Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rekr_komplexi_svitu_Ispaniya (1).docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
36.24 Кб
Скачать

3.Висновки

Відпочинок людини у спеціальній літературі називається рекреацією, а її поведінка, направлена на задоволення своїх потреб у відпочинку, лікуванні, компенсації життєвої енергії, – рекреаційною діяльністю. В окремих країнах склались потужні комплекси відпочинку, курортного лікування, туризму. Такі комплекси одержали назву рекреаційних.

Аналіз рекреаційного потенціалу і сучасного розвитку туризму в Іспанії дозволяє зробити висновок, що ця країна володіє великою кількістю переваг. Такими як географічне положення – Іспанія знаходиться на крайньому заході Європи, 2/3 її березової лінії омивається водами Атлантичного океану і Середземного моря. Також країна займає вигідне економічне положення – їй пощастило перебувати в самій розвиненій частині світу, брати участь у всіх економічних питаннях Європи, в той же час зберігаючи свої унікальні традиції і етнокультуру.

Туризм в Іспанії почався розвиватися достатньо давно і це сприяло в розвитку туристської індустрії, яка в даний час знаходитися на високому рівні. В країні існує розвинута і сучасна дорожня сітка, що дозволяє туристам швидко і в комфортабельних умовах подорожувати по всій країні. Готелі в Іспанії відрізняються високими стандартами і розраховані на клієнтів з самими різними фінансовими можливостями.

Так само Іспанія привертає туристів зі всього світла своїми найрізноманітнішими видами відпочинку, такими як катання на водних лижах, дайвінг, рибалка, оздоровчий відпочинок, тут представлена широка екскурсійна програма, так само недалеко від Барселони можна підкотитися на гірських лижах і сноуборді.

Іспанія є досить перспективною країною оскільки там дотепер розробляють нові туристські напрями, такі як екскурсії по етнокультурній частині країни, велику увагу надається Західному побережжю Іспанії.

4. Список використаної літератури

1. Бейдик О. О. Українсько-російський словник термінів і понять з географії і туризму. – К.: РВЦ “Київський університет”, 1997.

2. Кифяк В. Ф. Організація туристичної діяльності в Україні. – Чернівці: Книги – ХХІ, 2003. – 300 с.

3. Бейдик О.О. Рекреаційно-туристські ресурси України. Методологія та методика аналізу, термінологія, районування. – К.: РВЦ "Київський університет", 2001. – С. 34-38.

4. Путеводитель. Испания: туристический справочник. – М.: “Аст”, 1997. – 240 с.

5. Про внесення змін до закону України “Про туризм”: Закон України №324/95 від 18.11.03 р. – C. 3.

6. Квартальнов В. А. Туристський словник. - М., 1999.

7. Іспанські мотиви // Навколо світу. - 1997. - №6.

8. Кісельов А.В. Іспанія / Espana. - М., 2001.

11