Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая матвийчук.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
223.23 Кб
Скачать

1. Творча частина

1.1Характеристика сучасного і перспективного напрямків моди в зачісках

Зачіски та стрижки прийшли до нас з того часу, і с кожним століттям вони змінювалися. На наш час вони удосконалилися. Жінки , чоловіки та діти на теперішній час бажають виглядати гарно і стильно. Перукар надзвичайно уважно і довго підбирає зачіски. В зачісках є багато тонкощів роботи, які треба урахувати. Індивідуальність клієнта, характер, риси обличчя, вік людини.

У сучасній моді зачісок не часто можна побачити відбиток національних мотивів. Прикро, але у нашому побуті все менше національних традицій моди не відчувають свого коріння і часто зорієнтовані на кваліфіковану та стандартизовану масову моду, культуру. У наш час українські перукарі повині мати уявлення про національні зачіски, їхнє розмаїття.

Особливо модними тенденціями на сьогодні є пишні зачіски, велика різноманітність постижерних виробів та велика гамма вибору кольорів.

Жінки Станіславської області на початок ХХ століття захоплювались оплітками, що у наш час можна з великим успіхом запозичити для нариченої.

Якщо історична мода вимірюється тисячоліттями, століттями і десятиліттями, то останім часом вона змінюється щороку. На основі сучасних напрямків кожен може створити свій особливий стиль.

Тепер погляди на національну спадщину радикально змінювалися і є можливість відтворити найкращі народні традиції. Створюючи справжні шедеври мистецтва, народні майстри надзвичайно тонко відчували лінії, силует, форми,пропорції, ритму, колір і гармоній окремих частин витвору.

Перукарі-модельєри раніше стверджували, що моди більше немає, модні як зачіски, так і завивка, укладка хвилями. Продовжують носити напівдовгому зачіски з укладанням хвилями, як це було на початку ХХ ст.

Волосся - це гордість кожної поважаючої себе жінки. Гарне, яскраве волосся говорить про стиль і характер жінки. А ще по тому, як доглянуте волосся можна зрозуміти,що жінка стежить за модними тенденціями і дотримується їх. Адже сучасна мода - це не тільки модний і стильний жіночий одяг, а й модна і стильна жіноча стрижка, модний колір волосся і модна зачіска і укладка.

Тому варто звернути увагу на зміну зачіски в 2012 році, щоб відповідати модним тенденціям року. Стильні жінки знають, що  експерименти із зовнішністю зазвичай йдуть тільки на користь жінці.

Модні тенденції 2012 говорять про наступне: в моді як ідеально гладке волосся, так і легкий безлад. В одну ногу крокують сучасні ультрамодні стрижки, так і ретро зачіски. Але головним трендом наступного 2012 року є природна краса волосся. Це гарне здоров'я волосся, яскравий блиск волосся, натуральний колір і природність, дарована природою.

Легкий безлад на голові стане вельми популярним в новому сезоні. Акцент в першу чергу робиться на комфорт(мал.1).  У моді коси, хвости і пучки в будь-якому виконанні, причому плетіння їх не передбачає досконалості. У зачісках 2012 можна використовувати начісування, що підкреслить ваш стиль.

Однак треба зауважити, що в 2012 році будуть модні  не тільки недбалі зачіски. Актуальним буде також ідеально рівно укладене волосся . Гладко зачесаний хвіст, прямий чубчик або розпущене пряме волосся без чубчика залишиться в моді і буде  неймовірно популярним.

Природні або штучні локони залишаються   модними в  сезоні 2012 року. Гарне волосся зі штучними локонами  це символ жіночності та елегантності жінки. Також стилісти - перукарі пропонують для молодих пань і панянок  використовувати зачіски в стилі ретро. Це легкі хвилі на волоссі, на середині зачіски, довге чи коротке волосся або начесане і зібране вгорі волосся з обідком (мал.2).