Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кредит модул право маркетинг облік.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
308.22 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТУРИЗМУ, ЕКОНОМІКИ І ПРАВА

РЕФЕРАТ

на тему:

СИСТЕМА СУДОВОЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ”

Виконав:

студент (ка) 1 курсу

групи __________

факультету ______

Іванов І.І.

Перевірив:

викладач Васильєв П.П.

КИЇВ 2009

ФОРМИ ПОТОЧНОГО ТА ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ

Поточний контроль знань та умінь студентів проводиться на семінарських заняттях.

Семінарське заняття - це форма організації навчання, яка розвиває логічне мислення, спонтанне мовлення, сприяє глибокому засвоєнню фундаментальних знань, формуванню переконань, виробленню у студентів активних життєвих позицій.

Семінарські заняття з навчальної дисципліни "Правознавство" надають можливість студентам глибоко засвоювати найбільш важливі та складні питання; розвивати у них навички до викладення власної точки зору з того чи іншого питання, а також логічно за певними критеріями визначати політико-правові аспекти.

Головним завданням семінарських занять є надання допомоги студентам у самостійному вивченні навчального курсу.

Семінарське заняття проводиться після лекції по всьому курсу або ж після проведення певної частини лекційних занять. Успіх проведення семінарів багато в чому залежить від правильності складання плану та завдань, від їх кількості і рівня складності. З планом семінарських занять і списком рекомендованої літератури студенти повинні ознайомлюватись за 7-10 днів до такого заняття.

Семінарське заняття може мати приблизну структуру:

А. Організаційна частина - ознайомлення студентів з темою семінару і його планом.

Б. Навчально-дискусійна частина - дискусія на визначену тему за відомим планом:

- виступи доповідачів і їх опонентів;

- робота зі студентами, що не взяли участь у дискусії, але готові до репродуктивних відповідей на питання.

По кожному дискусійному питанню викладачу необхідно робити висновок, узагальнення, поступово привчаючи до цього студентів.

Оцінка роботи студента на семінарському занятті складає від 1 до 3 балів.

В. Розв’язування практичних завдань – ряд завдань зазначені у плані кожного семінарського заняття і передбачають попередню підготовку студентів, наведення аргументів на користь того чи іншого рішення завдання.

Розв’язок практичного завдання повинен бути обов’язково виконаний письмово у зошиті. Відсутність письмово завдання у зошиті дає підставу викладачу знизити оцінку студенту за відвідування.

Оцінка роботи студента за участь у розв’язку практичного завдання складає від 1 до 3 балів.

Г. Вирішення тестових завдань

Вимоги до тестових запитань полягають у виборі лише одного правильного варіанта відповіді з наведених чотирьох варіантів. Як правило, тестове завдання складається із 10 запитань і оцінюється наступним чином:

Кількість правильних відповідей

Кількість балів

10-9

3

8-7

2

6-4

1

3-0

0

Д. Написання юридичного диктанту.

Написання юридичного диктанту передбачає наведення повного визначення або тлумачення того чи іншого юридичного поняття. Як, правило, юридичний диктант складається з 3-5 визначень і оцінюється від 1-5 балів.

Ж. Заключна частина - мотивована оцінка роботи студентів, що брали участь у проведенні семінарського заняття.

Модульний контроль. Даний вид контролю проводиться 2 рази після вивчення, відповідно, кожного зі змістовних модулів. Контроль включає в себе 2 теоретичних запитання з відповідної частини курсу, який полягають у наведенні того чи іншого юридичного поняття, а також розкриття теоретичних засад тих положень, які зазначені у питанні. Оцінюється від 1 до 10 балів, відповідно кожне питання – від 1 до 5 балів.

Приклад.

  1. Розкрийте сутність понять „форми державного устрою”, «державно-правовий режим».

  2. Охарактеризуйте трудове право України: поняття, предмет та джерела.

Підсумковий модульний контроль здійснюється шляхом проведення заліку (ПМК). Даний вид контролю представляє собою написання письмової роботи і складається з 3 завдань: 2 – теоретичних та одного практичного. Вимоги до виконання теоретичних та практичних завдань тотожні до вимог, які були наведені раніше. Підсумковий модульний контроль оцінюється в межах від 1 до 15 балів (кожне питання оцінюється по 5 балів).

Приклад.

  1. Зазначте поняття держави, розтлумачте її ознаки та теорії походження.

  2. Охарактеризуйте сімейне право України: поняття, предмет, джерела.

  3. Референдуми в Україні: поняття, види, порядок їх проведення. Зазначте, з яких питань неможливе проведення референдумів. Як часто можна проводити референдуми в Україні?

Екзамен здійснюється шляхом проведення письмової роботи. Даний вид контролю передбачає ряд наступних завдань: 2 теоретичних питань, тестового завдання і практичного завдання. Вимоги до виконання теоретичних та практичних завдань тотожні до вимог, які були наведені раніше. Підсумковий модульний контроль оцінюється в межах від 1 до 35 балів (визначення теоретичного поняття – 10 балів, розкриття теоретичного питання – 10 балів, практичне завдання 10 балів, а тестове завдання – у 5 балів).

Приклад.