Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
со Глей.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
490.5 Кб
Скачать

Області застосування тривимірної графіки

Комп'ютерне проектування:

  • швидке вирішення задач проектування інтер'єрів;

  • вбудовування вигаданої сцени у зображення реального світу. Тривимірна графіка звільнює від необхідності створення макета і забезпечує гнучкі можливості синтезу зображення сцени для любої погоди і під любим кутом зору;

  • вбудовування зображення реального об'єкта у тривимірну сцену як складової (віртуальна галерея);

Автоматизоване проектування:

  • синтез зовнішнього вигляду складних деталей, що виготовляються методами штампування токарних та фрезерних операцій, візуальний вигляд автомобілів, літаків, пароплавів.

  • cтворення тривимірних образів деталей та конструкцій, хоча й є складною задачею, але простішою, ніж створення масштабних або повнорозмірних макетів.

Комп'ютерні ігри:

  • найпопулярніша ділянка використання тривимірної графіки. По мірі удосконалення програмних засобів моделювання, зросту продуктивності та збільшення ресурсів пам'яті комп'ютерів віртуальні світи стають більш складними й подібними до реальності.

Комбіновані зйомки:

  • тривимірну графіку застосовують там, де зробити реальні фотографії просто неможливо, або потребує великих витрат (внутрішність працюючого двигуна, науково-фантастичні сюжети, нереальні світи, відеомонтаж, реклама тощо). Практично застосовується у книжковій та журнальній графіці і є популяризацією науки, реклами, художньої творчості.

Комп'ютерна мультиплікація:

  • спрощує роботу розробників у сотні та тисячі разів.

Недоліки тривимірної графіки

  • підвищені вимоги до апаратної частини комп'ютера (об'єм оперативної пам'яті, наявність вільного місця на твердому диску, швидкодія комп'ютера);

  • велика підготовча робота по створенню моделей всіх об'єктів сцени та призначенню їм матеріалів;

  • обмежена свобода у формуванні зображення (потрібно враховувати об'єм об'єктів);

  • жорсткий контроль за взаємним розташуванням відносно базису (об'єкт може втілюватись у інший об'єкт); необхідність додаткових зусиль для надання синтезованому зображенню реалістичності.

  • часто результати візуалізації виглядають дуже правильно, чітко, що позбавляє сцену життєвості. У складі програм тривимірної графіки міститься набір фільтрів, що дозволяють імітувати глибину різкості зображень, зернистість віртуальної фотоплівки, змазування контуру при русі у момент зйомки.

  1. Фізичні та логічні основи цифрового звуку. (2 год)

  1. Основи цифрового запису та відтворення відео. (2 год)

  2. Алгоритми стиснення аудіо- та відео-даних. Кодеки. Формати збереження даних. (2 год)

Тема 6. Основи комп’ютерних мереж (6 год)

  1. Mережа Internet. Служби FTP, ІМ, WAP та інші. Протоколи FTP, Telnet, SMTP, РОР3, IMAP, DHCP, NFS та ін. Призначення та структура доменної служби імен DNS. Типи доменів. DNS-сервери. (4 год)

  2. Поняття веб-серверу. Принципи роботи веб-серверу. (2 год)

Тема 7. Алгоритмізація та формалізація задач (4 год)

  1. Етапи розв’язування задач за допомогою комп’ютера (2 год)

  2. Скласти термінологічний словник за ІІ модулем у програмі MS Word. Розмістити терміни у алфавітному порядку.(мінімум 20 термінів) (2 год)

Змістовий модуль ІІІ

Основи програмування та систем управління базами даних (18 год)

Тема 8. Основи систем управління базами даних

  1. Призначення СУБД. Типи запитів. Правила введення параметрів у бланку запиту.(4 год)

Тема 9. Основи програмування. (14 год)

  1. Мови програмування. Iнтерпретацiя та компiляцiя. Класифікація мов програмування. (4 год)

Мо́ва програмува́ння (англ. Programming language) — це штучна мова, створена для передачі команд машинам, зокрема комп'ютерам. Мови програмування використовуються для створення програм, котрі контролюють поведінку машин, та запису алгоритмів.

Більш строге визначення: мова програмування — це система позначень для опису алгоритмів та структур даних[1], певна штучна формальна система, засобами якої можна виражати алгоритми[2]. Мову програмування визначає набір лексичних, синтаксичних і семантичних правил, що задають зовнішній вигляд програми і дії, які виконує виконавець (комп'ютер) під її управлінням.[Джерело?]

З часу створення перших програмованих машин було створено понад дві з половиною тисячі мов програмування.[3] Щороку їх кількість поповнюється новими. Деякими мовами вміє користуватись тільки невелике число їх власних розробників, інші стають відомі мільйонам людей. Професійні програмісти зазвичай застосовують в своїй роботі декілька мов програмування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]