Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx.........docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
10.81 Mб
Скачать

5.3.Основні туристичні маршрути та їх характеристика. Заклади розміщення, харчування, дозвілля

Туристичний маршрут яким можна скористуватись у місті Миколаїв це - «Місто на Інгулі або легенди і таємниці старого Миколаєва».

Автобусно-пішохідна екскурсія по місту. На перший погляд – місто, як місто: суднобудівельні заводи, мости, причали, паркі. А якщо пройтися по старих вулицях, то можна упертися в кріпосну стіну. Провали в старих льохах і прямо посередині вулиць – це не вади містобудування, а всього-лише. загадкові, багатокілометрові, таємничі катакомби. Хто будував їх і навіщо, і свідками яких історій були кам'яні зведення? І золота карета, і клади яничар, і староєгипетський храм під стародавнім курганом, і багато що – багато що інше оживе у Вашій уяві.

Під час екскурсії Ви маєете можливість відвідати відомий музей Суднобудування і флоту.

Туристи можуть зупинитися у Готельно-розважальному комплексі Готель "Палас України" (Hotel Palace Ukraine) який розташований в самому центрі Миколаєва. В комплекс входить казино Hotel Palace Ukraine, ресторан і більярдний зал. Пропонує номери підвищеної комфортності, оснащені всім необхідним, включаючи меблі з натурального дерева, кондиціонер і окремий санвузол. Президентські апартаменти: джакузі, сауна, комп'ютер з виходом в Інтернет, домашній кінотеатр. У кожному номері є гігієнічні приналежності, халат, комплект рушників і тапочки. Ресторан "Україна" із затишною обстановкою і ненав'язливим обслуговуванням.

Наступним маршрутом який можна обрати для туристичної подорожі це - «Таємниці Миколаївських церков»

Автобусно-пішохідна екскурсія. До 1917 року в нашому місті було 45 церков. Серед них – православні церкви, католицький костьол, лютеранська кирха, єврейські синагоги. У храмах Миколаєва можна побачити чудотворні ікони і старовинні іконостаси, постояти у могил  засновників церков, помилуватися розписами стін у відроджуваних соборах. При ремонті храму на одній з ікон відмітили кульові отвори. У кого піднялася рука на святиню? І чому засновник католицького костьолу заповідав поховати себе в катакомбі під храмом? І як святий Микола врятував місто під час війни – все це Ви можете побачити і почути на екскурсії.

Туристи можуть зупинитись у Готелі Південноукраїнської АЕС ("Енерголюкс") який розташований у центрі міста Южноукраїнськ. Займає один з під'їздів 5-поверхового житлового будинку. Точка доступу Wi-Fi за картками "Укртелеком".

Номери: Одно-, дво- та чотиримісні номери квартирного типу (з кухнями). Вартість номерів однієї категорії залежить від термінів проведення останнього ремонту.

Ресторан: Всі номери оснащені кухнями.

Миколаївський туристичний маршрут який став одним з наулюбленіших туристами це - «Місто кам'яних левів»

Мало знайдеться в Миколаєві вулиць, де б не зберігся хоча  б один будинок із зображенням лева, величаві і вискалені, благородні і поблажливі, вони дивляться вже третє сторіччя. Звідки узялися кам'яні леви на головній площі і взагалі – чому Цареві звірів сподобалося в місті Миколаєві? Про це Ви дізнаєтеся  під час автобусно-пішохідної екскурсії по місту.

Туристи можуть зупинитися у Готельно-ресторанному комплексі "Миколаїв" який розташований в самому центрі культурної, історичної і ділової частини Миколаєва.

Номери: 60 номерів різних категорій - від одно- і двомісних номерів категорії "стандарт" до номерів класу "люкс" і СПА-апартаментів з сауною і басейном. Інтер'єри номерів прості і функціональні. Всі номери оснащені: телефоном, кабельним TV, холодильником, с / в, душем, ванною, сучасними меблями, кондиціонерами, WI-FI. Холодна і гаряча вода цілодобово, автономне опалення. Ресторан європейської та національної української кухні "Святий Миколай" та танцювальний зал на 70 персон.

Туристичний маршрут в селі Мигиї «Рафтінг на бугських порогах»

Екскурсія по ландшафтному парку, біосферному заповіднику «Гранітно-степове Побужжя» - вас чекає знайомство з пам'ятниками і подіями періоду Запорізької Січі: козацькі зимовники, кам'яні хрести на могилах запорожців, історії і легенди краю.

Переїзд до місця сплаву. Освоєння навиків техніки і тактики сплаву. Спуск на рафті у супроводі досвідчених інструкторів. Проходження порогів і шивер.

Після сплаву, на облаштованій лісовій поляні,  вас чекає справжній козацький обід.

Відпочинок, купання, катання на конях і інші задоволення.

Туристи можуть зупинитися в Хостелі "Затишний" який розташований в Миколаєв між залізничним та автовокзалами міста. Поруч з хостелом знаходяться супермаркет, дитячий майданчик, парк, нічний клуб "Кариби", стоматологія. Всі номери оснащені новими сучасними меблями та ортопедичними матрацами. Загальна місткість до 20 осіб. Є обладнана кухня для самостійного приготування їжі. У вартість включено: WI-FI, паркінг. Є мікрохвильова піч, електрочайник, набір посуду.

Маршрут «Заповідна Вознесенщина»

Прибуття в г. Вознесенськ. Оглядова екскурсія по місту з відвідинами:  парка ім. М.Островського, де розташована визначна пам'ятка історії і архітектури, так звана Ротонда, яка була побудована до приїзду Миколи І у 1837 г; православного храму княгині Ольги; історичного місця на виїзді з міста Вознесенська де був застрелений Мойша-Яков Вольфович Вінницький, тобто легендарний Мішка Япончик.

Переїзд в с. Актовий. Екскурсія по каньйону: Арбузінський каньйон, «Сплюндрований рай». Піша прогулянка по Актовському каньйону. Каньйон – це провал серед голого степу, гранітна пропасти в кристалічному щиті, на дні якої дзюрчить річка Мертвовод.

Переїзд в Трикратськй ліс. Він складається з двох урочищ: "Васильова пасіка" і "Лабіринт", цей ліс був посаджений в 70-х роках ХІХ століття графом В.П. Скаржинським. Густа гущавина, нагромадження скель, потоки з холодною кристально чистою водою роблять це місце казково прекрасним. Пішохідна екскурсія по лісу.

Туристи можуть зупинитись у Готелі "Еріх Шюле" який розташований в самому центрі Первомайська на головній площі міста (колишній готель "Першотравнева"), реконструйована в 1995 р

Номери: Пропонуються номери різного ступеня комфортності та категорій.

Ресторан: Є ресторан і кафе-бар.

У вартість включено: Паркінг.

Туристичний маршрут «Диво степу» на берегах Інгулу»

(Свято-михайлівський (Пелагеївський) жіночий монастир)

Приїзд в с.Пелагеївку. Ви відвідаєте найвеличніший і самий багатостраждальний Храм в наший області, зведений ІсідоромДуріліним на згадку про свою улюблену дружину Пелагею, раптово і трагічно втраченою.

 Славу йому склали дивовижна історія, унікальна архітектура, неповторна природа. У монастирі знаходяться дві чудотворні ікони: ікона Володимирської Божої Матері - мироточила двічі в 2000-му і 2004 року, ікона XVI сторіччя із зображенням страждань Ісуса Христа, пошкоджена часом, почала проявляти раніше не видимі для людського ока деталі малюнка.

Екскурсія по регіонально-ландшафтному парку «Приінгульський».

Туристи можуть зупинитись у Готелі "Центральний" який розташований в центрі Вознесенська. У будівлі готелю розташовані перукарня і пральня з хімчисткою. Є власний паркінг.

Номери: 15 номерів на 33 людини. В кожному номері є телевізор, телефон, холодильник. Одно- та чотиримісні номери категорії "економ" з вигодами на поверсі. Дво- та тримісні номери категорії "стандарт", а також одно- і двомісні номери категорії "напівлюкс" з усіма зручностями.

Ресторан: Ресторан, який працює цілодобово. Також в готелі пропонують чай і кава.

Туристичний маршрут «Очаків і легендарна Ольвія»

Приїзд в  національний історико-археологічний заповідник «Ольвія». Місто стародавніх греків чекає Вас через 2,5 тисяч років.

Обід (сухий пайок).

Оглядова екскурсія по місту по вулицях якого ось вже 700 років ходять люди. І сьогодні ще видно рови фортеці, а на місці стародавньої мечеті – православний храм. Відвідини музею ім. Судковського.

Туристи можуть зупинитись у Лікувально-профілактичному пансіонаті "Надія" який розташований в Очакові в 100 м від моря. Пляж піщаний природний. Зелена доглянута територія.

Номери: Одно-, дво- та тримісні номери з усіма зручностями в триповерховому корпусі, а також "люкс", "напівлюкс" і "VIP". А також для проживання надаються котеджі з частковими зручностями. Корпус одночасно може розмістити - 190 осіб, будиночки - 170 осіб.

Ресторан: Організоване триразове харчування в їдальні.

Заклади харчування

М. Миколаїв

Східно-європейський ресторан "Самовар" розташований в центральній частині Миколаєва, між вул. Московській та вул. К. Лібкнехта.

Основний зал, банкетний зал і засклена тераса обставлені з домашнім затишком і ноткою радянської ностальгії. Основний акцент зроблений на самоварах різних конфігурацій.

Класична радянська домашня кухня: форшмак, оселедець із цибулею, борщ в касрюльке, котлетки з картопелькою, пиріжки, компот в металевій гуртку, домашній квас.

Зона Wi-Fi.

Таверна "Шарк" (Shark) - рибний ресторан в центральній частині Миколаєва. Морська тематика в оформленні інтер'єрів. Літню площадку і парадні сходи прикрашає художня ковка. Зручні меблі з натурального дерева.

Європейська, середземноморська, італійська кухня. В меню левову частку займають блюда з риби і морепродуктів, але не залишилися без уваги телятина і свинина, перепела і курчата, а також різноманітні пасти.

Гламурний ресторан "Пиріг" розташований в самому центрі міста Миколаєва, в пішохідній зоні на перехресті вулиць Радянської та Великої Морської, навпроти Каштанового скверу. Інтер'єри в прованському стилі. Європейська кухня з акцентом на французькій. На другому поверсі з 14:00 до 4:00 працює клуб-бар "Естерхазі" (Esterhazy).

Плавучий ресторан "Хуторок" ("Хуторець") в Миколаєві розташований на центральній набережній. Ресторан на воді пришвартований в нижній частині Флотського бульвару. "Банкетний зал" на 48 місць. В "Камінному" залі на 36 місць мається справжня українська піч.

Дві тераси. В Літку перетворюються в просторий майданчики з караоке. У відкритому літньому барі веселі бармени готують різноманітні коктейлі. Тут же дві VIP-кімнати "горища" на 8 персон кожна. Літній майданчик на воді розрахована на 60 посадочних місць.Меню ресторану "Хуторок" універсальне.

Фонова фольклорна музика. Зона Wi-Fi.

М. Первомайськ

Придорожній ресторанний комплекс "Гріль.Уа" (Grill.Ua) в Первомайській розташований на трасі Р-06, на основному автомаршрут з Києва до Криму.Основний зал і крита літня тераса. Інтер'єри в дереві.Основна спеціалізація закладу - шашлики і гриль. Працює послуга попереднього замовлення з дороги по телефону, що гарантує знижку 10%.

М. Коблево

Вірменський ресторан "Арарат" розташований на території котеджного містечка в сосновому гаю на українській стороні курорту Коблево. Меню розроблено вірменським шеф-кухарем.

Багато страви готуються на відкритому вогні. Фірмові страви: шашлик з баранини, сулугуні в лаваші, плов.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]