданок у номер. Поряд з готелем розміщений торговий комплекс. При готелі функціонує ресторан, сауна.

Готель «Жовтневий» розташований у центрі міста. Тут перетинаються всі основні маршрути громадського транспорту. На першому поверсі працює кафе. Готель надає сніданки за бажанням клієнтів. При закладі функціонує цілодобова стоянка, яка охороняється, перукарня, міський ломбард.

Позитивним фактором є значна віддаленість усіх закладів готельного господарства від проектуємого.

Основним недоліком усіх готелів є те, що вони орієнтовані на споживачів високого класу, через це вони мало користуються попитом, а також якість не відповідає вимогам нормативних документів та ціновій політиці, яку вони провадять.