Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
156.58 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Київський національний лінгвістичний університет

Економічний факультет

Кафедра менеджменту

ЗВІТ

Про комплексну практику з фаху

у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Центр протипожежних технологій»

з 30.09.2013 р. по 02.11.2013 р.

Студентки ІV-го курсу М 08-10 групи

Куруз Вікторії Володимирівни

Керівник практики від університету:

Кандидат економічних наук, доцент

Червіна Ю.В.

Керівник від бази практики:

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр протипожежних технологій »

Шевчик О.П.

Київ 2013

Зміст

Вступ

Розділ І

  1. Загальна характеристика ТОВ « Центр Протипожежних технологій»

Розділ ІІ

  1. Основні методи управління та аналіз ефективності діяльності ТОВ «Центр Протипожежних технологій»

Висновки

Додатки

Список використаної літератури

Вступ

Кожна організація становить перед собою певні цілі, здійснення яких сприяє підвищенню якості виробництва на надання послуг, збільшує прибуток компанії. Ефективне досягнення можливе лише внаслідок управлінських дій, що якісно розробляються та послідовно реалізуються в рамках даної організації.

Актуальність роботи зумовлена потребою в здійснені подальших,як теоретичних, так і практичних досліджень проблем, що виникають при процесі управління, формуванні критеріїв ефективності організації, а також виявлення кола проблем, що мають місце при оцінюванні результатів діяльності організацій.

Теорія і практика менеджменту досі не створили єдиної і цілісної методики оцінки ефективності організації. Тому при оцінюванні необхідно виявити ті параметри ефективності, які відображають ступінь наближення організації до досягнення заздалегідь визначених цілей. Також, ефективність діяльності організації безпосередньо залежить від методів управління організацією.

Наявність прогресивних методів управління та вміле їх використання є передумовою процесу розвитку компании.

Роль методів управління полягає у тому, щоб створити умови для контролю процесу управління організацією, прогресивної технології організації праці та виробництва и забезпечити максимальну якість надання послуг. Таким чином, поняття "методи управління" належить до основних категорій теорії управління.

Сучасна практика управління показує,що, різноманітні методи управлінських рішень покликані допомогти менеджерам досягти поставлених цілей та виявити найбільш оптимальні способи керування підлеглими. А встановлення критеріїв ефективності діяльності організації, допомагає менеджерам у вибори методів управління організацією. Саме цим пояснюється актуальність означеної вище теми.

Мета дослідження полягає у розкритті основних напрямків діяльності ТОВ « Центр Протипожежних технологій», виявленні методів управління та визначення критеріїв ефективності діяльності компанії.

Завдання дослідження : 1. Охарактеризувати основні методи управління, аналіз їх ефективності у ТОВ « Центр Протипожежних технологій». 2.Розробка пропозиції, щодо покращення ефективності роботи компанії , вдосконалення методів управління, та аналіз отриманих кінцевих результатів.

Об’єкт дослідження: система методів управління та критерії ефективності ТОВ « Центр Протипожежних технологій»

Предмет дослідження : методи управління організацією та виявлення основних критеріїв ефективності діяльності ТОВ « Центр Протипожежних технологій»

Методами дослідження є об’єктивність,системність , багатофакторність, що дає можливість комплексно розглянути методи управління та критерії ефективності діяльності ТОВ « Центр Протипожежних технологій. Аналіз, структурно-функціональний методи, що дозволяють всебічно висвітлити методи управління і критерії ефективності діяльності на рівні діяльності ТОВ«Центр Протипожежних технологій».

Процедура оцінювання ефективності управління діяльністю підприємства висуває проблему вибору методу управління , на підставі якого вона має здійснюватись. Проблемам оцінювання ефективності управління діяльністю підприємства присвячені роботи багатьох вітчизняних та зарубіжних учених. Серед них найцікавішими є роботи З. П. Румянцевой [1], Дж. К. Лафти [2], А. Н. Тіщенко, Н. А. Кизіма, Я. В. Догадайло [3], Р. С. Каплана, Д. П. Нортона [5], І. І. Мазура, В. Д. Шапіро, Н. Г. Ольдерогге

Розділ I

  1. Загальна характеристика тов «Центр Протипожежних Технологій»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Центр Протипожежних Технологій»за формою власності є приватним підприємством, заснованим на власності фізичної особи. Підприємство діє згідно з положеннями Статуту, а також діючого законодавства України. Підприємство є юридичною особою; воно володіє, користується та розпоряджається майном, що йому належить, має самостійний баланс, поточні та інші рахунки, круглу печатку, штампи, бланки з найменуванням підприємства, власний товарний знак, емблему.

Підприємство «Центр Протипожежний Технологій» - це відкрита система, яка може існувати лише за умови активної взаємодії з навколишнім (зовнішнім) середовищем і грамотної організації структури внутрішнього середовища.

Розглянемо зовнішнє та внутрішнє середовище компанії докладніше.

Зовнішнє середовище

Підприємство дотримується всіх правил регулювання державою, також являється неухильним платником податків.

ТОВ «Центр протипожежних технологій» вже багато років відоме як надійний дистриб’ютор на український ринок та за кордон сучасних систем протипожежної автоматики та пожежогасіння від провідних світових фірм-виробників таких як:

  • UTC Fire & Security (США)

  • Apollo Fire Detectors (Великобританія)

  • Kidde Brand- und Explosionsschutz GmbH (Германія) /підрозділ UTC Fire & Security, США

  • Xtralis (Великобританія)

  • Marioof(Фінландія)

До складу споживачів входять громадські та промислові об’єкти, державні заклади України та підприємства, що знаходяться як на її території,так і за її межами.

На сьогоднішній день економічна ситуація в Україні є нестабільною, що негативно впливає на ефективне функціонування фірми. Підприємство функціонує на такому ринку, де є наявна висока конкуренція, яка заважає здоровому розвитку фірми , але підприємство, завдяки впровадженню сучасних технологій стає більш конкурентоспроможним. Це насамперед стосується інноваційних методів розробки та виробництва пожежної техніки,використовуючи, при цьому, матеріали що роблять виробництво безпечним для довкілля.

Внутрішнє середовище

Структура управління ТОВ «Центр протипожежних технологій , як видно з Додатку 1. підприємство має організаційну структуру, яка характеризується горизонтальним та вертикальним поділом праці, має лінійні зв’язки. Горизонтальний поділ праці є однорівневим. Головне призначення - сприяти найбільш ефективній взаємодії частин організації при вирішенні виникаючих проблем. Вони мають ряд важливих переваг: економлять час, підвищують якість взаємодії, розвивають у керівників самостійність, ініціативність, вмотивованість.

Вертикальний поділ праці - це зв'язки підпорядкування, необхідність у них виникає при ієрархічності управління. Дані зв'язку служать каналами передачі розпорядчої та звітної інформації, створюючи тим самим стабільність в організації. Лінійні зв'язки відображають рух управлінських рішень інформації між лінійними керівниками Поділ на підрозділи відбувається відповідно до цілей і стратегії організації. Кожен підрозділ має мати чітко визначені завдання і функції. Організаційна структура ТОВ «Центр протипожежних технологій» доцільна для данного підприємства, працівники якого виконують приблизно однакові дії (надають однотипні послуги, обслуговують один сегмент ринку). Перевагою цієї структури є можливість швидко приймати рішення, реагувати на зміни у зовнішньому оточенні і забезпечувати неформальний підхід до мотивації і контролю діяльності співробітників. Така структура задовольняє виповненню цілей та завдань, які стоять перед підприємством. Так, наприклад, для виконання завдання реалізація продукції за встановлений термін, служба технічної підтримки консультує та надає технічну підтримку товару, служба закупок слідкує який саме товар необхідно придбати , служба збуту слідкує за доставкою, а в бухгалтерії проводиться аналіз успішного виконання завдань. Робота, яка повинна виконуватись на підприємстві, розподілена між підрозділами. Це дозволяє економити час та трудові ресурси. Перед кожним працівником стоять свої завдання, цілеспрямоване виконання яких кожним окремо приведе до конкурентоспроможного функціонування всього підприємства.

Предметом діяльності підприємства є:

  • оптова та роздрібна торгівля протипожежними засобами;

  • виробництво пожежної техніки та протипожежного устаткування;

  • надання консультації та послуг протипожежного призначення;

  • розробка,виробництво, проведення випробувань пожежної техніки і вогнегасних речовин;

  • проектування, монтаж,налагодження,ремонт і технічне обслуговування систем протипожежного захисту(за винятком видів робіт,що відносяться до будівельної діяльності) та технічних засобів охорони;

  • проведення випробувань речовин, матеріалів і виробів обладнання і конструкцій на відповідність вимогам пожежної безпеки;

Метою діяльності ТОВ «Центр протипожежних технологій» є ведення торгівельної діяльності в сфері оптової та роздрібної торгівлі та іншої діяльності, спрямованої на створення нових робочих місць, на отримання прибутку, а також задоволення соціально-економічних інтересів власника та членів трудового колективу підприємства, виконання, у випадках передбачених законодавством, державних програм і замовлень. Здійснення посередницької діяльності.

Мета - фундаментальне поняття діяльності товариства. А цілі товариства в свою чергу конкретизують(охарактеризовують) мету діяльності. Головною цілю ТОВ «Центр протипожежних технологій» - це забезпечення прибуткової роботи підприємства, а також збільшення одержуваного прибутку від діяльності і надання послуг, а також розвиток і розширення власного виробництва та вихід на якісно новий рівень роботи підприємства. Щоб краще розглянути основні цілі ТОВ «Центр протипожежних технологій» слід скласти «дерево цілей» Додаток 2.

Компанія ТОВ «Центр протипожежних технологій» пропонує широкий асортимент з устаткування протипожежної автоматики та пожежогасіння різних видів і призначень, до якого входять:

  • системи адресно- аналогової і безадресної пожежної сигналізації та управління ARITECH (приймально –контрольні) пожежні панелі

  • панелі – розширювачі

  • адресно-аналогові пожежні оповіщувачі

  • звукова і світлова сигналізація

  • вибухобезпечні вироби

  • ручні пожежні оповіщувачі

  • модулі управління та розширення

  • пожежні оповіщувачі

  • програмне забезпечення

  • безадресні , адресно- аналогові точкові ( димові , теплові і комбіновані), променеві , ручні оповіщувачі

  • детектори полум'я

  • системи газового (газ FM- 200 , газ CO2 низького тиску) і водяного (тонко розпилена вода / ТРВ / ) пожежогасіння

  • системи виявлення та сигналізації про пожежу ( Alarmline )

  • обладнання для водяних спринклерних і дочірніх систем автоматичного пожаротущіння.

Таким чином, можна зробити висновок, що ТОВ «Центр протипожежних технологій» ставить перед собою досяжні цілі та робить все можливе для їх досягнення. І попри велику конкуренцію на ринку протипожежних технологій (індустрії безпеки), компанія впевнено рухається вперед завдяки збільшенню клієнтської бази ,підвищенню кваліфікації працівників та введенню сучасного обладнання на підприємство.

Організаційна структура ТОВ «Центр протипожежних технологій» побудована таким чином, щоб забезпечити найбільш ефективне виконання поставлених задач та цілей. Перевагою цієї структури є можливість швидко приймати рішення, реагувати на зміни у зовнішньому середовищі і забезпечувати неформальний підхід до мотивації і контролю діяльності співробітників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]