Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Історія Української культури. Методичка.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
296.45 Кб
Скачать

Критерії оцінювання модульної контрольної роботи:

Критерії оцінювання завдань модульної контрольної роботи.

Критерії оцінювання завдань:

«5» - 20 балів: повна правильна відповідь (надані всі необхідні уточнення щодо тлумачення понять, перераховані всі відношення між поняттями);

«4» - 16 балів: повна правильна відповідь із незначними неточностями (перераховані всі відношення між поняттями);

«3» - 12 балів : неповна правильна відповідь (надані не всі необхідні уточнення щодо тлумачення понять, перераховані не всі відношення між поняттями); фрагментарна відповідь без жодних коментарів; відповідь містить помилки;

«2» - 8 балів: фрагментарна відповідь з помилками та без обґрунтування; частково перераховані відношення між поняттями, наявні безуспішні спроби виконати завдання;

0 балів: відсутність відповіді

Viіі. Підсумковий контроль Екзамен (диференційований залік)

З дисципліни “Історія української культури” студенти складають усний екзамен.

Екзаменаційний білет містить 3 блоки:

1 питання (репродуктивний рівень складності);

2 питання (творчий рівень складності);

3 питання (творчий рівень складності).

Зразок екзаменаційного білета

КНЛУ

Спеціальність “Переклад” Семестр І

Навчальний предмет історія української культури

ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 22

  1. Розкажіть про Козацьке бароко як самобутнє культурне явище українців.

  2. Порівняйте Реформацію та Контрреформацію в Європі та їхній вплив на українську культуру.

  3. Розкрийте суть культурного життя в Україні доби революції 1917-1921 рр.

Затверджено на засіданні кафедри Історії України і філософії протокол № 2 від «6» вересня 2010 р.

Зав. кафедрою Терещенко Ю.І. ________ Екзаменатор _________________

Критерії оцінювання

Максимальний екзаменаційний бал становить 30. Викладач оцінює відповідь студента на екзамені у 4-бальній шкалі. Ця оцінка трансформується в екзаменаційний рейтинговий бал у такий спосіб:

„5” – 30 балів;

„4” – 23 бали;

„3” – 18 балів;

„2” – 0 балів.

Відповідь на питання репродуктивного рівня оцінюється на “відмінно”, коли студент дає вичерпну відповідь на поставлене питання, демонструє знання фактологічного матеріалу, основних теоретичних проблем курсу. Оцінка “добре” передбачає в цілому правильну відповідь на поставлене питання. “Задовільно” виставляється при наявності окремих помилок при висвітленні фактологічного матеріалу з даної проблеми. “Незадовільно” – за повне незнання програмного матеріалу.

Відповідь на питання творчого рівня оцінюється на “відмінно”, коли студент вільно орієнтується в учбовому матеріалі, вміє аналізувати різні концепції, робить аргументовані висновки, вичерпно відповідає на додаткові запитання викладача, розглядає історію України в контексті світової історії, творчо застосовує теоретичний апарат дисципліни. На оцінку “добре” студент повинен чітко відповісти на запропоновані питання, вміти робити аналіз і висновки, але на додаткові запитання викладача відповідає з деякими погрішностями. Оцінка “задовільно” ставиться тоді, коли студент частково знає відповідь на запропоновані питання і демонструє наявність окремих елементів самостійного мислення.

“Незадовільно” - це повне незнання програмного матеріалу.

У цілому відповідь студента на всі питання білету оцінюється на “відмінно” коли він вільно орієнтується в учбовому матеріалі, вміє аналізувати різні концепції, робить аргументовані висновки, вичерпно відповідає на додаткові запитання викладача, розглядає історію України в контексті світової історії, творчо застосовує теоретичний апарат дисципліни.

На оцінку “добре” студент повинен чітко відповісти на запропоновані питання, вміти робити аналіз і висновки, але на додаткові запитання викладача відповідає з деякими погрішностями.

Оцінка “задовільно” ставиться тоді, коли студент частково знає відповідь на запропоновані питання і демонструє наявність окремих елементів самостійного мислення.

“Незадовільно” - це повне незнання програмного матеріалу.

Оцінка виставляється в тому разі, якщо вона відповідає параметрам "відмінно", "добре", "задовільно".

Підсумкова оцінка за дисципліну виставляється за підсумковим рейтинговим балом (сума семестрового бала та екзаменаційного бала за таблицею:

Підсумковий

рейтинговий бал

Оцінка за

шкалою ЕКТС

Підсумкова оцінка за дисципліну за національною шкалою

90-100

А

відмінно

82-89

В

добре

75-81

С

66-74

D

задовільно

60-65

Е

40-59

FX

незадовільно з можливістю повторного складання

39 і менше

F

незадовільно з обов’язковим повторним курсом

Якщо студент на екзамені (диференційованому заліку) з дисциплін, з якої він мав семестровий рейтинговий бал менше 42 балів, отримує позитивну екзаменаційну оцінку („5”, „4”, „3”), то такому студенту виставляється підсумкова оцінка з дисципліни за національною шкалою лише „задовільно”, за шкалою ЕКТС - Е, а в екзаменаційній відомості в графі „Підсумковий рейтинговий бал” ставиться 60 балів.