Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кредит модул право маркетинг облік.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
308.22 Кб
Скачать

Самостійна робота студентів

Метою самостійної роботи студентів є: засвоєння певних правових понять і категорій; опанування основними методами практичної та творчої роботи із навчальною та науковою літературою; засвоєння навичок практичного використання знань.

Самостійна робота студентів передбачає: роботу із навчальною та науковою літературою; підготовку рефератів та доповідей; підготовка до семінарських занять, поточного та підсумкового контролю.

Самостійна робота передбачає:

- попередню підготовку до семінарських занять;

- виконання практичних завдань;

- підготовку до обговорення окремих питань, які винесені на самостійне опрацювання;

- ведення словника юридичних термінів;

- огляд рекомендованої літератури.

Індивідуальна робота студентів

Головна мета індивідуальної роботи – поглиблення знань та одержання додаткових практичних навичок з основних питань курсу „Правознавство” шляхом самостійної роботи з нормативно-правовими актами та іншими літературними джерелами.

Індивідуальна робота студентів передбачає також написання реферативних повідомлень.

Реферат - це короткий виклад у письмовій формі робіт, які вивчались. У рефераті необхідно виразити і свої думки, які демонструють ставлення до проблеми, що аналізується.

Мета реферату — допомогти студентам глибше засвоїти найбільш важливі питання основ права, перевірити їх уміння самостійно викладати теоретичні положення, працювати з літературою, нормативним матеріалом, вирішувати конкретні правові задачі, правильно застосовувати і тлумачити чинне законодавство.

Перш ніж приступити до написання реферату, необхідно уважно ознайомитися з методичними вказівками, вивчити відповідні розділи в підручниках і необхідну основну і спеціальну літературу. Треба також уважно ознайомитися з чинним законодавством з цього питання і практикою його застосування.

Найбільш поширеною помилкою при написанні рефератів є механічне переписування тексту з учбової, спеціальної або довідкової літератури Студенти мають з'ясувати суть проблем, що досліджуються в рефераті, і потім самостійно викласти їх.

Тексту реферату повинен передувати детально розроблений план. Складаючи його, потрібно керуватися зразком плану, що рекомендується до кожної теми. Однак він може бути доопрацьований, в нього можуть вноситися необхідні уточнення і зміни. Важливо, щоб зміст роботи відповідав плану. По можливості студент повинен обговорити тему і план роботи з викладачем.

Вимоги до реферату:

1. Реферат повинен бути обсягом 10-12 машинописних сторінок або виконаних на комп’ютері (допускається також написання від руки).

2. Реферат представляє собою самостійно виконану роботу, мета якої поглиблення та розширення знань з певного питання.

3. Структура реферату: титульний аркуш; план реферату; основна частина; висновок; список використаної літератури.

4. До списку використаної літератури заносяться нормативні акти, підручники. Для посилання на літературу необхідно вказувати автора, назву праці, найменування журналу або збірки (для статей), місце видання, рік видання, загальну кількість сторінок.

5. Реферат маг бути охайно оформленим, граматично і стилістично грамотно написаним. Мова викладу - державна.

6. Реферат оцінюється від 1 до 5 балів.

Зразок оформлення титульного аркуша