Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповід33333333333333.docx
Скачиваний:
115
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
57.31 Кб
Скачать

29 «Лейтмотив» і «пластичний мотив» у хореографічному номері.

В українській народній і народно-сценічній хореографії зустрічається принцип лейтмотивності руху, а також окремого малюнка. Класичним зразком у використанні лексики є "Повзунець" П.Вірського, "Бульба" І.Мойсеєва, "Берізка" Н.Надєждіної, повторення композиційного малюнку полтавський народний танець "Кружала" в обробці Н.Уварової , “Тимоня" Т.Устинової: у цих танцях маємо аналогію між елементами лексики, характером музики, в побудові окремих танцювальних композиційних блоків, комбінацій, які складаються з однозначних малюнків, перетворення їх у фігури танцю тощо.

30 Основні елементи італійського танцю «Тарантелла».

Тарантелла (итал. Tarantella) — итальянский народный танец в сопровождении гитары, тамбурина (он же бубен) и кастаньет

Хореография тарантеллы отличалась экстатичностью — самозабвенный танец мог продолжаться несколько часов; музыкальное сопровождение танца исполнялось флейтой, кастаньетами, бубном и некоторыми другими ударными инструментами, иногда с участием голоса.

31 Принцип «мультиплікації» у джаз-модерн танці. Поняття мультиплікації також пов'язане з ритмом і означає розклад єдиного руху на складові частини. Однак збільшення кількості танцювальних акцентів відбувається без збільшення музичного такту. Іншими словами, в одному такті робиться кілька акцентів у проміжках між основними частками такту. При мультиплікації під час кроку виконується кілька рухів, але тільки одне з них пов'язане з перенесенням ваги.

32 Композиційна побудова сюжетного хореографічного номеру.

У хореографії під терміном "композиція" розуміємо структуру твору, побудову усіх його частин - від елементарних до складніших.

Компоненти композиції, пов'язані зі сценічним простором та музичним чаром, - це хореографічна лексика (рух, жест, поза, міміка); малюнок танцю темпоритм хореографічної дії.Кожний хореографічний твір має, лише йому притаманну композицію, але основний драматургічний закон побудови композиції має спільні риси для всіх танцювальних різновидів та жанрів. Зауважимо, що побудова сюжету в хореографії зосереджує в собі одночасно і динамічну, і емоційну, і логічну музично-драматургічну лінії розвитку.

33 Пози класичного танцю:arabesque I II III IV.

I АРАБЕСК-4/4,Вих пол.:5поз лів нога попереду ,обличчям в точку 7 .

1 такт- 1і 2 і руки піднім в 1 поз гол до лів пл. ,на 3 і пр. рука в 2 поз ,пр. нога відводиться назад за правилом б тандю.на 4 і руки витягуючись повертаються долонями вниз .погляд вздовж пальців.

2 такт-1 і 2 і ,1 арабеск зберігається на 3 і 4 і руки повільно опускаються в під пол. Нога в 5 поз.приймає вих. Пол..

II арабеск-4/4,Вих пол.:5поз лів нога попереду ,обличчям в точку 7 .

1 такт -1і 2 і руки піднім в 1 поз гол до лів пл.,на 3 і ліва рука в 2 поз гол вправо пр. нога відводиться назад за правилом б тандю.на 4 і руки витягуючись

2 такт -1 і 2 і ,2 арабеск зберігається на 3 і 4 і руки повільно опускаються в під пол. Нога в 5 поз.приймає вих. Пол..

III арабеск-вих пол.круазе 5поз пр. нога попереду

1 такт -1 і 2 і руки в 1 поз піднім гол до лів пл. ,на 3 і 4 і лів нога відводиться назад б тандю пр. рука в 2 поз ліва в 1 залишається руки повертаються долонями вниз

2 такт -1 і 2 і, 3 арабеск зберігається,на 3 і 4 і руки опускаються в під пол. Нога в 5 поз

4 арабеск коли руки паралельні ногам тобто пр. рука ззаді ліва впереді а ноги навпаки тобто ліва ззаді опорна пряма руки алянже.IV арабеск — ноги в положении croisé, впереди рука, противоположная поднятой ноге. Корпус развернут спиной к зрителю. Линия руки переходит в линию плеч и продлевается другой рукой. Корпус слегка наклонен, но спина вогнута.